En novell av det som hänt :)

Ta'daa!
Jag är här nu!
Det går fort, för fort! Det har hänt en väldans massa sen sist... och inte mycket alls egentligen! :)
Jag tycker att man alltid har nåt varje dag... och ändå så är det kanske inte så mycket egentligen...

Men... tiden som kommer nu kommer det vara fullt upp så lika bra jag passar på att skriva nu :)
Det är ju sent så jag borde egentligen sova men jag har sovit två gånger ikväll så jag KAN inte somna nu.
Det blir så dumt när det blir så men samtidigt så är det ju så mysigt att somna när man snosar på sin sovande bebis så det är värt det! Så här sitter jag nu, pigg som en mört så nu tar jag mig tiden att skriva hela min uppsats om mitt väldigt intressanta liv ;) iaf en del utav det... Melanies framsteg b.la.

Den 29e Maj  åt Melanie ur nappflaskan för första gången!! :)
Dennis och jag skulle lägga oss och det var snart matdags för Melanie... bytte blöjan som vanligt först och när hon började vakna till så la sig Dennis brevid henne och försökte ge henne flaskan, det gick hon INTE med på :)
Hon blev irriterad och ville inte alls ha den. Då tog jag henne och vaggade henne och pratade med henne. Hon lugnade sig direkt och tittade lite surt på mig med nappen i munnen. Pratade med henne, killade henne i pannan, tog ur nappen och försiktigt försökte jag med flaskan och hon tog den! Hon tog den direkt och drack upp varenda liten droppe och somnade så nöjd när flaskan var tom :) sen testade vi flera gånger de följande dagarna och hon tog den direkt utan problem. Farmor testade att mata henne på Valborg och det gick direkt då med. Hon är duktig våran mini-prinsessa :)


Valborg ja... valborg var en jobbig dag med mycket tankar... Varenda valborg sen jag blev tillsammans med Dennis har vi firat hos hans föräldrar, vi har gjort egen brasa och grillat korv och marschmalows och haft jättetrevligt.
Vi var som vanligt i Borghamn, vi gjorde som vanligt en egen brasa, vi satt som alltid och grillade korv och pratade och hade trevligt, sen åt vi nygrillad korv med potatissallad m.m...  och efter maten grillade vi         marschmallows... precis som vanligt... som alla andra år. Men i år så var det inte alls samma sak, det fattades en person, barnens farfar fanns inte där och det gör så j-vla ont!Det är vid såna tillfällen som saknaden känns mer än nånsin. Dennis har det jobbigt till och från... och det är också väldigt jobbigt. Att se nån man älskar lida så... och man kan inte göra nånting åt det mer än trösta. Jag kan inte ge honom hans pappa tillbaka... jag önskar av hela mitt hjärta att jag kunde det...
Valborg var trots det trevlig... barnen uppskattar såna saker mycket och deras glädje och skratt lindrar nåt enormt :) På dagen så var Tina och barnen här hemma och lekte och vi åt mat ihop och hade det trevligt :)

På lördagen den 1a maj, dagen efter valborg så åkte Dennis och jag på simmet med barnen. Melanie var hemma hos sin mormor. Därav anledningen till att jag ville få Melanie att ta flaskan. Ingen fest, ingen alkohol för mig eller nåt sånt. Jag ville bada och ägna tid åt mina två äldre älsklingar :) och det var sååå kul!
Joline hade lektion först så då badade Dennis, jag och Alvin. Sen badade vi ihop alla fyra när Jolines lektion var slut. Vi hade jättekul! Tog supersnygga undervattensbilder också ;) ha ha!
Efter vi badat så åkte vi hem till mamma och hämtade Melanie. När jag kom in till mamma så satt Melanie i mormors knä och hon blev så glad när hon fick se mig :)
Pratade med mig direkt och berättade på sitt lilla sätt. Det hade gått jättebra. Hon sov när jag lämnade henne och hon hade sovit det mesta. Vaknat och ätit ur en flaska och sen hade de myst :) inga problem, inte ett gnäll. Ungefär fyra timmar var jag ifrån henne och så länge har jag aldrig varit ifrån henne... högst en kvart- tjugo minuter har jag varit borta bara :)

Klart lite små orolig var jag ju att det inte skulle fungera, men det var såå roligt att få ägna tid åt Joline och Alvin och leka med dem och pappa såklart ;)


Söndagen den 2 a Maj när vi hade morgonmys i sängen  så tog Melanie ut sin napp ur munnen med handen och så tittade hon på den... :)
Det var sån fint väder den dagen så jag och barnen hade lite picknick på grönområdet :) mysigt!


Den 3e Maj när jag skulle lämna Alvin på förskolan var han så ledsen... har aldrig varit med om det förrut. Inet på det sättet.. så jag kände verkligen inte för att lämna honom där när han var så ledsen. Inte när jag inte måste, det är ju skillnad när man jobbar och måste gå. Så han fick följa med mig igen. Mötte upp Matilda och Alva och så gick vi på babysången :) fikade och lekte i lekrummet efteråt. Sen så lunchade vi på Elviras också, så trevligt så! :)
Alvin sov en stund innan vi hämtade Joline och sen lekte vi ute i trädgården här hemma :)

Den 4 e Maj så skrattade Melanie högt när jag blåste henne på magen när hon låg på skötbordet! Dennis hörde henne in till tv-rummet där han satt :) sen skrattade hon inte högt mer hur jag än gjorde :)

Den 5e maj fick Melanie två sprutor, en i varje ben. Den första gick ju bra men den andra blev hon jättearg på!
Jätteledsen! :(  Dsk sa att det gjorde ondare och det märktes. Med lite mat så lugnade hon ner sig sen, stackars min lilla Skrutta! :( på kvällen sen hade hon lite feber och hon var lite hängig och smågnällig tre dagar efteråt. Inte så hon var arg och skrek. Men gnydde  och gnällde fram mot kvällen... dessutom var hon jättetrött och sov jättemycket de där tre dagarna!

Lördagen den 8e maj var det dags för dubbeldop! Freja och Alva döptes, de två kusinerna :)
Jättefint dop och de var så duktiga så! Melanie var också duktig i kyrkan och tittade intressant på de första minuterna sen slocknade hon i farmors famn :) sen sov hon det mesta av dopet både i kyrka och efteråt, sprutan antar jag att det var för Melanie är vamligtvis en väldigt nyfiken tjej och vill gärna vara med och titta och se vad som händer och sker :)
Alvin var också jätteduktig i kyrkan och efteråt naturligtvis! Joline var inte med på dopet. Det var simavslutning och hon ville verkligen inte missa det så Mickan åkte med henne på det :) I augusti så börjar Joline på riktig simskola så då kommer hon att börja ta fler märken :)

Söndagen den 9e maj så var Melanie lite mer vaken och mer sig själv igen. Vi var hos farmor och Melanie kom på hur man bubblar bubblor sen på kvällen så låg hon på rygg på golvet och sprattlade med benen så pass att hon förflyttade sig :) likadant när hon låg på magen så då var hon sig själv igen. Skönt att se det :) sen älskar hon ju att ligga nakenfis så då är hon ännu mera till sig :)


I måndags var det dags för babysång igen. Men den här gången ville Alvin vara på dagis :)
Så jag och Melanie mötte upp Matilda och Alva innan vi gick dit :)
Efter sången så gick vi en lång promenad och pratade för det var så fint väder!

I tisdags var det stressigt!
Fömiddagen var ju lugn... solsken och skönt väder så när Joline och Alvin var på dagis så gick jag en långpromenad här ute med Melanie i vagnen. Så skönt!
Sen sov Melanie i sin säng. Jag pratade med pappa i telefon när jag hörde i babywatchern att Melanie jollrade där uppe. Gick upp till henne och busade med henne, och då så helt plötligt skrattade hon högt, ett riktigt härligt bubblande skratt! Åhh! Jag blev helt varm i hjärtat!! Min söta lilla gosa! Flera gånger om skrattade hon högt! Pappa hörde det med i telefonen :) sen försökte jag få henne att skratta högt igen men hon bara skrattade upp sig som vanligt men inget mer bubbelskratt! Blev en massa bebismys <3
Sen hämtade vi barnen, handlade lite, sen hem till mamma, lämnade Joline och Alvin hos henne. Melanie fick följa med mig på möte. Om jobbet, det glömde jag skriva va? Jag är varslad! Uppsagd! Blev det förra veckan...
Ett rekomenderat brev, på posten... på posten!! Så mycket var de 7 årens slit värda. Tack Ödeshögs kommun! Dålig stil att de inte kan se en i ögonen och berätta det muntligt! Fegt!Men... jag är inte ensam... 32 stycken är vi. Min syster är också en av dem, flera av mina vänner är också drabbade. Eftersom jag är mammaledig blir jag inte uppsagd förräns nästa januari... så är det ju 6 månader efter det... så Juli 2011 blir jag arbetslös... NEJ! Det tänker jag inte vara... jag ska hitta ett jobb innan dess! ¨Jag ser det som en möjlighet att hittanåt annat... eller kanske utbilda mig.. eller nåt :) det löser sig alltid!

Iaf... efter det inte alls givande mötet så gick Melanie och jag hem till mamma igen, fixade iordnng picknick och sen åkte vi till Alvins förskola på trivselkväll. Mamma följde med istället för Dennis var tvungen att jobba. Jättemysigt hade vi. Först tipspromenad, sen lite sång från barnen och sen åt vi, äggmackor och köttbullsmackor, och choklad till. Sen lite bulle och kex efteråt. Jättemysig kväll!
Efter vi kört hem mamma så åkte vi till Dennis så han fick pussa om barnen iaf eftersom han skulle komma hem så sent.


I onsdags så var jag på utveckligssamtal med Alvin. Det är alltid roligt! Han är en fin, omtänksam kille som visar mycket empati och är en bra kompis, och det visste vi ju redan! De sa också att man måste tänka till för man tar honom för ett år äldre än vad han är! Och visst är det så här hemma med.... man får försöka tänka på det. Hans språk är ju så väl utvecklat så det är ju därför. Sen är han ju duktig också. Han kan ju färgerna och räkna till tjugo m.m... och han lär sig väldigt mycket av sin storasyster som han ser upp till väldigt mycket! :)


I torsdags så var vi i vårat blivande hus och kollade en del saker :) längtar tills vi ska flytta nu!
Men imorgon är det bara en vecka kvar tills vi får nyckel! Kanske dags att börja packa nu...? Eller??
Sen följde Joline med farmor hem och sov där.
I fredags var Dennis och jag på banken och fixade det sista med lånet och så. Alvin och Melanie var också med, och det var inga problem. De satt så snällt i våra knän :)

Joline och farmor var och shoppade i Motala. Och shoppa det kan Jolinan minsann!
Hon hade handlat två par skor, tre sommarklänningar, 1 ballerinaklänning, leggings, 15 petshopsdjur,
två diadem, solglasögon, en liten bok och ett läppglans... snacka om att bli bortskämd! :)


Vi mötte upp Joline och farmor och sen åkte vi hem till Borghamn och tillbringade resten av dagen där.
Utelek, kvällsmat och fredagsmys :)
Det var meningen att Alvin skulle sova kvar hos farmor själv till lördagen och att farmor och Alvin skulle shoppat till honom igår. Men Alvin ville så gärna att Joline också skulle sova kvar där.
- Jag kommer sakna Joline annars, sa han.
Oss saknar han minsann inte ;) dessutom hade han ju redan varit från Joline en natt så han ville  vara med henne. Deras relation är så tight och jag hoppas det håller i sig så :)
Det är likadant med Melanie. De är så måna om henne också. Alvin var orolig när han och jag gick ner härom morgonen utan Melanie för han trodde jag glömt henne. Men hon sussade fortfarande så sött i sin säng. Hon är en riktig sjusovare! De ska pussa, klappa och krama henne och de pratar och busar med henne så hon skrattar som bara den :) så hon kommer nog få vara med i gänget sen!
Iaf... så bestämde vi att Alvin och farmor skulle handla ensamma en annan dag för Alvin sa att han ville det, han ville mycket hellre att Joline skulle vara med och sova där än och handla grejer åt sig själv :)

Så vi åkte hem med bara Melanie... kändes konstigt!
La oss utan att ställa några klockor...
Vaknade nån gång på lördagmorgonen men somnade om igen... Melanie låg mellan oss och sussade så skönt...
Vaknade upp och kände mig mer utvilad än nånsin och tittade på klockan... fick gnugga ögonen och titta igen!
Klockan var tjugo i elva! Jösses! Självklart hade jag ammat tidigt på morgonen men vi somnar ju om direkt igen både jag och Melanie. Melanie låg fortfarande och sussade så sött, låg brevid henne och bara tittade på henne ... hon är så vacker så det gör ont! Var iaf tvungen att byta damens blöja och då vaknade hon upp och tittade på mig och så log hon med hela ansiktet :) Väckte Dennis och så gick vi ner och åt frukost! Det var många år sen som vi åt frukost så sent! Det var så skönt och sova så länge.... men jag ska inte klaga.
Våra barn sover alltid till minst åtta! Alvin vaknar oftast först vid åtta nån gång om det inte är dagisdags förståss för då väcker jag dem tidigare. Melanie sover gärna till halv nio-nio :) och tydligen längre än så när inte syskonen busar och väcker henne :)

Våra barn har nog ganska stort sömnbehöv. Joline och Alvin lägger sig mellan sju-åtta och Melanie runt där med... ibland innan och ibland efter de andra barnen... hon äter iaf alltid vid den tiden innan hon somnar... sen äter Melanie vid elva - halv tolv kanske... och sen inte förräns vid sex-sjutiden :) ibland dröjer det ännu längre :)

Efter frukosten tog vi det lugnt. Barnen ville vara länge hos farmor :)
Jag och Melanie tog en promenad... varmt och kvavt var det ute men skönt att vara ute och bara gå.
Sen åkte Dennis ner till Borghamn för att snickra lite grind. Melanie och jag hade mys resten av dagen.
Lekte på filten, masserade henne och badade henne :) hon höll på att vända sig åt andra hållet, alltså från rygg till mage... men det går inte riktigt än, men hon är så envis så snart fixar hon det med!
Nästan precis när hon somnat kom de andra hem. De blev lite besvikna för de ville pussa och krama henne :)
Hade lite lördagsmys och kollade på tv'n innan det var läggdags för dem!
Idag har vi varit ute och lekt.  Barnen har åkte elbil, gungat och hoppat studsmatta. Dennis och jag med ;)
Mickan kom hit så hon la sig i en av  våra utemöbler med Melanie sovandes på bröstet.
Så dennis och jag busade med Joline och Alvin och hade jättekul :)

Sen var Dennis tvungen att åka när Kaj kom. Mickan och Joline bestämde att Joline skulle sova hos henne inatt.
Det var värst vad hon tycker det är kul att sova borta! :)
Så hon sover där nu. Dennis kom hem vid halv sex så då åt vi kvällsmat och sen satte vi oss framför Scoobydoo... Alvin i Dennis famn och Melanie låg hos mig...
Jag somnade med Melanie... sen råkad ebåde hon och jag vakna... inte så bra då hon var så trött cå hon blev ledsen... Gick upp till våran säng och tröstade henne... sen somnade vi om båda två igen :) men det är ju såå skön att sova :) sen råkade Melanie vakna igen och då minsann blev hon arg! Men en liten slurk så blev hon lugn igen och somnade om :) hon är ju inte van vid att vakna upp om och om igen när hon somnade för natten :)



Läser ni än? Hoppas ni inte dött av tristess! Tänk på att jag skriver för min skull och inte nån annans. Mitt korta minne räcker inte så långt och  man vill ju ha lite koll på vad man gjort och så...


De är så roliga barnen nu... mycket roliga kommentarer!
Förra veckan så sa Alvin till mig.
- Mamma, kan du hjälpa mig att vääsa pennan?

Väääsa :)

Ibland kan man inte hålla sig för skratt! Samma dag fast på kvällen när Alvin inte fick av sig byxorna så skulle Joline hjälpa honom. Hon fick inte heller upp den tjuriga knappen så hon skulle ta tänderna till hjälp.
- Nej, sa Alvin, ät inte upp den!
- Nej då, jag råkade bara bita i den när jag skulle slita bort knappen!

Sötnosar :)

Och förra helgen när vi skulle gå ut och Alvin tog på sig jackan så fastnade han för han fick en tråd mellan fingrarna.
- Aj, hjälp mig mamma!
- Så där, det var bara en tråd.
- Ja'a, det var en ledtråd va?!


Joline hon har blivit så vuxen i sitt sätt att prata ibland... häromkvällen när farmor ringde så svarade Joline. Efter att de pratat en stund så frågade farmor om hon hade mamma eller pappa där.
- Jaa, du kan få prata med din son om du vill?


Likadant innan Joline och farmor skulle åka och shoppa så var Dennis i Borghamn och snickrade.

- Kom ihåg att låsa efter dig om du åker sen sa farmor till Dennis.
- Jaa då sa Dennis
- Jaa farmor, du har pli på dina grabbar du! Alvin han lyssnar varken på mig eller mamma!

Det stämmer ju ibland faktiskt då han har varit inne i en sån trotsperiod :)

I lördagseftermiddag så var ju barnen med farmor. Då var de på afrikansk dansuppvisning där en mörkhyad spelade på trummor. Sen skulle de berätta för Dennis om det de varit med om.
- Och pappa, han som spelade trummor var brun! Sa Alvin
- Näe, sa Joline, han var ju inte brun! Han var ju precis svart!

De hade haft jättekul iaf och det är huvudsaken fast jag saknar dem när de sover borta...

Annars har det väl inte hänt så mycket de här veckorna, Joline har lekt med några kompisar, jag har sålt tvillingvagnen och det var skönt! Den stod bara här och tog plats... samtidigt var det lite sorgligt. Jag har tyckt om vagnen jättemycket! Men den behövdes ju inte längre, inte va oss. Nu används den av söta Freja och hennes lika söta storebror :)



Nähe... ska man försöka ge sig på att sova kanske...
Alvin ropade nyss att han var kissnödig så jag var och hjälpte honom att kissa. Han somnade ju i Dennis famn ikväll så han hann ju aldrig kissa innan han la sig så nu är det gjort iaf.


Ska krypa ner i sängen iaf... läsa lite kanske...

Godnatt på er ni som fortfarande orkat läsa hit!


Svar på kommentarer:


Ang: Vände sig på nappen :)
 
Postat av: Zara

Tack snälla du!! Det är så roligt att få läsa om dej o din familj, saknar att vi inte bor närmare varandra än vi gör.... Ha en toppen dag!!
KRAM

-
Ja jag saknar också att vi inte bor närmre varann. Det hade varit jättekul! :) Men vi bor ju inte så långt ifrån varann ändå så vi kanske kunde ses nån dag i sommar. Vi har ju jämngamla barn också så det vore ju roligt! Hoppas ni mår bra hela familjen! Kram


ang. Melanie 2 månader 30 Mars-2010 <3

Postat av:Anonym

beklagar

-
Tack vem du än är! Det värmer.

RSS 2.0