Grattis Världens Bästa Mamma 50 År!!!!!!

Idag fyller mamma 50 år! :)
Hon ringde imorse och frågade om jag hade nån luft kvar i lungorna... hon blev anfallen av ballonger när hon skulle släppa ut katten imorse :D
Igårnatt så satte vi ballonger överallt i trädgården på framsidan och på hennes garageport satte vi upp ett stort lakan som vi sprayat på att hon fyllde 50 :) Mickan och jag pysslade med det igårnatt. Det är inte alltid det lättaste att smyga och vara tyst. Lillebror hoppade ut genom sitt fönster för att kolla på allt :)

Jag, barnen och Mickan åkte till mamma vid halv tolv... barnen fick leka både ute och inne. Sen kom Dennis också hem till mamma vid två. Han tog sig lite ledigt :)
Åt mat och sen blev det tårta. Mamma är bäst på tårta :D sen åkte vi hem vid halv fem. Alvin åt lite och sen tog jag en snabb dusch. Sen åkte hela familjen till Vadstena vid sex. Det var nostalgikväll. Mycket folk, bilar och motorcyklar... överallt!!!! Calle,Tina och Elma var också med :)
Nu syns det att Elma ska bli storasyster, Tina har en liten, liten kula... mysigt!


Jag är så trött så jag håller på att somna men jag får inte lägga mej riktigt än... ska betala några räkningar först.
Och det är ju alltid lika uppmuntrande....

Imorgon är det babysim för Alvin... avslutning är det för denna perioden....


Gu'natt


Yr i bollen

Just nu snurrar det i skallen. Har blåst upp 17 ballongisar till vårat lilla bus för mamma som fyller 50 imorgon.. och fler ska det blåsas upp... jag och mina astmalungor... det är bara att kämpa (blåsa) på :)
Vi ska dit och äta mat imorgon men själva 50års festen är på lördag! Det blir säkert skitkul!
Synd bara att inte Carro kunde komma :(
Annars har dagen varit lugn... inget sim och inget öppet hus idag eftersom det var avslutning för den här säsongen förra veckan.
Joline sov hos Mickan inatt. Joline hade haft jättekul :)
Jag och Alvin åkte till dem vid halv tolv och sen åt vi mat ihop. Sen åkte jag och barnen hem till mamma som höll på att laga mat. Joline blev helt plötsligt hungrig igen när hon fick se maten så då åt hon lite igen., det är kul att se.Hon äter som en myra annars.
Sen när vi åkte hemåt somnade båda barnen i bilen... la dem i vagnarna så fick de sova ute.
Båda vaknade kosntigt nog på samma gång och då ville Joline cykla trehjuling så då blev det så. Skjutsade Alvin i hans trehjuling och båda barnen tycker att det är lika kul :)

Mickan kommer väl om en stund så ska vi fixa lite inför morgondagen...
Dennis har inte kommit än och det är ju iofs inte direkt ovanligt... men jag ska inte klaga... igår när han kom hem så var han gosig för resten av veckan... he he... delfinen får godkänt ++++++ 

Det är väl bäst att blåsa upp lite fler ballonger då...


Måndag...

Här sitter jag och känner mig lite ensam... iofs så brukar jag ju vara det vid den här tiden när båda barnen ligger och sussar sött i sina sängar men ikväll är Jolines säng tom för hon sover hos Mickan inatt.
Det är nog fjärde gången som Joline sover borta och hon är tre år i Juli men nu har hon sovit borta två gånger på kort tid... saknar henne men hon vill ju så gärna sova över så det är ju klart att hon ska få det. Men jag längtar tills jag får hämta henne imorgon :) Alvin somnade redan vid sex ikväll, han var jättetrött eftersom han bara sovit en gång idag... så han kanske vaknar tidigt imorrn :) annars brukar han vara vaken tills sju-halv åtta iaf men det är ju olika.
Ny vecka är det med... det blev inget direkt bloggande förra veckan... men vad hände då...
Jo vi var på "gårdsfest" på Jolines dagis hela familjen i förra tisdagen. Det var jättemysigt! Först spelade barnen upp en musikal, de var sååå duktiga!! Sen gick vi tipspromenad, åt kvällsmat, och sen fick barnen glass.
I torsdagsförmiddag var jag på babysim med Alvin och han fick åka rutsckana igen :) det testade vi förra fredagen också så vi badade igen efter att ha missat då det var förskolans dag.
Efter simmet så åkte vi till Mickan eftersom hennes kisse Fanny hade hittats död... usch... det är så hemskt...
Hämtade Joline på dagis vid två och då åkte vi till Vadstena direkt och träffade Mickis, Hampus och Amanda. Mickan var också där. Gick till lekparken och lekte och pratade. Sen blev det mellanmål och efter det glass :)
Sen var vi där vi hamnen och kollade på ankorna och båtarna. Joline och Hampus kastade småsten i vattnen och det var jättekul tyckte de :)
I fredags så var jag och Joline på sim eftersom hennes avslutningssim krockade med förskolans "gårdsfest". så vi badade igen det. Alvin var hos mamma så länge. Efter simmet hämtade vi Alvin och sen hem igen. Dennis hade precis kommit hem. Bytte om och sen åkte Joline och jag på grillfest med mina jobbarkompisar.
Anna hade med sig sin dotter också och Joline och hon lekte jättebra ihop!
Det var trevligt :) kom på andraplats på tipspromenaden också så jag fick ett pris och det var ju trevligt det med!!
I lördags så var vi hos mamma och firade hennes morsdag då. Fikade och hade trevligt. Åkte hem och kollade på Eurovision och hade lite myskväll. Det gick ju inget vidare för Sverige men det var ju en del bra låtar så det var ju trevligt ändå.
Igår var vi hos Dennis föräldrar och grillade och firade Dennis mamma på morsdag. Mig firade vi innan. Dennis och Joline hade fixat presenter, sötnosarna :)
Var hos Dennis föräldrar hela dagen. Var i lekparken och lekte med. Alvin var genomsandig efter att ha lekt i sanden :)


Jolines språk har förändrats lite ytterligare och hon har lite tuffare attityd (som om hon inte hade det innan)
När Dennis och hon var ute i söndags så sa han:
-Titta på vattenkanonerna Joline. De sprutar en massa vatten!
Joline tittade på honom som om han inte var klok.
- Sluta nu pappa, det är inga vattenkor!! sa Joline
- Det är vattenkanoner... jag sa inte vattenkor.
- Det sa du visst... mumlade Joline    :)

Våran hyresvärd har fullt av vattenkanoner som sprutar överallt för att vattna jordgubbarna och det är ju det roligaste som finns tycker Joline att titta på dem :)


Nähe... nu ska jag fixa lite här...

Bajj


Lilla Fanny....

Ibland så är livet så orättvist. Mickans kisse Fanny finns inte mer... hon hittades utanför Mickans hus på gräsmattan. Inga skador eller något... råttgift kan det kanske vara men vem vet? Oturligt nog fick Mickan det där puckot till veterinär när hon var inne med katten för kremering. De andra två är hur bra som helst och passar till sitt yrke... han däremot... gör det inte.

Min syster ringde precis när jag kom upp från omklädningsrummet efter att ha varit på babysim med Alvin. Hon var precis förstörd. Jag åkte till henne så fort jag kom hem till Ödeshög. Lilla, söta, fina Fanny låg i en låda. Det är så hemskt. Det gör ju så ont att förlora ett älskat husdjur. Och människor som säger att "det är ju bara en katt" borde inte ens få ytta sig.
Min syster är den bästa syster man kan ha och en helt underbar moster till mina barn. Hon har haft ett j-vligt jobbigt år så det borde räcka för en lång tid framöver och så händer det här.
Jag önskar att jag kunde få henne att må bra igen. Jag vill inte att hon ska behöva vara ledsen mer nu.
Maktlöshet... jag kan inte ge Fanny livet tillbaka hur eller vad jag än gör. Jag kan just nu bara finnas här och trösta med kramar och ord och det kommer jag fortsätta med. För alltid.

Jag älskar dig lillasyster!


Söndag.

Det är så häftigt att se att Alvin förstår så himla mycket mer än man tror. Jag menar när de är så små som han är och inte har talet än så tänker man ju inte på att de faktiskt förstår en väldigt massa ord iallafall. Visst kan han säga några ord så han är väldigt duktig. Ikväll så satt han och myste med Dennis och mej. Han satt i sin pyjamas och var hur trött som helst men ändå väldigt busig. Han tuttade på sin tutte som bara den.
- "Kan mamma få tutten?" frågade jag. Och då tog han ut tutten ur sin mun och stoppade in den i min. Sen gav han mej världens leende. Då frågade Dennis:
- "Kan pappa få tutten"? Alvin tittade lite blygt på mej precis som om han frågade om det var okej samtidigt som
han tog tutten ur min mun och stoppade in den i Dennis mun istället :) våran lilla gosis!!

Joline är världens bästa storasyster. Idag har hon varit jättekramig mot Alvin och sen delar hon gärna med sig om hon har något. T.ex om hon har sockerkaka så bryter hon små små bitar så Alvin får smaka lite :)

Jag och barnen har varit hemma hela dagen idag. Det har varit skönt faktiskt. Dennis har grejat med sin bil hos sina föräldrar så nu är den så gott som klar. Skönt att bli av med den gamla. Den försvinner till sin nya ägare imorgon :)

Imorgon är det inget dagis för Joline så vi får väl se vad vi hittar på...



Lördagkväll

Kom hem för en stund sen... har tillbringat det mesta utav dagen hos Dennis föräldrar. Vi har grillat och ätit gott och umgåtts och haft trevligt.
Det var ju ett par dagar sen jag skrev nu... vad har hänt då...
I onsdags så åkte jag och Alvin in till Linköping efter att ha lämnat Joline på dagis. Handlade lite på Ikea som
jag har tänkt på ett tag. Blev lite kläder på HM till barnen också naturligtvis :) och så lite annat med.
Det var mysigt att åka och handla med Alvin sådär. Jag skulle aldrig klara mig utan körkort!! Tänk vad begränsad och beroende av andra man skulle bli. Hörde att en kompis blivit av med sitt. Stackars... jag är jätterädd om mitt!

När det var matdags så åt vi på Ikeas restaurang också.Alvin som inte kan låta nåt vara utan ska bara känna på allt tafsade både en tjej och en kille i rumpan när vi satt och åt. Vi satt precis vid mikron och när folk skulle värma barnmat så stod de rätt utsatta med rumpan åt vårat håll. Alvin klämde lite men när man är sådär liten så får man bara ett leende tillbaka. :)
Kom hem lagom för att hämta Jullan.

I torsdags så skulle jag egentligen ha åkt på sim med Alvin som jag brukar men eftersom det var förskolans dag på dagis så ville jag se Joline när hon gick i paraden. Så jag bestämde mig för att simma med Alvin i fredagsgruppen istället. Så Alvin och jag kollade på paraden och sen följde jag och några fler mammor med och tittade på när de dansade och sjöng. Sen fikades det lite och sen mera sång och dans. Alla barnen hade tröjor som de själva målat på och så står det deras namn på. Jättefina! Nu är tröjan här hemma :)

Efter dagis så målade Joline med fingerfärg och sen var vi ute och lekte en stund. Joline ville cykla trehjuling så då gick jag med Alvin i vagnen en sväng medans Joline cyklade på för fullt. Mickan kom och hälsade på oss också.

Igår så var jag och Alvin på babysim, mysigt så pass. Han åkte rutschkanan för första gången då :) det gick jättebra! Innan vi åkte på simmet så lämnade vi Joline hos farmor. Vi hade bestämt att hon skulle sova hos farmor. Efter simmet så åkte Jag och Alvin tillbaka till farmor och farfar. Dennis var också där och höll på att bya lådor till sitt skåp i bilen så han kan ha ordning på alla sina verktyg och maskiner.
Åt kvällsmat där också innan jag pussade Joline godnatt och sen åkte jag och Alvin hem. Alvin somnade bilen på vägen hem. Det var bara att klä på honom pyjamasen och bädda ner honom eftersom han fått vällingen hos farmor.
Imorse så vaknade jag klockan kvart i nio av att Alvin låg och pratade. Han brukar alltid göra så när han vaknar :)
Det var tomt utan Joline på morgonen imorse. Men jag vet ju att hon har haft jättekul hos farmor och farfar och det är ju huvudsaken. Åkte dit så jag var där vid två nån gång.

Jag är skittrött nu men ska fixa lite innan sängdags. Joline somnade hos farmor och farfar i Dennis famn efter kvällsmaten. Alvin somnade i bilen på vägen hem men det var bara att bädda ner dem eftersom vi tog på dem pyjamas innan jag åkte hem med dem.Dennis är kvar där är och kämpar emd sin bil....


Carro och Micke kom förbi Borghamn och hälsade på också! Det är så kul att få träffa Carro trots att det är några ynka minuter... men bättre det än inget...


Natti Natti på er!

Min Carro... min Carro...

Carro som är en av mina bästa vänner och dessutom min underbara kusin ville se ett kort på min nya frisyr.
Först  hade jag tänkt att hon minsann skulle få vänta tills hon kommer hit och hälsar på men eftersom det kan dröja så kan jag väl vara lite schysst... nu tog jag en väldigt impulsbild på mej själv, och jag har inte fixat iordning håret så det brukar se bättre ut :) this is for you baby!








Nyklippt

Japp, nu har håret åkt av. Det mesta iaf. Håret har fått växa som det vill sen i December så jag hade väldigt långt hår. Nu är det knappt till axlarna, klippt i etapper, nästan svart med lite slingor i. Det blev en stor förändring. Jag är nöjd och Dennis tyckte också att det var snyggt :)
Jag klippte mig i Vadstena, lämnade barnen hos svärmor. Var tillbaka vid halv ett så då åt jag mat med dem :)
Fikade med den nybakta tigerkakan som farmor och Joline bakat, jättegod!!

Sen åkte vi hem, barnen somnade båda i bilen på hemvägen och sov ett bra tag så jag fick väcka dem till slut eftersom jag och Joline skulle på sim. Alvin var hos mamma så länge som vanligt. Det funkar jättebra. Alvin saknar mig inte förräns han ser mig när jag kommer tillbaka. Då vill han till mig direkt! Och han myser in sig så pass då. Lilla Mysisen. Det var likadant när jag kom tillbaka till svärmor efter klippningen idag.

Igår var det väldigt lugnt. Joline var på dagis och efter att jag lämnat henne så tog jag den redan sovande Alvin och somnade med honom. Min allergi är skitjobbig vissa dagar och av medicinen blir jag sååå trött. Men den är nödvändig så jag har ju inget val :( sov i ett par timmar. Vaknade innan Alvin så jag låg kvar hos honom.
Anna och barnen tittade förbi. Det var jättekul att träffa dem!! Synd att Joline var på dagis bara så hon missade dem.
I söndags så var jag, Dennis, barnen, mamma, Mickan och Ludvig i Gränna. Mamma fyller ju 50 i slutet av Maj och det ska firas då med släkten. Vi ville hitta på nåt och umgås med henne själva så vi firade henne lite då. Vi bjöd henne på mat på en restaurang vid hamnen... Tzatziki nånting tror jag den hette... jättegod mat hade de iaf!
Dit blir det fler gånger i sommar!
Sen spelade vi minigolf efter att Alvin fyllt halva blöjan och var sen görnöjd. Jag hade varit på toan när jag kom ut och fick se Mickan och mamma hålla på att torka på Alvin och klä av och på honom. På backen hade blöjan splaschat ner med allt innehåll i kalabaliken. Kunde inte annat än att le åt alltihop. Jag har nog aldrig varit med om att han bajsat så mycket nånsin. Ha ha!!!

Sen blev det golf som sagt. Det var jättekul. Joline hade en egen liten klubba i hennes storlek och hon tyckte nog det var roligast av oss allihopa :)

När vi spelat färdigt så köpte vi glass och satte oss på stranden och åt. När vi suttit där ett bra tag så gick vi upp till en liten lekpark där barnen fick leka och gunga :) det var uppskattat!! Alvin älskar att gunga och skrattar högt, speciellt när Joline gungar honom :)

Sen åkte mamma, Mickan och Ludvig hemåt. Vi stannade en liten stund till för Dennis ville inte åka hem :)
Tog varsin korv och gick och tittade på båtarna innan vi åkte hemåt igen.
Vädret var helt underbart och hela dagen var jättemysig! Det måste snart göras om igen!

Oj vad klockan går!

Trött av medicinen som sagt.
Jättetrött.

Underbart!!!

Just nu sitter jag här i linne och kortbyxor och äter godiiiis, varmt varmt varmt! Men det är så gött så.
Underbart med härlig sol hela dagen!!
Vi har haft en helskön dag! Vaknade upp med strålande sol och dagen blev genast underbar. Alvin och jag gick ner medans Joline och Dennis sov vidare.
Alvin fick välling och sen satt vi och myste i soffan. Det dröjde inte så länge förräns Dennis och Joline kom ner och då åt vi frukost allihop :)
Sen dröjde det inte så länge förräns vi var ute hela familjen. Dennis har grejat med poolen idag igen och imorgon kanske det är tillräckligt varmt så vi kan bada i den. Hoppas hoppas!!

Gick en promenad med Alvin medans Joline cyklade på sin trehjuling i full fart. Hon får en cykel med stödhjul nästa år. Hon är ju så kort i rocken våran lilla dam så hon når inte fram så hon kan trampa runt ordentligt. Det var inte så längesen hon inte nådde fram så hon kunde trampa runt trehjulingen heller men nu går det finfint! Vi har bara en liten liten bit grusväg och sen är det asfalt nedför och då går det undan, och det tycker hon är skitkul. det är tur att hon svänger så bra för det är väldigt nära åkern ibland.

Åt mat ute på altanen, sommarkänslor!! Sen på eftermiddagen så cyklade jag och Joline in till Ödeshög. Alvin var hemma med pappa så länge. Joline fick sitta bak i cykelbarnstolen. Vi trampade fram till Ica och handlade lördagsgodis. Joline plockade i godis själv. Men det hon inte nådde fick jag faktiskt hjälpa till med :)
Sen åkte vi hem till mamma och hälsade på henne och Ludvig. Joline ritade lite innan vi cyklade vidare. Åkte förbi pappa med och hälsade på en liten sväng. Och sen trampade vi hemåt. Det går mycket lättare hemåt, inte så mycket uppför då. Så idag har jag cyklat en mil ungefär :)  för vissa är det väl inget men för mej som har jobbig astma, pollenallergi och är otränad är det en bedrift, dessutom hade jag mensvärk, för att gnälla lite ytterligare :)

Annars har kvällen varit lugn. Joline har duschat. Det går detåt nu när vi är ute jämt. Det är så skönt att inte vara fast i en lägenhet utan gräsmatta. Vi bor så bra i huset med egen tomt. Vi är bortskämda så jag ska inte ha sån panik efter ett eget hus. Det kommer det med :)

I torsdags så var jag och Alvin på babysim på förmiddagen. När vi hämtat Joline så åkte vi hem direkt och bar in grejerna. Joline ville se Nemo och Tiger och allt var det var. Men hon har en taskig mamma ibland som tvingar med henne ut i det underbara vädret trots de bedjande ögonen och "snälla snälla mamma, kan jag inte få se på film"
När vi kom ut så kom Joline på hur kul det faktiskt är ute, för egentligen är Joline en "utetjej" som vill vara ute i alla väder :) Vi satt och fikade på filten när vi såg att pappa kom hem. Han slutade till och med tidigare bara för att det var så fint väder så han kunde leka med sina barn ute och få upp poolen. Ibland är det bra att han är egen :)

Han släpade ut poolen och började fylla den. Det tar ju x antal timmar. Joline ramlade ned för altantrappan. det såg så otäckt ut. Usch :( men det gick iallafall bra med tanke på hur det kunde gått. Revbenen fick ta emot den största smällen. Lite blåmärken fick hon men man får ju vara glad iallafall att det inte gick värre. Våran lilla gumma!
Grillade och hade det mysigt på altanen.

Igår var det fredag så då åkte jag, barnen och Dennis mamma in till Motala och shoppade lite :D kul kul!!
Joline fick jättesnygga sandaler av farmor. Joline fick välja på de 5-6paren som fanns i hennes storlek och hon hade beslutsångest och velade och provade. Efter en stund så valde hon ut ett par röda och Joline hängde glatt med till lagret för att hämta den andra. När vi stod vi kassan och svärmor skulle betala så fick vi båda en chock när vi såg att priset för de röda sandalerna var 420 kronor. " Ehhm... vi kan byta till ett par andra" sa jag till svärmor. Men hon ville att Joline skulle få de sandalerna som hon valt så då blev det så. Joline vet minsann vad som är lite lyx och inte :) nästa gång kollar vi nog priset innan vi ställer fram alternativ :)

Sen blev det ännu mer shopping! Jag köpte en ny baddräkt, en tunika och korta leggings till Joline, och ett linne och en rumpers till Alvin eller vad det nu heter. Joline fick ett par flip-flop tofflor och en hatt av farmor. Köpte nog lite mer men minns inte nu :) sen gick vi och åt jättegod mat på Cafe ströget och där passade Alvin på att fylla blöjan efter han ätit så det var ju väldigt passande eftersom det fanns skötbord där :) lilla gullungen!

Mötte upp Malin och sen gick vi till Brio och hämtade nätet till Jolines studsmatta med och sen köpte Malin en present till Joline ockå. Medans de smög med det gick jag och barnen till fler klädaffärer. Fler presenter till barnen blev det vet jag :) När vi kände oss färdiga med att springa runt där så åkte vi till M-blommor. Drack lite innan vi gick in där. Köpte en del blommor till altanen och sen bar det av mot Willys där vi köpte b.la mat till kvällen eftersom vi skulle grilla. Sen bar det äntligen av hemåt. Var verkligen helt slut sen. Mina barn är helt otroliga som är så lätta att ha med så där. Inget skrik eller gnäll. Mina fina, underbara älsklingar!! Älskar dem så mycket!!!!

När vi kom hem var Dennis hemma och höll på med poolen då också. Hann knappt hem förräns de andra kom så då blev det grilldags. Dennis föräldrar och Kaj och Malin var det som var här. Trevligt :)


Är rätt trött nu så jag ska nog lägga mej strax... Ska gå ut och ta ett varv i trädgården först och titta så vi inte missat att plocka iordning på nå't....


Hoppas ni har en lika fin helg som jag!!

Puss

Sol :)

Idag har det varit helt underbart väder! Det är härligt med sol och värme :)
Joline har varit på dagis idag och lekt med kompisarna. När jag pussat om och lämnat henne på dagis så gick Alvin och jag en promenad, gick till apoteket och köpte fästingmedel till kissarna och pollenmedicin till mej, VÄLBEHÖVLIGT! Sen satt vi och pratade med Mickan en stund och sen blev det en sväng in på Ica med innan vi åkte hem...
Vid lunchtid överraskade Tina och Elma oss med glass, de underbaringarna :)
Efter att Alvin fått mat så hämtade vi Joline ooch sen hem igen. Vid halv tre kom Mickis med Hampus och Amanda. Sen kom Mickan. Efter ett tag kom Tina och Elma också. Sen var det full fart på barnen :)
De har gungat, lekt i sandlådan, åkt rutschkana, fikat, hoppat hoppborg, åkt kört slut på batteriet i elbilen :) så det ska laddas imorrn. Först körde Hampus med Joline bredvid och sen körde Joline med Hampus brevid.

Det var såå skönt att vara ute. Alvin satt på täcket i gräset och lekte och Amanda låg brevid.
Satt på altanen och fikade och pratade. Joline, Hampus och Elma satt vid Jolines lilla bord och fikade :)
Gick in vid fem i sex då alla åkte. Det blev kvällsmat framför bolibompa.

Hoppas det underbara vädret håller i sig!
Igår så var det öppet hus på förmiddagen och Minisim på kvällen. Mickan var också med och simmade. Alvin var hos mormor.. Joline var inte på det humöret som hon brukar vara på annars. Hon var nog trött för hon höll inte alls igång som hon brukar...

Imorgon är det sim för Alvin. Mysigt mysigt!! :)

Dåligt samvete...

Usch usch usch! Idag så slog Alvin i sin tand ordentligt.... fy... han satt på golvet imorse och lekte och helt plötsligt låg han på golvet på magen och grät... när jag tog upp honom såg jag blod i munnen... blod på min bebis! Han hade slagit i munnen rätt i golvet.Jag vet att jag inte kunde gjort nåt åt det men jag klandrar ändå mig själv!! Jag VILL ta emot honom varje gång, det är samma med Joline. Det är så hemskt när de slår sig så illa :( han blev lugn väldigt snabbt. Han är en väldigt tålig liten kille. Lika tålig som Joline...
Åkte till dagis med Joline och sen till banken för jag hade tid där för rådgivning, pension m.m. Alvin sov under nästan hela tiden. Vaknade sen och var världens charmör som vanligt :)
Efter det så gick vi till Ica och sen träffade vi Mickan som följde med oss hem och åt glass på filten med oss i trädgården.
Försökte få tag på folktandvården men de hade ju typ en och en halvtimmes lunchstängt... fick tag i dem sen och åkte direkt dit så de fick titta i Alvins mun. Jag försökte titta själv men det var inte det lättaste och jag ville att nån som kan det där skulle känna.
Alvin somnade i bilen på vägen dit och han hann sova i typ två minuter innan det var dags att böka i munnen på honom. Usch va ledsen han var men det var nödvändigt. Han blev lugn så fort de var klara. Den ena tanden var mobil... alltså lite rörlig. "FAN!" var min första tanke men innan jag hann säga nåt så sa tandläkarn att det inte var nån fara utan den skulle "låsa" sig igen. Den var lite lite rörlig. Sen var det ett sår på insidan av läppen med så det var väl därför det blödde en del :(
Vi skulle hålla lite koll på det bara så att den inte blir missfärgad... och de sa att hade han haft jätteont så hade han inte tuttat på nappen på det sättet som han gjorde. Min stackars lille kille :(

När vi var färdiga där så hämtade vi Joline på dagis. Gick till kiosken och tog varsin glass. Joline fick en egen medans Alvin fick smaka av min :) det var mysigt att sitta på bänken i det sköna vädret och äta glass med mina barn :) jag älskar dem så otorligt mycket. Mest av allt i hela hela världen!!

Joline somnade i bilen direkt så hon fick sova i sin lilla bäddsoffa en stund. Det dröjde inte länge förräns Alvins somnade med. När de vaknat så gick vi ut och lekte och busade. Kastade boll till Alvin och han kastade tillbaka ibland eller så gav han mej den... lilla sötnosen!
Sen in och åt kvällsmat.
Alvin har badat ikväll med och det tycker han är hur kul som helst :)
När det började närma sig läggdags frågade Joline mig vart Lisa var nånstans. ( Lisa är hennes favoritdocka)
Blev stel när jag kom på att Lisa var kvar på dagis och när jag berättade det för Joline blev hon jätteledsen och ville hämta Lisa direkt och då var det ju försent :( kände mej återigen som världens sämsta mamma...
Tröstade Joline med att vi skulle hämta Lisa direkt efter frukosten imorgon. Joline är ju ledig imorgon från dagis.
Joline grät och grät men lugnade ner sig efter en stund och vi "ringt" till Lisa och sagt godnatt. ( Tack tack till att hon har stor fantasi).

När vi gått upp på hennes rum så sa Joline förlåt till mej för att hon varit arg på mej för det med dockan. Hon är helt helt underbar!! Världens bästa tjej!  Hon skulle bara veta hur mycket det värmde eftersom jag fortfarande led av dåligt samvete. Kramade om henne länge.

Nu sover både barnen gott och det har de gjort ett bra tag nu. Jag ska greja lite här och ta en dusch. En lång varm dusch... mmm....


Vattenskoter!!

Jajjemän, idag så har jag åkt vattenskoter och jag måste erkänna att det verkligen var skitkul!!! Men vågar inte säga det för mycket för Dennis vill att vi ska köpa en också och det är väl inte så lämpligt nu egentligen eftersom vi ska spara pengar till den dagen då vi ska köpa/bygga hus... men vi får se.... man hinner väl inte förlora så mycket pengar om man bara har den en säsong... om man inte kraschar den förstås.

Idag så var Dennis väldigt bakis så han fick sovmorgon, men han får skylla sig själv lite. Han var ute med grabbarna igår och som vamligt ska han ju bälja i sig alldeles för mycket :)

Förmiddagen var lugn. Efter maten så åkte hela familjen ner till hamnen i Hästholmen till Fredrik och Viktoria, Viktorias syster med familj var där med. Gick till glassbaren och åt glass. Väckte Joline som sov så hon fick också glass. Alvin fick smaka han med och sen var det mellanmålsdags för honom. Sen gick vi tillbaks till hamnen där Fredrik satte igång sin vattenskoter. Mickan kom också till oss och gosade med barnen. Dennis testade först ensam och sen hoppade jag också på och han körde en sväng. Mickan passade barnen så länge.... det gick väldigt fort kändes det som. Adrenalinet pumpade på högvarv när jag gick av :)

Sen åkte vi hem för det var dags för Alvin att äta. Jag förstår att inte Alvin åt nåt om han hade det jag har nu... jag har ont från gomen ner till halsen.... förmodligen nåt virus... skitont gör det iaf! Kan knappt svälja och vad jag än äter eller dricker så bränner det och svider nåt extremt!  Stackars lilla Alvin, att han aldrig gnäller... han är helt otrolig!

Han somnade i min famn ikväll som vanligt efter vällingen, sagan och tandborstningen. Han somnar på mindre än 5 minuter men jag brukar sitta kvar med honom längre för det är så mysigt... lilla goskillen!! Joline var så söt igår, vi pratade om att åka till doktorn.
- Om man är sjuk eller har slagit sig får man åka till doktorn.
- Ja och om man ha bitit i någonting.
Ha ha... hon tänker på den gången hon bet i den där "stressbollen" som man kan forma hur som helst och hon fick en massa pulver i munnen :)
Dennis spelar tv-spel nu och barnen sover naturligtvis. Ska strax kolla till dem. Och sen måste jag leta upp en del papper. Ska till banken imorrn och få lite råd. Joline ska till dagis och det har hon längtat efter nu.

Natti Natti!

Lördagkväll

Barnen ligger i sina sängar, Dennis är på "killkväll" och dricker öl,grillar och badar tunna hos Fredrik med några mer grabbar. Jag sitter här och tar det lite lugnt... ska fixa lite innan jag lägger mej. Lär väl vakna när Dennis ragglar in i natt. Han är ju inte känd för att vara den smidigaste och tystaste när han fått lite i sig fast han försöker smyga :)
Idag har det inte hänt så jättemycket. Dennis skulle åka och hämta mina däck i Vadstena för de var fixade. Joline ville hänga med och det fick hon självklart... sen åkte de till Borghamn till Dennis föräldrar. Medans Dennis tvättade, vaxade och bytte däcken på min bil så lekte Joline med Farmor och Malin så länge :)

Jag och Alvin var här hemma och lekte. Mickan kom och åt mat med oss och umgicks med oss några timmar. På eftermiddagen så släpade jag och Alvin ut cykeln och cyklade in till Ödeshög. Första gången han åker med på cykel. Han tyckte att det var jättekul att åka i cykelbarnstolen. Skrattade jättemycket. Vi trampade in till Ödeshög och skulle hälsa på mamma tänkte jag men hon var ute på vift så då trampade vi bort till Calle och Tina istället. De har ju flyttat nu så det var kul att se hur de har fått det. Jättefint har de fått det i sitt hus!!!
Elma var så söt mot Alvin. Han fick en massa pussar och kramar av henne :)

Sen ringde Dennis och var lite halvstressad för han och Kaj skulle åka till Fredrik. Så jvi blev hämtade och det var väl rätt skönt måste jag erkänna. Det är väl drygt en halv mil till Ödeshög men för mej som är astmatiker och inte har den bästa konditionen är det ganska kämpigt.... uppför... uppför... pust och flämt...
Men nu när vädret är skönt så kommer det ju bli fler gånger :)

Alvin mår bättre nu iaf... han leker och busar för fullt igen :) han satt på köksgolvet förrut när Kaj och Malin var här. Då tog han sig fram till den ena kökslådan och drog ut den. Och så tittar han på mej och ger mej ett av hans stora charmiga leenden så man bara smälter, för han vet att han är busig då :)
Han kryper inte... han hasar sig fram på rumpan... alla sätt är bra! :)

Och idag så har han ätit precis som han gör i vanliga fall.... han har ju inte ätit så bra de andra dagarna. Förmodligen för att han haft ont i halsen.... det har jag nu... svider som f*n när jag dricker juice eller annat med för den delen... huvudsaken är att Alvin mår bra.

Igår så var vi hos Fredrik och Viktoria och åt tacos hela familjen. Det var så gott så jag åt tills jag var precis proppmätt. Efterätt blev det också och det är ju bland det godaste som finns :) mmmm!!

Både Joline och Alvin höll sig vakna och var på bra humör båda två :) blev ganska sent så båda barnen somnade direkt i bilen.

Imorgon är det söndag... får se vad som händer. Kanske ska dammsuga bilen nu när den är så fin på utsidan. Den blänker så pass.

Ska kolla till barnen nu och sen fixa lite...
Ha en bra helg!



Ständig oro

Det är väldigt jobbigt emotionellt till och från när Alvin blir sjuk om och om igen. Jag är ju världens hönsmamma innan och oroar mej för allt... 
I tisdagsmorse så vaknade Alvin vid sex, och han brukar aldrig vakna så tidigt. Han hostade mycket och hade jobbigt med andningen så jag ringde sjukvårdsrådgivningen. Deras tips var att ge nässpray och vara ute med honom tills vårdcentralen öppnade så vi kunde komma dit. Gav honom nässpray och sen gick vi ut... gick en sväng med vagnen och sen fick han sitta i mitt knä på altanen. Det var riktigt mysigt att sitta med honom insvept i en filt sådär tidigt på morgonen. Dennis var kvar hemma och åt frukost med Joline och underhöll henne. En av de få fördelarna med att han har eget företag :)
Ringde vårdcentralen och fick en tid. Dennis åkte och jobbade och vi fixade lite innan vi åkte in till vårdcentralen. Fick träffa en läkare som lyssnade på honom. Sen fick han en inhalation och sen fick vi åka hem igen...
Dagen gick och Dennis kom hem lagom tills det var dags att åka på sim. Joline och han åkte själva eftersom Alvin inte mådde så bra. Vi var hemma och myste istället. Han sitter helst i knä't och bara myser, tuttar på nappen och snuttar på filten när han inte mår bra. Sen kom Joline och Dennis hem och Joline berättade allt hon gjort :)

Senare på kvällen blev Alvin lite värre igen så vi ringde sjukvårdsrådgivningen igen och de tyckte att vi skulle åka in så då gjorde vi det. Jag åkte in med Alvin.
Fick tillbaka samma känsla och minnena av när vi låg inne över juloch bodde där i fyra dygn... In genom dörrarna, in i hissen och upp... samma väntrum, samma undersökningsrum. Den där lukten när de flödade med adrenalinet och pulmicorten... fick lite panik. Maktlöshetskänslan kom tillbaka. "Tänk om han är lika dålig som sist så vi får ligga kvar" Det är inte så hemskt att ligga där inne egentligen men bara känslan av att Alvin är så sjuk att vi inte kan få ha honom hemma är så jobbig. Alla är jättesnälla och bra där inne!

Fick en av de läkarna som vi hade sist och han kom ihåg oss :) Alvin fick gå igenom samma undersökning som förr, sen fick han tre inhalationer och åtta betapred i vatten innan vi fick åka hem efter tre timmar. Han blev bättre och det kändes skönt att få åka hem och sova i sin egen säng! Alvin va jätteduktig hela tiden! Han somnade på en sekund när vi satte oss i bilen på väg hem. Klockan två på natten var vi hemma igen. Dennis väntade på oss.

Igår var det ju valborg och det firade vi som vanligt hos Dennis föräldrar. Egen eld som vi grillar korv och värmer oss vid. Joline lekte med Lovisa och Paula inne sen medans jag och Alvin tittade på och tog det lugnt...
Jättemysigt!Skulle egentligen gått på mammagrupp på förmiddagen men eftersom Alvin var sjuk så blev det inte så. Joline var på dagis iaf och efter det så handlade vi.
Idag har Dennis varit hemma, kors i taket! Vi har tagit det lugnt. Dennis har grejat lite med altanen så den kanske blir klar i sommar, vem vet!
Alvin är inte helt bra än... men vi kämpar på med inhalationerna här hemma så gott det går.
Han ska ha om en liten stund igen... det är ju lättast när han sover... men vet inte om det ger lika bra effekt då...

Natti Natti!


RSS 2.0