Söndag

Då var ännu en helg slut... det går alldeles för fort.
I fredags efter att jag skrivit här gick jag in till min lilla JullaGulla igen och myste med henne i soffan.
Pappa och Rita kom och hälsade på. Dennis kom strax efter med medicinen.
 Joline fick medicinen och sen kollade hon på film igen.
Sen kom det :) bajset alltså. Tänk att man kan bli så glad för det.
Sen satt vi i köket och pratade allihop. Joline satt med också ifall att det skulle komma mer. Rätt var det var å sov hon.
Hon somnade i min famn. Jag bäddade ner henne. Bytte blöja på henne igen innan vi la oss. La henne i våran säng då med.

Igår var det dags. Dags för Dennis fallskärmshopp. Dennis åkte vid halv nio på morgonen. Jag och barnen packade med oss lite grejer ochså när Dennis ringde och sa att hoppet blir av. Pappa och Rita kom. Mickan och mamma med. Sen åkte vi också dit. Där stod Dennis i en "spindelmannendräkt" och så lycklig ut. Inte ett dugg nervös. Dennis föräldrar, mormo,Sivert, Kaj, Malin, Viktoria, Fredrik, Calle, Tina, Elma och bröderna Edlund var också med och tittade på.  :)

Dennis försvann med de andra i planet och vi stod och kikade mot himlen. Efter ett bra tag. På 3000 meters höjd så vi när de hoppade ut som små myror på himlen. Såg när fallskärmen vecklades ut och de närmade sig marken.
De landade snyggt på gräsmattan en liten bit ifrån oss.
Dennis var hur nöjd som helst och han drog "storyn" om och om igen. Men jag förstår honom. Det måste ha varit en upplevelse. Han fick mersmak och funderar på att gå med i klubben. Men vi får väl se vad han bestämmer sig för...


Efter hoppet så skjutsade vi hem mamma och sen åkte vi hem och tog det lite lugnt. Vid halv två åkte vi till Borghamn och grillade hos Dennis föräldrar. Underbart väder var det. Vi var ute och lekte. Efter att vi ätit gick vi bort till kiosken. Åt varsin glass.Alvin och jag skulle dela men han tyckte att det var hans glass :) lilla sötnosen!

 Idag har det regnat igen... men det är väl det vi kommer att få stå ut med nu...
Tina , Calle och Elma ha varit här och lekt idag :)

Mickan var också här och hälsade på  :)


Nu till nåt jag faktiskt inte ödslat så mycket tid att tänka på. Mitt arbetsschema börjar imorgon....

Men jag börjar med en ledig dag så imorgon ska jag och barnen hitta på nåt mysigt och bara vara lediga.

På tisdag börjar jag jobba. Det känns tufft att inte få tillbringa hela dagarna med mina barn längre.

Jag skulle vilja vara med er varje sekund.Jag vill inte missa ett leende, ett framsteg, ett nytt ord, en rolig kommentar.
Jag vill vara där för att trösta, blåsa,krama och pussa när nåt går snett.

Jag vill inte jobba än. Jag vill vara hemma med er och göra allt det där vi gjort under mer än ett år nu.
Jag önskar att det kunde bli så....




Förstoppad.

Joline sitter i soffan just nu och tittar på snövit. I vanliga fall brukar hon ligga i sängen så här dags.
Men inte ikväll.
Vi väntar på Dennis som ska komma med Klyx som han köpte på Apoteket innan idag.
Joline är förstoppad. Igen. Men de sa ju att det kunde bli så.
I söndags var det likadant.
Det är ju konstigt att de alltid ska vara nåt.

Jaja... det ordnar sig.
Alvin sov i vagnen när jag kom till dagis idag. de andra åt. Väntade en stund, sen vaknade Alvin av lite bus och stojj runtomkring. Han fick mat också men han åt inte så mycket.

Sen gick jag och barnen upp till pizzan där Dennis och Rickard satt och åt.
Sen blev det Ica och köpa lördagsgodis tills imorgon :)
Sen hälsade vi på Mickan en sväng innan vi åkte hem. Joline sov en stund. Hon var så trött efter dagiset.

Var ute en stund förrut med. Och så var vi inne och klappade kissungen. Så söt.

Alvin somnade i min famn mitt i bolibompat. Jag höll på att somna med. Det är ju så mysigt att ha en bebis (ja han är min bebis än!!) och ligga och snosa på.

När jag hade lagt honom kom prinsessan och kröp upp hos mig och gosade in sig.

Underbara älskade barn. Ni är mitt liv. Mitt allt.




Värker....

Det är så jobbigt att se Alvins ledsna ansikte och höra hur han gråter när jag går.... det värker....
det värker och hela hjärtat skriker....
Önskar jag kunde vara hemma med barnen längre... bara lite längre.... fram till januari åtminstone...
det skulle kunna gå... men jag vill spara dagar också så jag kan vara hemma med barnen längre på somrarna ... och vid andra tillfällen... det är hårt just nu....
Igår när jag skulle hämta barnen så fick jag se att några av barnen på Jolines avdelning höll på att gå in. Fick höra att Joline var och hälsade på sin lillebror, hon hade velat det :) den värmande känslan i hjärtat jag kände då kan jag känna nu med bara jag tänker på det :)

De att och lekte i stora lekrummet. Alvin fick världens fart när han fick se mig. Världens största leende fick jag. Och en kram. Och en såndär riktig Alvinpuss. Han håller fast ansiktet på mig och pussas med öppen mun och blir helt till sig och trycker in hela sitt gosiga ansikte i mitt :)  Fick en gosis kram av Joline men hon ville helst stanna en liten stund till och leka med Alvin. Vi åkte hem och sen sov båda barnen i sina vagnar här ute :) sen fikade vi lite. Banan åt de med.

Sen gjorde vi pannkakor och åt. Joline som vanligtvis äter en pannkaka åt tre :)
Dennis kom hem innan läggdags faktiskt så han busade med barnen här så de var helt uppspelta. De somnade inte förräns vid nio vilket märktes imorse när vi skulle vara på dagis vid kvart i åtta... Alvin var pigg men Joline som gärna sover till halv nio-nio när hon somnar vid halv åtta-åtta på kvällen var jättetrött. Men det gick över så fort vi kom till dagis och killarna ropade på henne :)

Inlägget innan var som sagt skrivet igår... inget annat... :)

Toppenväder idag! Hoppas det är så imorgon med för då ska Dennis hoppa fallskärm :)
Börjar bli lite smått nervös....


Alvin är det full fart på nu på dagis sa de när jag ringde... skönt :D


Göra nytta kanske.... mmm....


Utkast: Jaha... här ...

Jaha... här sitter jag nu igen och väntar på att få hämta min lilla prins... så fort vi kom in på dagis och jag satte ner honom på golvet så kröp han in för att leka... när jag började packa upp hans kläder och grejer ur väskan kom han nog på vad som skulle hända för han  kom med en väldig fart tillbaka :) kramade och pussade på honom, sa att jag måste åka nu men jag hämtar dig sen och sen lämnade hag över honom, vinkade och gick.... känns hårt. Jag såg hur ledsen han blev, tårarna kom och han skrek efter mig.... jobbigt....
Men jag ringde efter en stund och då var han lugn. Något som känns otroligt skönt är att när jag kom till dagis igår för att hämta barnen så kom Alvins fröken direkt och mötte mig och sa "nu ska du få se, vi har bildbevis!" De hade tagit en massa kort. Jag fick se en skrattande Alvin som satt i sanden med en spade i handen :) jag blev så glad då! Känns så skönt att veta att han har roligt!
Alvin låg i vagnen och sov då när jag kom så det var bara att lägga över honom i bilen. Han hade nästan somnat sittandes så han hade fått lägga sig i vagnen och då hade han somnat direkt :) Joline blev jätteglad när jag kom och ännu gladare blev hon när jag sa att vi skulle till Mickan och äta :) Dennis kom dit också.
Efter vi ätit så åkte vi hem. Satte på en film för det regnade ute... Alvin somnade i min famn så jag ja honom i sängen.
Sen kom farmor hit och fikade med oss och lekte med barnen :)


Dennis kom hem ganska skapligt igår med. Joline hade hunnit somna men han hann leka lite med Alvin iaf :)

Vi fick en torktumlare av mamma igår med så Dennis installerade den :) sen kom Dennis inskuttandes här och var glad för han hade pratat med våran hyresvärd och de hade diskuterat om tvättstugan. Dennis ska lägga klinker och sen ska vi måla om och få arbetsbänk m.m :)  jättekul!! Så det är nästa projekt nu! Tänk vad bra vi har det egentligen. Hyr ett 120 kvadratshus med egen trädgård som vi dessutom får klippt, stor altan och fria händer att göra precis som vi vill :) att våran hyra ligger på 3500 är ju också ett stort plus :)



Ska strax åka in och handla lite och sen ska jag hämta barnen :D


Pöss pöss


Det här skrevs alltså igår förmiddag men hade råkat vimsa till det lite så det låg i utkast... förvirrande kanske.... men that's me!

Snart snart snart......

Snart... alldeles snart så får jag hämta min lilla palvin!
Idag är det första dagen som han är utan mig på dagis... klockan nio var vi på dagis... han blev ledsen när jag gick. Det sved i hjärtat....
Jag ringde efter en stund och då lekte han med bilar.... han var så trött idag med. Och lite snorig... men snart så... snart får jag hämta honom....

Frågade Joline om hon ville vara hemma med mig istället men hon ville till dagis. Och självklart så får hon ju det isf.
Handlade lite efter att jag lämnat barnen och sen gick jag in till Pelle och Stina och drack kaffe och gosade med kissungen så jag har fått tiden att gå....

Helgen har varit underbar!! I lördags så tillbringade vi eftermiddagen hos farmor och farfar. Det blev lite grillfest. Joline lekte med Paula och Lovisa och hade jättekul!
Alvin somnade i bilen på vägen hem. Jag, Dennis och Joline kollade på tecknat och mummsade godis :)

I söndags så var vi på sim i Tranås. Det var bra där med. Men vi är lite i valet och kvalet om vi ska byta tillbaka till Mjölby när perioden är slut. Vi får se....

Kul var det iaf! Båda barnen älskar att bada och får aldrig nog :)
Efter badet så åke vi hem och tog det lugnt. Sen åkte Dennis och Joline ner till Borghamn och skulle jobba lite. Joline drog på sig sina snickarbyxor och en sliten tröja och hängde glatt med pappa.
Alvin sov i 3 timmar efter badet. Mickan kom och lekte med oss när han vaknat. Vi lekte ute och sen inne.
Sen när Mickan åkt så tog Alvin och jag en cykeltur :) Mysigt mysigt!!!

Igår var vi på dagis. Jag var med Alvin då. Klockan tio var vi där. Det var underbart väder så vi var ute hela tiden.
Sen var det dags för mat. Och sen vila. Men Alvin hade ingen lust att sova på nån madrass... Så vi tackade för oss och gick. Jag hann bara lägga Alvin i vagnen så somnade han... Ha ha... han är van att somna i vagnen :)

Gick en sväng och sen hämtade vi Joline. Åkte till lekparken och lekte där. Mickan kom också efter ett tag. Var där i en och en halvtimma iaf innan vi åkte hem till mormor och fikade och lekte där en stund. Sen åkte vi hem. Båda barnen var supertrötta :) Alvin drack vällingen i min famn som vanligt. Efter det så la han sig tillrätta och somnadepå en sekund :) aja... kan ju inte vara så farligt att missa att borsta tänderna nån enstaka gång :)

Dennis som kom mitt i vällingen pussade Alvin och sen sprang upp för att hinna säga ett par ord till Joline innan hon somnade (hade redan nattat henne). blev lite beviken när jag kom upp med en sovande Alvin. Men han busade lite med Alvin imorse iaf :)

Oj oj oj... nu är det snart dags....

Hej då!

Inskolning dag 3

Igår så var det dags för dag 3 på dagis. Var på dagis vid kvart i åtta på morgonen. Åt frukost och sen blev det lek :)
Båda avdelningarna samarbetade och medans Alvins fröken lekte med honom smet jag i till rummet där Joline var och lekte med henne. Det gick bra. Efter ett tag undrade Alvin var jag var, lilla mammagrisen, så då kom de in till oss :)
Var där till klockan tio då kom Dennis. Han åkte hem med barnen och jag tog hans bil in till Motala och pratade med barnmorskan.   


Nej, jag är inte gravid igen... jag har problem med mina p-piller... eller minipiller är det eftersom jag inte får äta vanliga p-piller. Mina mini-piller har gjort så att jag har blött konstant i två och en halv månads tid.... hela sommaren... det påverkar en hel del. Ständigt trött. Men nu äter jag inget.... ska på utredning för att se om jag har större risk för att få blodpropp än normalt. Eftersom pappa har haft det och farmor dog utav det. Är proverna bra så få jag äta p-piller... annars blir det spiral eller nåt annat alternativ...


Förkyld som fän är jag! Tålde nog inte alla dagisbaciller som jag har blivit utsatt för den här veckan. Det började igår. Skitont i halsen, snorar och nyser. Alvin är också förkyld. Men så länge han inte behöver medicinen är jag glad.


Dennis är hos sina föräldrar nu och lagar sin bil. Jag och barnen ska dit sen också men vi ska handla lite först. Det är ju lördag idag och då måste lördagsgodis inhandlas :D


Puss på er!


Torsdag

Det blev ingen inskolningsdag igår, Alvin var så lös i magen och man vill ju inte riskera att smitta nån annan.
Vi var hemma idag med men nu är han bra i magen igen så imorgon ska ni nog gå iaf!! :)
Igår var vi inne mest. Det regnade till och från. Alvin fick syn på sin cykel här i hallen och ville cykla så då fick han det. Joline och jag gick. Han var så nöjd så :)
Sen gick vi in till Pelle och Stina och klappade kissungen. Den har blivit väldigt tillgiven nu :)

Var på Ica och handlade också. Idag har vi varit hemma hela dagen.... Joline har målat med vattenfärg och fingerfärg. Alvn målade också med fingerfärg. Smakade gjorde han med :S  tur att den är giftfri...  fast annars hade jag självklart inte låtit honom kladda med den.



Joline är så hjälpsam. Igår när jag hängde upp tvätt så hjälpte hon mig. När vi var och handlade så hjälptre hon mig att lägga upp varorna på bandet :) hon hjälper till med Alvin med :)


Så fort Alvin får se Bamse på t.ex hans kläder, böcker eller Jolines bamse så säger han "basseee" det låter jättegulligt!


Båda barnen sover nu och har gjort det ett tag.... jag ska plocka och fixa lite....


Inskolning dag 2

Idag så var det dags för dag 2... Närvi kom till dagis så var Jolines avdelning ute så vi gick in och lämande hennes grejer och sen följde jag med henne ut till de andra. Sen gick jag in på Alvins avdelning och då höll de på att gå ut så då hängde ju vi med. Alvin satt i sanden och grävde och lekte med lastbilen och bilen och vad det nu var :) han kör med fordon och härmar dem... sötnos!! Det var jättekul att se vad Joline sysslade med och hur hon lekte och så :)
Hon ropade på mig och ville att jag skulle se henne och avd hon gjorde då och då :) hon är med en sötnos!

Sen fick Alvin gunga... i en gunga med ett stort däck och ett litet nedanför så även de små kan gunga. Alvin såg jätteliten ut men det gick bra och han tyckte att det var jättekul!
Rätt var det är ropar Joline på mig:
- Mammaaa! Jag vill gunga med Alvin och så sprang hon fram till grinden som avskiljer gungplatsen från lekplasten, öppnade den och kom farm till oss. Hon gungade ihop med Alvin :) de skrattade båda två.
Sen när det var dags för Alvin att komma upp så ropade Joline på en av sina kompisar och frågade om hon ville gunga med henne och det ville den tjejen så då gungade de ihop :)

Jag och Alvin gick tillbaka till sanden igen :) Joline ropade lite då och då och ville att jag skulle se dem, hur högt de gungade och så :)

Sen åkte Alvin lite rutschkana innan det var dags att gå in. Hade sångstund innan maten.
Medans jag bytte blöja på Alvin efter maten kom Dennis in. Han hade redan varit inne hos Joline. Han gick ner igen och när vi var klara gick vi också ner till Jullans avdelning.
Sen så gick vi ut mot bilarna. Dennis pussade om oss allihop och åkte och käkade. Vi tog vagnen och gick en sväng, Joline fick gunga en stund, sen blev det Ica för att köpa blöjor som Alvin ska ha på dagis och sen in på skoaffären och köpte gummistövlar åt Alvin och sen åkte vi hem :)

Alvin var inte riktigt lika trött idag. Han sov i en och en halvtimme. Han somnade i bilen på vägen hem.
Han kommer nog att trivas på sitt dagis. Joline trivs på sin nya avdelning. Men det var lite roligt igår när jag skulle hämta henne. Hon satt och åt när vi kom, hon åt färdigt och sen sa jag att hon kunde tvätta sig. Hon sprang ivä och jag pratade ett par ord med den ena fröken och när vi skulle gå till Joline fanns hon inte på toaletten. Och inte i hallen. Avdelningarna sitter ju ihop, det är bara en grind som skiljer dem åt.
Gick upp till Alvins avdelning. Och där kom Joline ut och hade tvättat sig där :)

Hi hi... så då gick vi till den nya avdelningens toalett och visade henne hennes handduk, mugg och att hennes foto var där :) min lilla sötgumma! Idag när vi gick in så var hon på väg in på sin gamla avdelning när vi skulle äta mat så vanan sitter i henne lite än :)

Det som känns extra tryggt är att avdelningarna samarbetar vädligt mycket. De äter frukost ihop, är ute ihop, mat äter de för sig själva men mellanmål äter de också tillsammans, och leker inne ihop också då och då.
Så Alvin kommer alltid ha Joline i närheten och hon har sagt att hon ska ta hand om Alvin när han är ledsen och leka med honom :) När vi kom hem här efter dagis och vi var på väg in i huset så bar jag en sovande Alvin.
- Sover den lilla plutten eller? sa hon då :) hon är så söt!
Idag har hon fått kramar och en puss bara sådär impulsivt av henne. Hon ska gunga honom och köra honom i gåvagnen. Det är jättekul att se att de börjar leka med varandra mer och mer :)

Alvin blev omkullsprungen på dagis igår så han slog i bakhuvet :( han blev nog mest rädd men ändå. Tankarna kom då. Den gången var jag där och tröstade och pussade bort tårarna. Tänk när jag inte är där när han slår sig.... han känns så liten än.... iofs var Joline lika gammal och hon älskar dagis! Jadå... det blir bra!

Nu är klockan mycket igen...

Natti Natti!

Förresten... vad gör man åt en kärlekskrank syster? :)

Nävars... det är så kul att se henne så lycklig som hon är just nu. Hon får gärna tjata sår i öronen på mig :D

Inskolning dag 1

Okej, det var inte så farligt... jag hade väldigt svårt att somna igårkväll. Joline sov i våran säng och jag låg tätt intill henne och tårarna bara strömmade nerför mina kinder :(
Imorse kändes allt mycket bättre. Joline blev så glad när jag väckte henne och berättade att vi skulle till dagis idag.
- Och jag ska börja på ......... (den nya avdelningen), sa hon jätteglatt! :)

Klockan tio var vi där. Lämnade Joline på hennes avdelning först. Hon blev glad när hon fick se sitt nya skåp och det delar hon med sin bästis :) ännu gladare blev Joline när bästisen kom springande ut i hallen och kramade om henne. Det var jättekul att se! Min ångest släppte lite mer för varje sekund.

Alvin som konstigt no vaknade klockan sju imorse var ganska trött. Han som alltid vaknar mellan 8-9 och sen tar en förmiddagstupplur. Men det gick jättebra ändå! Han var jätteintresserad av alla nya spännande leksaker och grejer som fanns där :) han hittade böcker som han ville att jag skulle läsa också :)

Sen åt vi vid halv tolv. Alvin åt ganska bra, han har ju varit rätt dålig på att äta på sistone. Iaf om man jämför med vad han åt förrut :D

Efter maten tvättade vi oss och gick ner för att hämta Joline. Hon satt och åt så vi väntade på henne tills hon ätit klart.
Sen gick vi en sväng med vagnen. Alvin satt upp i vagnen och rätt var det var så sov han. Vilken stil... ha ha... han var så söt! :)

Joline gungade lite innan vi gick in på Ica och handlade. Sen åkte vi hem. Dennis och Fredrik kom samtidigt som vi. De åt lite innan de åkte och jobbade igen.

Alvin sov och sov... Han vaknade inte inne på Ica, inte när jag la över honom och spände fast honom i bilbarnstolen, inte heller när jag la tillbaka honom i vagnen från bilbarnstolen. Han sov i två och en halvtimme. När han vaknat. så åt barnen lite mellanmål och sen var vi ute och lekte. Gungade, lekte i sandlådan och hoppade studsmattan :)

Nu sover de och har gjort det i över en timme....


Jag ska plocka lite och packa väskan för imorgon... för imorgon är det inskolningsdags igen.
Och ångesten kommer smygande.
Men som min jobbarkompis sa idag när jag träffade henne. Njut av de sista dagarna! Förstör dem inte med ångest och jobbtankar. Och hon har rätt!
Jag ska inte ägna det en sekund nu.


Puss

Ångest!

Imorgon är det dags... imorgon ska Alvin börja skolas in... hej hej ÅNGEST!
Jag har tänkt på det hela helgen men har på nåt sätt fått mig själv att tro att det är om några dagar... men det är imorgon!
Det har gått så otroligt fort... så fort! Det var ju inte längesen han bara låg här på en filt och tittade och mestadels bara sov.... jag skulle lätt kunna vara hemma med mina barn ett år till... LÄTT... men det är bara en önskan, det finns ingen möjlighet... tyvärr...

Dennis skulle ju ha hoppat fallskärm idag men det blev inställt p.g.a vädret.... lite trist men han fick en ny tid om två veckor så hoppas vädret ä bra då.
Var i Linköping förrut idag hela familjen och Mickan. Åt på Mc Donalds med :)

Sen har vi varit på kalas hos min moster och firat henne... det var trevligt... trots att man bara har dagistankar i huvudet.

Igårkväll hade Mickan sexparty. Malin och jag åkte dit. Fast vi var nyktra. Det var kul :) Kom hem ganska skapligt... typ vid halv tio.

Ska borsta tänderna och sova nu.... sova bort min ångest...

Underbara sol!

Jag lyckades nog charma väderguden eller nåt för idag så kom äntligen min sol! Vi slapp klä oss i flera lager kläder för att vara ute. :)
I fömiddags var Alvins fröken här och lekte med barnen och så diskuterade vi om inskolningen och allt möjligt. Är glad att just hon är Alvins fröken. Joline känner henne sen innan med :)
Alvin börjar skolas in på måndag. Joline börjar på dagis då med. På en ny avdelning. Det blir bra. Hon ser fram emot det :) hennes kompisar går ju där nu med. Sen samarbetar de ju mycket båda avdelningarna så Joline och Alvin kommer vara mycket ihop iaf :) det är bra för honom att ha henne som trygghet om det nu skulle vara så att han är ledsen eller nåt. Han blir så glad när Joline leker med honom. Och nu leker de ju faktiskt lite då och då. Det värmde i hjärtat när mammagruppen var här och jag  höll på att förbereda fikat och Alvin satt på golvet bland de andra barnen med mammor runt sig och Alvin som har blivit en liten mammagris den sista tiden gnydde lite. Joline ställde sig bakom honom och killade honom i håret. Hon är världens bästa storasyster. Hon vet vad som tröstar honom :)

Iaf... det kändes lite bättre när hon var är och pratade om dagis. Lite av ångesten släppte... lite....
När hon åkt så somnade Alvin direkt... han var så trött... men inte som igår... då satt han i sin matstol och bara somnade, bara sådär... sötnos :)

Alvin vaknade lagom när maten var klar och Dennis och Fredrik kom och åt med oss också.
Farmor kom precis när vi ätit färdigt så då gick vi ut direkt. :)

Underbart! Lekte ute och sen ville Joline bada poolen men vattnet var inte alla varmt så jag fyllde upp den lilla poolen, båten med  34-35 gradigt vatten så då badade både Joline och Alvin.
De hade jättekul. Busade med varann och skrattade hela tiden :) bada bada bada sa Alvin och var helt vild och galen :) Joline "dök" så gott hon kunde :)

Gammelfarmor kom hit senare och då fikade vi lite...


Nu sover båda barnen sen länge... Dennis sliter med Kaj... jag ska nog sätta mig farmför tv'n en stund och se om det är nåt bra... annars blir det sängen....


Natti

Blåst!

Min önskan om bra väder idag föll inte in... det har blåst som f-n här! Och här blåser det värre än någon annanstans för vi bor på slätten och inget som skyddar direkt...
Alvins keps blåste av så vi fick jaga den när vi skulle åka och handla förrut jag och barnen.

Det är enda gången vi har varit ute idag :( sen när vi skulle till bilen från Ica så blåste Jolines keps av men hon fick tag på den snabbt igen. Hon tyckte det var jättekul och kiknade nästan av skratt hela vägen tillbaka till bilen :)


Annars har vi varit inne och lekt och spelat spel... Fånga ballongerna som Joline fick av oss när hon fyllde är nya favoriten för henne... om och om igen ska det spelas. Alvin är också med. Han är superduktig på att kasta tärning :)
Sen spelade Joline synth medans jag och Alvin dansade.

Dennis och Fredrik kom vid middagen och åt med oss som vanligt...

Det är såå tråkigt när vädret är så här trist. Imorgon ska vi ut och leka! Vi får klä oss efter vädret helt enkelt...


Alvins "fröken" kommer hit imorgon på hembesök. På måndag är det dags för honom att skolas in... hej ångest!!

Men det blir nog bra det med.

Puss

Här är jag!

Jag är verkligen kass på att uppdatera min blogg... men här är jag iaf!

Eftersom jag har minne som en guldfisk så kan jag inte redogöra direkt för dagarna från förra veckan mer än lite luddigt...

Måndagen och tisdagen förra veckan var vi inne förutom att vi var en sväng och handlade på tisdagen Joline ville hellre vara hos mormor än att följa med och handla så då fick hon det... Tisdagen gjorde vi även chokladbollar :) sen pärlades det en hel del med!
Joline gör armband och halsband på löpande band :)
I onsdags var det skapligt väder så då var vi ute och lekte!!
Torsdagen så var jag och Joline inne hos grannarna och kollade på deras kissunge :) senare så åkte vi på Skänningemarken. Jag,barnen, Dennis, Mickan och Fredrik (Dennis sommarjobbbare).
Joline åkte massa karusell. Jag och Alvin åkte också med på ett par :)
Dennis och Mickan åkte en värsting :) efter marken blev det en Mc Donalds i Mjölby.
Sen på torsdagkvällen hade Dennis bastukväll med några grabbar. Först så grillade vi. Sen bastade killarna och badade i våran pool också. Måste ha varit snorkallt!
Fredagen blev lugn. Lördagen så åkte vi och badade hela familjen i Jönköping :)
Det var uppskattat! Alvin var helt tokig i vattnet och kröp omkring som en galning :) Plaskade och skvätte och skrattade. Åkte lilla rutschkanan med också med mammas hjälp :)
Joline åkte med lilla rutschkanan om och om igen. Nu ska du få se på ett jätteplask sa hon och åkte ner och det blev många jätteplask också :) Calle, Tina och Elma var där med.

I söndags kom Dennis föräldrar och Kaj och Malin hit. De hade varit i Tyskland en vecka och köpt med sig kläder och leksaker till barnen :)

I måndags så hände inte så mycket. Lekte inne. Spelade spel och pärlade :) sen så handlade vi lite.
Igår så gjorde vi nya cholkadbollar igen. Sen så åkte vi och lämnade Joline hos mormor för hon skulle sova där :)
Sen handlade jag och Alvin lite innan vi åkte hem igen.

Det är alltid lika tomt på morgonen utan Jolinan. Hämtade henne vid halv elva. Sen så åkte vi hem och började med maten... Åt mat när Dennis och Fredrik kom. Sen kom mammaagruppen hit vid klockan två och fikade :)
det var jättetrevligt! :)


Nähe... ta och fixa lite här nu då innan det är sängdags!
Hoppas på bra väder imorgon... lite småkallt kan jag väl stå ut med. Bara man slipper den jobbiga blåsten och regnet!
Men lite sol skulle ju inte skade heller....

Ha de' gutt!


Uppdatering.

Nu var det ett tag sen jag skrev här igen. Dagarna går så fort och jag har inte haft nån tid eller lust att fördriva tiden här :)
Uppdatering!
Var ju hos Tina och Calle och grillade sen förra fredagen. Jättegott! Underbart väder var det också så vi var ute mest. Barnen lekte i sandlådan och Alvin var så sandig och smutsig så han fick bada i deras badkar :)
Joline och Elma lekte med varann och hade kul. Joline bäddade ner Elma i skrindan och sen drog hon runt på henne :)
Dennis fick dra runt på båda flickorna runt, runt i trädgården sen.
Åkte hem ganska skapligt. Vi var så trötta.På förmiddagen hade vi varit i Jönköping en sväng Dennis, jag och Joline medans farmor hade Alvin. Det är ju inte så ofta det händer att hon får vara ensam med honom. Vi åkte och köpte en ny vagn till Alvin. En Emmaljunga scooter. Joline har ju redan en sån och vi är ju  så nöjda med den.  Jolines är ju rosa och svart. Alvin fick en blå och svart :)
 Lördagen så var det jättefint väder och vi verkligen saknade våran pool som vi var tvugna att kasta för ett tag sen. Dennis och Joline drog in till Jönköping och köpte en ny :)
Det tog hela resten av dagen till att fylla den så det blev inget bad i den den dagen iaf.
Förra söndagen gick vi upp tidigare än vanligt och åt frukost och sen drog vi iväg till kolmården.
Det var jättevarmt hela dagen. Barnen satt i sina vagnar och drack en massa i backarna :)
Det kändes som vi drack oavbrutet. Men hellre att det är varmt än att det rengar. Vi hade en toppendag och vi såg det mesta första dagen. Jolines favoriter var den lilla bondgården när hon fick mata bebisgetterna. Och sen Bamses värld också :) När djurparken stängde gick vi till hotellet. Upp på rummet en kort stund och sen in till stora lekrummet :)
Både Alvin och Joline hade jättekul där inne!
Sen upp på rummet igen. Dennis sprang ner och köpte lite gott att äta och dricka till oss. Kvällsmat hade vi ju ätit på Bamses värld :)
Vi satt på våran balkong och pratade om allt. Alvin somnade i sin vagn på balkongen medans vi pratade. Joline kom ut till oss emmellanåt. Sen upp i sängen. Ut till oss. Upp i sängen. Och om och om igen. det märktes att hon tyckte det var mysigt :)
Måndagmorgonen blev det frukost på hotellet. Sen lekrummet ett par timmar. Joline blev målad som en tiger. Sen åkte vi safarin. Sen blev det tropicarium. Och sen blev det djurparken igen. Kollade på det vi inte sett och avslutade med att vara länge på den lilla bondgården och bamses värld. Tills det stängde :)

Båda barnen somnade i bilen på vägen hem :)

Resten av veckan har gått jättesnabbt!
Dennis åkte och hjälpte Kaj i tisdags med hans badrum. Jag och barnen åkte till farmor där barnen fick bada i den lilla poolen som farmor köpt :) sen gick vi ner till udden och var där ett tag. Joline badade i vättern, hon är ingen badkruka hon. Sen åkte jag och Alvin hem efter kvällsmaten. Vi ahde bestämt innan att Joline skulle sova där :)

Onsdagen så åkte vi hem till farmor och åt mat. Jag, Dennis och Alvin. Joline var ju redan där :)
Kramades och pussade massor med min gosnos som jag hade saknat så mycket!
Sen åkte jag, Dennis, Joline och farfar ut med båten en sväng. Alvin och farmor fick vara hemma. Vi har bara en barnflytväst än så länge. Men han får hänga med nästa sommar :)

Åkte hem skapligt. Barnen och Dennis tog ett dopp i våran pool. Min minsta kusin Cornelia kom. Hon skulle sova här i två nätter. I torsdags så var vi ute en del i trädgården till och från, Alvin var förkyld så det blev inget bad för honom. Men Joline och Cornelia badade i poolen iaf :)
Dennis och Kaj bytte våran ena ytterdörr.

 I fredags så var det toppenväder också, som tur var. Eftersom vi fick tillbringa i stort sett hela dagen ute.
Dennis, Kaj och farfar (deras pappa) öppnade väggen och satte in altandörren. Det blev jättebra men det tog hela dagen!
Sen tog det halva natten och nästan hela lördagen för mig att städa bort dammet. Trots att det var nogrannt plastat så trängde det in damm och det var t.o.m på övervåningen! så jag har torkat, tvättat och dammsugit allt, allt allt! Barnens leksaker, filtar, möbler, you name it! Jag hatar när det är dammigt! Bort!

Men nu är det klart iaf och det blev jättebra!!!!! Görnöjd! Sen hade vi lördagsmys igår. Köpte piza och sen åt vi godis och chips och kollade på film. Alvin och gänget. Igen :)

Idag har vi varit ute två korta stunder... det har regnat till och från. Dessutom har Joline varit lite hängig idag. Snorat och nyst lite så nu är det väl hon som ska vara förkyld istället....
Har blvit mycket film idag men det är tillåtet när det regnar och barnen inte mår bra. Annars är det bara bolibompa som gäller :)
Oj va klockan springer iväg.... SOVA!!!!!!

Natti på er!

RSS 2.0