Sol och värme!

Idag har det varit helt otroligt varmt. Man ska inte gnälla nu när solen äntligen strålar för fullt!
Och på tisdag ska det tydligen bli 30 grader varmt. Idag var det ju bara 28 :)

Skönt med riktigt sommar nu iaf!
Vad har vi gjort de här dagarna som gått....
I tisdags så var Dennis mamma här och hälsade på! Vi var ute det mesta och lekte för det var fint väder då med.


Igår var jag på mammagrupp på förmiddagen. Joline ville vara hemma med Dennis så det var bara Alvin och jag som åkte. När vi kom hem så lagade vi mat och åt. Sen åkte Dennis till Kaj för att fortsätta med renoveringen av Kajjans lägenhet. Jag och barnen åkte till mamma. Hon åkte ju till Prag idag så hon ville umgås lite med barnen innan :)
Vi gick och handlade och sen fikade vi med glass och paj... Gött!
Sen åkte vi hem lagom till kvällsmat, bolibompa och hela kvällsrutinen. Det blev även bad för Alvin och dusch för Jullan innan sängdags :)

Idag så var vi ute på förmiddagen jag och barnen. Dennis sov hos Kaj inatt eftersom det blev sent igårkväll och det skulle bli tidigt imorse. Men vi klarar ju oss iaf :)
Alvin var rätt trött så han somnade i vagnen efter en stund. Joline hoppas studsmatta och lekte i sitt hus och pysslade med vatten och stenar m.m men till slut ville hon gå in... hon blev helt slut av värmen!
 Så vi gick in. Efter maten kom Dennis mamma hit så då åkte vi in till marknaden. Gick en runda och sen ner till karusellerna. Joline åkte karusell fyra gånger, tre olika. Sen hoppade hon i hoppeborgen med.
Sen köpte vi lite att dricka och satte oss i gräset en stund. Alvin satt i gräset med oss också. Han drack massor idag. Fick fylla på muggen flera gånger! Joline drack massor med. Det går det ju åt nu när det är så varmt!

Jag och Alvin gick förbi Jolines leksakshund idag och Alvin pekade och sa som alltid; "vaedet?" Innan jag hann svara sa han "vuff vuff" Sötnos! Så medveten! Likadant när jag dukade fram innan idag och satte fram mjölkpaketet så var det en anka där som han uppmärksammade och sa "acka" fattade inte först varför han sa så men sen fick jag se att det var en anka på mjölkpaketet :)


I måndagsmorse skulle Joline tvätta händerna som hon alltid gör. Den här gången tog det längre tid än det brukar, dessutom hörde jag att det klonkade i en tandborstmugg.
Gick in och frågade vad hon gjorde.
- Ingenting sa hon med ett finurligt leende.
- Men jag hörde ju att det lät nåt. La du nåt i muggen?
- Näe, jag borstade tänderna...
- Men... du når ju inte din tandborste. Jag har ställt den högre upp just för att hon ska behöva be om den så hon inte ska ta den själv och springa runt med den i munnen .( Såg en gång på SOS på liv och död när en tandborste fastnade i halsen på att barn som snubblade med tandborsten i munnen och där satt den stenhårt så det blev operation).
- Näe men jag lånade pappas...
Våra når hon om hon står på toaletten.... lilla busfröken. Hon vill göra allt själv. Helt själv utan nån som helst hjälp :)


Imorgon ska Dennis och jag in till Jönköping :D Joline följer också med. Alvin ska vara hos farmor så länge. Farmor har haft väldigt lite ensamtid med Alvin så det blir bra. Och så får Joline ensam tid med Dennis och mig så det blir också bra :)
Sen vid fem ska hela familjen till Calle och Tina och grilla och det ska bli så gött så :D


Nu ska jag fixa lite här. Pratade med mamma för en stund sen. Det regnade i Prag. Och här skiner solen sååå underbart, hoppas iaf att de får fint väder imorgon.


Ciao!

Joline 3år 17/7-08

Grattis till våran prinsessa som fyllde 3 år i torsdags!!
Hon fick ett paket på morgonen att öppna i sängen. Hon fick ju allt förra helgen när hon blev firad ordentligt!
En massa pussar och kramar fick hon också!!! Sen ringde alla och sa grattis, kort på posten fick hon också :)
 Jag och Alvin åkte in till Ödeshög och handlade present till Astrid och så gick vi en sväng med.
 Dennis åkte till Borghamn när vi kom hem så barnen och jag var ensamma :)
Var ute det mesta av dagen. Jag rensade bort ogräs här utanför på gången medans Alvin sov. Joline hjälpte till och hon är jätteduktig. Dessutom är hon envis och det går det ju åt ibland mot envist ogräs :)
Sen lekte hon lite med vatten och baltade här ute i båten. Då kom Stina med 2 liter nyplockade jordgubbar och ett paket till Joline. De är så underbart snälla! säsongens sista fina jordgubbar!
Joline öppnade paketet och blev jätteglad när hon fick se att det var en klänning :)
Sen på kvällen när barnen sov så letade jag efter klänningen. Letade överallt och kunde inte fatta vart Jullan gjort av den. Kollade i kläningslådan och där låg den ihopvikt :) hon är så duktig våran lilla tjej!
Nu tvättar jag alltid nya kläder innan barnen får använde dem. Våran underbara duktiga lilla flicka!!!
Mickan kom och åt jordgubbarna med oss innan det var läggdags :)
.
Pappa var på begravning då. Hans bror, min farbror dog hastigt den 6 juni...
För 3 månader sen dog hans äldsta bror. Tyvärr så har jag inte sett någon utav mina farbröder på hur många år som helst. De bodde rätt långt härifrån men det är ju ingen ursäkt egentligen. Det var bara så. Pappa hade inte träffat dem på länge heller.... jobbigt att se pappa må dåligt. Han har två systrar kvar nu och det verkar som om deras band till varann har stärkts på grund av det här.   Man kan ju bara stötta och finnas där just nu...

I fredags förmiddag kom pappa hit och fikade och lekte med barnen :) han hade med sig kläder som hans särbo köpt till barnen för att de har fyllt. Hon verkar så snäll. Pappa måste vara rädd om henne. Han verkar upp över öronen kär iaf och det är skönt att se :)
Sen åt vi mat och efter det så åkte jag och barnen in till Ödeshög. Vi gick till fiket och fikade lite innan vi gick och handlade. Mysigt var det :)


Igår var det dags för 1-års kalas för Astrid! Barnen lekte med varann och hade kul. Alvin körde bobbycar på deras plattor och körde ut i gräset och backade in på gräset med flit. Skitkul tyckte han att det var :)
 Joline grävde mest i sandlådan men körde deras elbil en sväng med Wilma i :) Alvin åkte med Walle :)
 Efter kalaset var det hem en snabbis och sen hem till min morbror på poolparty... Det var meningen att alla skulle bada men tyvärr var det så kallt i luften så det var bara Robert och Dennis som badade :)
Grillade och åt gott, barnen hoppade studsmatta och lekte. Efter att vi ätit så lekte Joline och Wilma med dockor och dockvagnarna och hade jättekul. Alvin somnade innan nio  så han fick sova i resesängen som vi hade med oss. Han låg och sov så skönt så :) han orkade iaf vara med lite längre än han brukar. Han somnar ju mellan halv åtta-åtta annars :)

Vi åkte hem tidigast eftersom vi skulle ha barnkalas idag för Joline. Alvin märkte inget av att han blev förflyttad. Han sov som en liten gris. Joline slocknade direkt i bilen. Hon har aldrig varit vaken så länge. Till elva orkade hon :)

Idag vid ett kom Jolines kompisar hit. Det var 5 av Jolines kompisar som kom. Sen var Hampus föräldrar med lillasyster här med så det var sammanlagt 8 barn här :) 3 barn som var bjudna kunde inte komma tyvärr men så är det ju när det är sommar och semestrar :) de hade jättekul iaf! De började leka direkt. Sen åt vi lite.och efter de lekte de igen. Sen fick de glass och kex och lekte de igen en liten stund tills det var dags för fiskdamm :) sen fick de varsin heliumballong innan de åkte hem. Joline såg fram emot kalaset hela förmiddagen. Hon kom ner imorse och hade satt på sig klänningen som jag faktiskt hade tänkt att hon skulle ha. Berömde henne och sa att det var bra att hon tagit på sig den eftersom kompisarna skulle komma på kalas. Hon blev så glad när hon fick höra att det var idag. Hon har ju längtat i flera dagar :)
De hade jättekul iaf! Jättefina presenter fick hon också! Ett sminkbord med en massa tillbehör och fejksmink, en barbiedockaprinsessa, en barbie med tillhörande häst, ett spel, ett picnickset, och en cykelstol till dockan :)

Tyvärr har det ju regnat hela dagen så de fick vara inne men det gick ju bra det med.
Efter kalaset så tog vi det lugn. Kollade på tv allihop. Sen fick Alvin bada och Joline duscha. Hoppade lite studsmatta innan det :)


Men oj va klockan blev mycket!
Måste sova nu....


Natti!

Alvin 13 Månader!

Idag är våran lilla charmis 13 månader!! Och han utvecklas och lär sig nya saker hela tiden.
Det är så kul!!
Hela dagarna så pekar han med sitt lilla finger på både det ena och det andra och frågar:
"vaedet?" Så svarar jag... t.ex kissen... blomma beroende på vad det är han pekar på. Sen är det nästa grej,
Han verkligen letar efter saker att peka på och fråga om :)

Våran prinsessa fyller 3 år på torsdag. Och hon förändras också. Hon lär sig med nya saker. Just nu har det varit en period om ingen allt för trevlig sak... nämligen döden...
Hittar vi döda insekter eller om hon tittar på t.ex  Hitta Nemo där ämnet döden kommer upp i filmen så börjas det. Då pratar och frågar hon om det.
Hon förstår ju inte riktigt vad det egentligen är. Svårt när hon är så liten för man vet ju inte alls hur man ska förklara det.
Sen har hon börjat tänka efter mycket mer på vilka konsekvenser saker kan få.
Dennis och Joline var över med en bit tårta som blivit över till våra grannar Pelle och Stina och sen en bit till HD.
Då sa Joline till Dennis.
"Men pappa.... nu har ju inte jag någon tårta kvar längre"
Klart att vi hade sparat en bit här hemma också :)

Jag bloggade väldigt dåligt förra veckan men det beror på att jag hade fullt upp med en massa annat!
I onsdags var jag och Mickan och handlade till kalaset som vi haft för Joline i helgen.
Barnen var hos farmor så länge och hade roligt.
Vi var inte borta alls länge. Stannade hos farmor och åt kvällsmat med innan vi åkte hem sen.
Sen gick veckan... Dennis var hemma mycket så det har blivit mycket utelek när vädret varit bra. Barnen åkte en massa elbil i fredags. Jättelångt!
I lördags så fick Joline sång och frukost på sängen. Hon fyller ju inte förräns på torsdag men eftersom vi skulle ha kalas då så ville vi ge henne helheten av att fylla år :)

Hon öppnade sina paket i sängen... b.la en prinsessklänning, krona, prinsessmålarbok, en tröja.
Sen gick vi ner här i köket. Då sa vi att det stod en present till i trädgården. Joline sprang ut i nattlinnet och fick syn på studsmattan som blev uppmonterad kvällen innan :) hon ville hoppa direkt. Alvin fick också hoppa och han älskar det han också!
"oppa oppa" säger han och hoppar med hela kroppen. :)

Vid två kom gästerna. Dennis sida + min pappa och syster.
 Hon fick en massa fint! Hon fick en prinsesscykel av pappa,Ludvig och Mickan.
Ett litet hus i plast (en minilekstuga) av Kaj och Malin. Möbler till huset av farmor och farfar. Massa kläder, målarbok, regnställ m.m... Alvin fick också ett regnställ av farmor :)

I söndags kom resten av  min sida.  Hon fick en massa fint då också. Barbie, smycken, diadem, massa mer kläder, en handväska, solglasögon, pennor, en leksakstårta som man kan plocka om m.m...

Hela helgen var jättemysig och det var kul att se henne bli så glad.
Trist bara att det regnade lite till och från i söndags men barnen lekte ute ändå så mycket som möjligt.
Joline och Wilma har ju så roligt ihop :)
Gjorde sammanlagt fem Prinsesstårtor eftersom hon är galen i prinsessor så blev det självklart det!
Är fortfarande rosa efter att jag färgade marsipanen och grädden rosa... handskar Alex... det är ju rätt smart det.

Igår så var vi ute en stund. sen var barnen och jag och handlade lite.
Bjöd hit pappa på tårta. Han stannade en bra stund. Kollade på Bolibompa när Joline helt plöstligt kröp upp i pappas knä med sin snutte och tutte. Det märktes att han blev rörd. Hon har inte gjort så förut. Men nu har de ju setts ganska mycket på kort tid :) det värmde i mitt hjärta med.

Idag har vi varit ute lite mer än igår... men vi har inte gjort så mycket annars.


Alvin är ett riktigt busfrö. Igår kröp han omkring på golvet i köket när våran ena katt hoppade upp på handtaget till ytterdörren och stack ut (han gör alltid så). Dörren stod vidöppen och Alvin såg sin chans. Han är verkligen skitsnabb när han vill nåt. Fick tag på honom när han kom ut på trappan precis. Alvin älskar att vara ute. Men det går ju inte alltid att vara ute tyvärr :)

Nu ska jag kolla till mina sussande gosungar!
Natti!

Ny vecka

Då var det måndag igen och en ny vecka.
Var nyss uppe och hjälpte Joline att leta efter tutten som kommit bort i sängen. Hon somnade om lika snabbt igen.
Fick höra att Alvin bluddrade lite och gick in till honom också. Killade honom lite håret så somnade han om lika snabbt han med :)

Idag har vi varit inne och lekt hela dagen. Hoppas på bättre väder imorgon!
Helgen har varit bra. I lördags så var det fint väder faktiskt. På förmiddagen åkte jag och barnen in till Ödeshög och köpte present åt Wilfred. När vi kom hem åt vi mat. Sen så cyklade vi en sväng. Joline satt i cykelkärran och Alvin satt i cykelbarnstolen. Cyklade en bra bit. Hälsade lite på tre hästar som vi träffade på. Joline älskar hästar!
Sen cyklade vi hemåt. Det kom lite dugg. Gick in och lekte en stund. Sen kom solen fram igen och det var hur fint som helst. Fyllde upp barnens pool så de fick bada lite. Uppskattat. Joline ville att Alvin skulle bada med henne. Hon vill gärna att han är med henne nu och det är jättekul! T.ex när hon lekte i tältet idag så ville hon att han med skulle vara där inne. Och det ville han ju jättegärna. De skrattade högt båda två när de busade med varann. Jag bara tittade på. Det var jättemysigt att se hur kul de hade ihop!

Sen i lördags så kom Dennis lagom hem till kvällsmaten och han hade med sig pizza till oss :D
Gott! Vi äter det väldigt väldigt sällan. Det var nog tredje gången Joline åt pizza i sitt liv.

Lördagskvällen var jättemysig. Vi åt godis, chips och kollade på tv ihop,och vi tänkte att barnen skulle få vara uppe lite längre. Klockan halv åtta somnade Alvin i min famn. Skulle lägga honom och fick då se att Joline somnat i sin soffa framför oss. Så det var bara att lägga dem. Våra små älsklingar :)

Igår så åkte jag, barnen och Mickan till Nyköping för att fira Wilfred som fyllt två år.
Dennis var tvungen att fixa nåt med taket på garaget i Borghamn.
Vi åkte "tuffiståget" i Nyköping. Joline tyckte det var jättekul. Alvin somnade i min famn och sov under resten av färden. Han låg sen i soffan och sov ett bra tag utan att störas av allt bus och tjatter runt omkring. Han öppnad ögonen en gång och kikade lite och sen sov han igen. Sen vaknade han lagom till sin gröt :)
Joline lekte med Wilma på hennes rum och de hade så roligt så Joline ville inte hem sen. Men Wilma kommer på Jolines kalas i helgen så då får de träffas igen. Annars brukar det ju dröja mellan gångerna eftersom avståndet är så långt tyvärr.

Hoppas vädret är bättre imorgon... det är så trist när det bara är så mulet och regnigt hela tiden.






Fredag!

Fredagkväll och här sitter jag... barnen somnade inte förräns vid halv nio-nio ikväll men Alvina har badat och Joline har duschat ikväll så då tar ju det lite längre tid. Är ju ensam som vanligt också :) karl min är i Borghamn och jobbar med garaget.
Han jobbade sista dagen idag så nu har han semester!! Mysigt :D

Den här dagen har varit väldigt seg eftersom jag kännt mig så trött. Så otroligt trött!
Iofs kan det ju bero på att jag har mens varannan vecka... eller mer är det ju... det går ju bara fyra dagar så är skiten tillbaka igen... antar att det beror på mina piller jag äter. Kanske inte tål dem eller nåt men jag ger det ett tag till... men så värst kul är det ju inte!

Mickan och pappa var här och hämtade frysen som stod här ute. Pappa tog den i sin lilla lastbil och körde den till återvinningen. Sen hjälpte de mig att få ut cykelkärran som stod inbökad i förrådet. Sen pumpade pappa däcken på den för det fanns ingen luft kvar. När allt det var färdigt så var det dags för mat. Sen tyckte jag att Joline kunde sova en stund så hon inte skulle somna i cykelkärran. Låg och vilade allihopa.. så skönt!
Sen när vi skulle ge oss av så regnade det naturligtvis! Så typiskt! Jag som lovat Joline att cykla med dem!
Men vi får göra det imorgon istället om nu vädret kan vara lite fint.

Vi tog bilen in till Ödeshög och la på lite kort och sen hälsade vi på pappa.
Sen kom vi hem lagom för kvällsmat och bolibompa.

I onsdags så var Mickan här. Vädret var helt underbart fint!! Vi fyllde upp "båten" med vatten så barnen fick bada. Slängde i lite grejor till dem också. Alvin fick syn på sin badanka. "Acka" sa han direkt.
Vad säger ankan då? frågade jag. Han tittade på mig och log ett av sina charmigaste leenden och sa "kack kack"
Han pratar väldigt mycket nu!
Han frågar också. "e de?" och pekar med sitt lilla finger och ibland säger han "vaede?" och pekar :)
Sötnosen!
Joline sover inte nån gång på dagen nu och det behöver hon ju inte längre eftersom hon inte går upp förräns mellan åtta-nio på morgonen :)

Dennis kom hem väldigt skapligt i onsdags. Barnen åkte massa el-bil då också naturligtvis :)
De åkte bort och köpte jordgubbar och jag och Mickan åkte och handlade sen.

Sen när vi mummsade på jordgubbar och glass m.m så bestämde Mickan och Joline att Joline skulle sova hos Mickan. Så då blev det så. Jag skjutsade Joline till Mickan och gosade med henne en massa innan jag åkte hem igen.

Igår så åkte jag och Alvin hem till Mickan och åt mat med henne och Joline. Sen åkte vi och handlade mellanmål,kex och festis och sen hämtade vi upp svärmor och åkte till Bårstad. En jättefin strand med väldigt långgrunt vatten! Kallt var det i vättern men Joline sprang vid strandkanten och hon är inte så kinkig :) Malin kom dit också. Tog en glass vid Borghamnskiosken med och sen åkte vi hem till farmor och farfar och åt kvällsmat.
En jättemysig dag!


Ska väl fixa lite här nu innan det är dags för sängen....

Natti Natti!!!


Panndunk!

Jag är så trött så jag funderar på att gå och lägga mig... men vill helst vänta tills Dennis kommer.
Han hjälper sin mormor med hennes dator. Igår så var jag på måndagsklubben. Första gången jag druckit (om man inte räknar de två ciderna jag drack för två år sen) sen jag fick veta att jag hade Joline i magen.
Carro, Mickan och Tove var här hemma hos oss efter att barnen lagt sig. Vi satt och drack lite och vid typ elva drog vi in till Vadstena, till måndagsklubben. Hade jättekul!! Tyvärr så sabbade en händelse precis innan vi skulle åka hela stämningen. Ibland ångrar man att man öppnar käften. (Fan!!) Att det kan bli så fel ibland. Men man hoppas ju att det inte får några konsekvenser... jag håller tummarna!!

Dennis sa att jag hade brakat in i sovrummet och dundrat ner i sängen när jag kom hem... ha ha.... jag som försökte vara så tyst :)


Sist jag skrev hade Joline maginfluensa. Det var i torsdags. Fredagen mådde hon jättebra igen och var sig själv. Ingen annan av oss fick det. I fredags så lämnade vi barnen hos farmor och sen så åkte Dennis och jag in till stan för att köpa lite kläder. Hittade en massa till Dennis så det var roligt! Till och med han tyckte det var kul att gå i affärer :)
Sen så var vi på bio. Bara han och jag :) vi såg The Happening. Den var sådär men bara själva grejen att gå på bio ihop var så otroligt mysigt! det behövde vi!!
När vi kom till farmor och farfar sov barnen för natten och vi ville inte bara slita upp dem när de sov så gott så vi sov där vi också :)

I lördags skulle Dennis hålla på med hans föräldrars garage. Svärmor, jag och barnen åkte in till Jönköping och handlade en del :D kul kul!! Eftersom jag inte hittade nånting dagen innan!
Efter det så grillade vi i Borghamn.
I söndags så åkte hela familjen upp till Omberg  och grillade korv. Mysigt :)
Efter det stannade vi till i Hästholmen och åt glass. Mumsigt!!


Igår som sagt så var jag ute på kvällen och innan det så var jag och barnen och handlade lite och var uppe hos min mormor en sväng eftersom hon fyllde 75 igår. Hurra hurra för henne!

Idag var det lite segt att gå upp när barnen vaknade vid åtta. Lite smått bakis var jag men det var bara upp och byta blöja, fixa välling och frukost. Sen blev det mys i soffan tills jag piggnade till lite. Sen har vi varit ute i två omgångar idag.
Joline har kört runt Alvin i elbilen massor. Batteriet tog till och med slut ikväll så jag måste ladda det imorrn igen :)

Pappa och Mickan var här förrut med och åt jordgubbar med mjölk. De hade med sig pappas gamla kyl och frys. Han har köpt nytt och vi fick hans gamla som är betydligt nyare än det vi hade! Det blev såå bra såå!

Nähe... ska fixa lite nu...

Natti natti på er!


RSS 2.0