Skryt och hemligheter!

Halloj på er! Här sitter jag en sen lördagkväll och har inget annat för mig!
Barnen sover sen länge och Dennis är i Borghamn och sliter med Jolines födelsedagspresent =)
Det börjar ju närma sig hennes födelsedag och vi vill ju inte hålla på i sista sekunden.
Idag har vi vari hela familjen i Borghamn hos barnens farmor och farfar och hälsat på. Lekt och busat! Åt lite mat och senare på kvällen så grillade vi och åt god mat och sen jordgubbar med gräddmjölk och socker... gott gott!
Dennis tog med sig barnen till lekparken och lekte med dem medans jag målade på Jolines födelsedagspresent =)
Det låg på gräset men Joline anade ingenting... vad är det här egentligen mamma? sa hon...
Det var bara att prata bort det och sen tänkte hon inte på det något mer =)

Barnen badade i farmors lilla pool också. De var helvilda! De hoppade och skvätte och slängde sig.  Heltokiga! =)
Båda barnen somnade på vägen hem i bilen. De hadde fått på sig pyjamasen och nattlinnet innan vi åkte hem så det var bara att tippa över dem i sängen. Joline mummlade lite om att jag skulle ligga hos henne en stund så jag låg brevid henne och killade henne i håret en stund =)


Igår så åkte jag och barnen in och växlade om pengarna i våran spargris. Dennis gjorde ju en stor spargris som vi inte kunde få ut minsta lilla krona utan att borra upp den...  så vi har ju sprungit och lagt i pengar titt som tätt. Vi hade tänkt att öppna den om nåt år... men nu när Jolines födelsedagspresent börjar ticka iväg i pengar så var vi tvugna...  fick en liten chock då den faktiskt innehöll ca 6200 kronor =) välbehövligt! Jajjemän!!

Nu får vi börja om igen! =)

Efter banken handlade vi och sen åkte vi hem och åt mat.... iaf Joline och jag för Alvin somnade som en liten gris i bilen så han fick äta sen när han hade vaknat =)

Sen var vi ute och cyklade en sväng och köpte jordgubbar och sen hem igen och åt lite... sen så lekte vi ute en stund igen innan kvällsmaten och Bolibompat =) lite fredagsmys hade vi också barnen och jag =)


Förr förra veckan så var jag på utvecklingssamtal om Alvin... allt var bara positivt! Han är en väldigt go och glad  jämt som är omtänksam och tröstar när nån är ledsen =) gulligt!
Sen så berömde de åter igen om hans språk. Han pratar och uttrycker sig på ett sätt som oftast kommer i 4-årsåldern! Och att han är väldigt smart =)  Häftigt och väldigt kul att höra!!! Han rimmar, kan alfabetet och räkna till tolv =) han diskuterar och berättar och sjunger många sånger och han kan en del färger. Hon sa att hon har ju jobbat länge, länge med barn och hon har aldrig varit med om att en sån liten har ett så utvecklat språk!

Joline var ju också väldigt tidig med sitt språk men hon var lite mer blyg än vad Alvin är. Han VILL synas och höras hela tiden =) så därför tror jag inte att det var så många som reagerade på hennes språk på samma sätt som Alvins. Hon fick också höra av all möjliga att hon var duktig på att prata tidigt men inte så många som kommenterade det som de gör med Alvin! Men hon var ju lite mer försynt och blyg... men det har ju släppt nu =)

Dessutom tror jag att det är mycket tack vare Joline som Alvin lär sig så mycket och fort. Hon sitter och frågar vilken färg han vill ha på muggen, och berättar vilka färger det är. Hon sjunger mycket, Väldigt mycket! Och de leker ju konstant med varandra! Hon är världens bästa storasyster! Och Alvin är ju en lika underbar lillebror =)

Så nu har jag skrytit färdigt om mina barn... men man FÅR skryta om sina barn! Och vill man inte höra eller tål att läsa så är det ju ingen som tvingar en ;)

Igår.... igår  ja.... då fick jag  vi reda på nånting... eller ja.... snarare bekräftat!
Jag bröt ihop... lite konstig reaktion egentligen.... för så ska man ju inte bete sig... när Dennis kom hem så brast det....
Han är en väldigt underbar sambo... han fick mig att tänka om lite... eller mycket... jag såg väl allt svart från början...
Men nu är det ju så här!
Jag har fruktansvärt dåligt samvete för det här och hur allt ska bli! Jag har fruktansvärt dåligt samvete för att jag tänkt så där! Och just nu går tankarna runt, runt, runt! Men i vanliga fall är jag ju inte sån att jag grubblar så här!
Nu är det så här och nu... NU... kan jag tänka på det och faktiskt le lite  =)

Och ni undrar väl vad sjutton jag svamlar om... men det får ni fortsätta att göra för så mycket mer kan jag inte skriva men  jag var tvungen att skriva av mig lite....



Jag ska borsta mina tänder och lägga mig nu... hoppas på bad imorgon =)
För solen ska ju skina imorgon med!!!!!


Underbara sommarvärme!!

Natti Natti på er!

Grattis våran Alvin 2 år!!

Jajjemän, nu är han stora killen minsann! Eller ja... han fyller ju inte idag!
Han fyllde den 15 Juni, alltså förra måndagen!
Men jag har ju varit väldigt inaktiv här så jag har en massa att uppdatera egentligen men jag ska korta av det rejält!
Förra helgen så firade vi Alvin hela helgen! På lördagen kom Dennis sida med en massa presenter som var mycket uppskattade. Joline som är en mycket hjälpsam storasyster hjälpte honom att plöja igenom pakethögen då han började tröttna och ville leka med det han fått istället =)

Söndagen så var det min sida som kom och hade med sig lika uppskattade presenter som dagen innan =)
Även den här dagen så var Joline lika hjälpsam och tur är ju det när man är en liten kille som blir trött på att öppna paket =)
Han fick våra presenter på lördagen. Men på måndagen när han fyllde fick han ett par stycken iaf ;) tårta åt vi och så sjöng vi då med och så blev han firad på dagis också så han har blivit ordentligt uppvaktad!!
Joline fick ett par presenter av oss också. Det var även en del av de andra gästerna som tänkt på henne också och det tycker jag är så väldigt omtänksamt! Nu menar jag inte att man måste eller bör köpa till syskonet också men det är ju en väldigt fin tanke att göra det och Joline blev så glad =)

Förra veckan bara gled förbi. Torsdagen jobbade jag min SISTA dag på sju veckor. Fattar ni hur skönt det ska vara att bara vara med mina barn i sju veckor!?! UNDERBART!!
I fredags var det ju midsommarafton så då var jag ju ledig iaf!
Vi skulle dansat kring midsommarstången men när vi kom dit så öpnnade himlan sig och det VRÄKTE ner!!!
Joline ville absolut INTE gå ut i regnet trots att vi hade regnställ och det med oss. Så vi åkte hem igen.... Joline somnade direkt så det var nog därför hon inte ville gå ut egentligen. Regn har inte stoppat henne förrut, hon var nog bara jättetrött!

Åkte hem igen och förberedde lite, sen kom Tina med familj så vi grillade och åt en massa mat och efter det blev det jordgubbar och gräddglass =P
Barnen lekte och hade roligt. Det växlade mellan att vara soligt och regnigt. Typiskt härligt midsommarväder!

I söndags fyllde jag år så då kom mina nära och kära hit och firade mig =) fint väder var det så vi kunde vara ute.
Jag fick en massa blommor och mycket fina saker och pengar =)
Så tack ni söta! =)


I måndags var vi hemma hela dagen, var ute och lekte och på eftermiddagen badade barnen i lilla poolen =) den stora är på tok för kall än ... brr*
Igår efter maten så åkte jag och barnen, Tina med sina barn och Tove ner till Gränna till Lagunen och badade... eller ja... barnen badade. Jag gick ner i vattnet så det nådde lite över knäna,det är ju så långgrunt =) men barnen hade jättekul! De hade inga problem med att doppa sig! Det måste varit minst 21 grader iaf. Gick upp och värmde upp dem mellanåt och sen åt vi glass, sen gick vi till lekparken en stund. Mickan och Elli kom dit också då. Sen åkte Tina och de hem för Elton var så trött. Vi gick ner till stranden igen för Mickan ville se när barnen badade och det hade ju inte barnen nåt emot. De fick bada en liten liten stund... sen märktes det på Alvin att han var jättetrött så då gick vi och åt lite mat innan vi åkte hem. Korv och pommes blev det =) sen åkte vi hem. Alvin somnade som en stock i bilen. Joline höll sig vaken däremot men somnade på nolltid här hemma i sängen sen =)


Idag har vi haft det väldigt lugnt här hemma... barnen är inte riktigt bra i magen om man säger så... stackarna :( alltid ska det vara nåt!! Mina älsklingar! Alvin ramlade dessutom ner från sina tripptrappstol idag när han höll på att klättra upp på den :( konstigt nog ramlade han på nåt sätt så han inte slog sig i huvudet iaf. Jag såg alltihop men hann inte fram :( hans lilla arm fick ta den mesta smällen. Dessutom blev han jätterädd! :( Men efter en del tröstande och pussande och ett par jordgubbar så mådde han som en prins igen =)

Men allt ska klättras på. Gärna upp på köksbordet! Fast han VET att han inte får, det är ju så spännande! Han är så snabb också lillkillen! Dessutom gjorde inte Joline så mycket såna saker så jag har fortfarande inte vant mig vid att tänka att han faktiskt kan göra det och det... Joline kunde man "lita" på mer om man kan säga så =)


Alvin har varit väldigt kramig den senaste tiden. Kramas, kramas, kramas!! Och det är ju så mysigt!! =)
Min lilla gospojke! Och Joline, min underbara lilla flicka! Hon kröp upp brevid mig i soffan idag och kramade om mig och sa:
- Du är världens bästa mamma som finns!
Hon sa det bara sådär. Jag smälte... min fina lilla flicka!
Jag sa till henne att hon är den bästa flickan som finns, den finaste storasyster och dottern =)

Jag blir helt varm när jag tänker på det! Hon är sån fin. Väldigt ansvarsfull. Hjälper till med det mesta!
Hon ska t.o.m hjälpa Alvin att klä av sig när de ska bada och de fixar det också! Lätt som en plätt =)

Alvin börjar ta efter hennes sätt. Han har fått låna en docka av Joline, "Söta lilla bebisen" som han säger om den och han frågar ofta när han tappat bort den " Vart är min bebis??" det är så gulligt!
Annars är han ju väldigt mycket för maskiner, bilar, traktorer och flygplan. Allt som låter och åker, gärna fort =) men han har en sida också då han gära leker med Joline med dockor =)


Barnen fick cykla till gårdsbutiken förrut medans jag gick. Köpte potatis och jordgubbar!!! Får aldrig nog!!!
Efter maten åt vi jordgubbar. Gott gott!



Nähe... jag ska nog lägga mig. Dennis är fortfarande på nån firmafest. Han som ska jobba imorrn. Men det är ju inte min huvudvärk   :D


Natti Natti och PUSS på er!


RSS 2.0