Baciller, bakterier och virus....

Jag är så trött på det nu!
Själv har jag varit sjuk i två veckor... förkylningen har släppt... men hostan är kvar och iofs är väl min astman delvis ansvarig för det....
I lördags fick Alvin hög feber igen bara sådär och det höll på hela dagen. Igår fick Joline samma sak. Över 39 graders feber och det har hållt på hela dagen... Jämt ska det vara nån av oss som är sjuk.... Och oftast när man är ledig och ska hitta på nåt...

Men ska inte klaga... vi har haft det bra iaf :)

Lite uppdatering då eftersom jag inte bloggar dagligen...

I torsdags jobbade jag som vanligt och när jag hämtat barnen och vi ätit så var vi ute. Barnen hoppade studsmatta och åkte elbil m.m....
I fredags jobbade jag med.... och det var underbart att åka och hämta barnen och veta att man hade helgen framför sig!!

Åkte hem och båda barnen sov en stund när vi kom hem. Åt lite mat när de vaknat och då kom Dennis och efter det kom svärmor och hälsade på med lite inköp som hon gjort till barnen :) Barnen fick varsin jacka b.la , jättesnygga!! :)

På kvällen när barnen  lagt sig och sov så kom Carro, Mickan och Rickard och kollade på film med oss!
Jättekul att träffa Carro, det var ett tag sen! Synd att hon inte stannade så länge bara :( kändes precis som att hon bodde i bynn igen :)

I lördags så hände inte så mycket. Alvin hade hög feber så vi var inne mest. Dennis och Joline åkte och handlade lite. Joline hade gått inne på Ica och visslat. Hon är så stolt för att hon kan det :) Sen var vi så trötta allihopa. Dennis och Alvin somnade på ena sidan av soffan och jag och Joline somnade på andra sidan. Det var så skönt så! :)
Sen gick Dennis ut med barnen en stund medans jag fixade mig iordning lite. Sen kom pappa och hämtade mig. Jag pussade barnen hejdå och åkte iväg till tjejmiddagen :)

Kändes inte alls bra att åka iväg när Alvin hade hög feber. Men på kvällen då mådde han mycket bättre och vi hade inte behövt ge medicin på ett tag och Dennis hade inte behövt ge honom nån medicin nån gång under resten av kvällen heller. På lördagsmorgonen så låg Alvin och gnydde och försökte somna om. Antog att det var tänder eftersom han dreglar en del och febern kom också...
Men jag ångrar absolut inte att jag åkte iväg för jag hade jättekul!! Jag skrattadeså jag grät :) elva tjejer var vi så ni kan ju tänka er hur det var ;) Var lagom lullig när jag blev hämtad av Mickan och Rickard som skjutsade hem mig, snällt :)

Dennis var vaken när jag kom hem, och det är jag glad för ;)
Rickard och min bror hade varit här och kollat på film med honom. Och han hade sprungit upp flera gånger och tagit tempen på Alvin och haft järnkoll :) fick ett gulligt sms på barnen av Dennis när jag var på tjejkvällen så jag såg att de hade det mysigt :)

Igår blev det inget sim för oss eftersom Alvin hade haft feber och Joline var inte riktigt bra hon heller...
Gick ut en sväng allihop och köpte potatis, men det blåste jättemycket så det var inget skönt alls att vara ute!
Dennis åkte ner till Borghamn. Jag lagade mat, Alvin somnade. Jag och Joline åt sen efter att jag plockade in i diskmaskinen skulle jag gå in och se vad Joline gjorde i tv-rummet. Då hade hon somnat i sin tiger :)

Alvin vaknade så han åt. Sen väckte jag Joline och vi åkte ner till Borghamn vi med.
Dennis, Kaj och Svärfar höll på med garaget.
Alvin som hade varit feberfri hela dagen höll igång som vanligt och var full av bus :)
Massor av ord säger han nu :) riktig babbelkvarn!

Lekte, åt kvällsmat, kollade Bolibompa. Sen badade barnen. Och sen blev det mys i soffan :)
Helt plötsligt hade Joline över 39 grader i feber :( som tur var hade jag med både örontermometern och medicin eftersom Alvin nyss varit sjuk och jag ville vara förberedd så hon fick medicin.
Åkte hem efter att vi ätit lite chokladpudding.

Båda barnen somnade i bilen på vägen hem...
Natten som var så vaknade Joline flera gånger. Ville dricka massor av vatten och det är ju bra. Tog tempen flera gånger och gav medicin... sov inte särskilt mycket... Hon sov mellan oss... lilla gumman....

Idag har hon haft feber hela dagen. Men den har inte varit så hög att jag har behövt medicinera nu på kvällen. Men feber har hon och är slö så det blir inget dagis imorgon. Idag var jag ändå ledig.


Så vi har varit inne hela dagen. Känns jättetråkigt när det ser så fint ut ute.... men är hellre inne och vårdar min sjuka dotter när hon inte är bra. Hon har legat på soffan i stort sett hela dagen med kudde och täcke och kollat på film.
Druckit en massa men inte ätit så värst mycket....
Alvin har varit som vanligt idag... febern som jag trodde berodde på tänderna som brutit igenom kanske var nåt annat eftersom Joline har feber nu. Inget annat än feber... förutom att hon snorade lite nu ikväll när hon låg i sängen...


Jaja... hoppas hon mår bra imorgon igen....

Inget kul att se någon av sina älsklingar så sjuka :(



Jag är trött.... jättetrött.....


Sova kanske....
Ja... om en stund....

Måste bara... det och det.....

Sen sova..... jaaaaa....


Natti!








Dåligt samvete!

Ibland så har jag så stor lust att ge mig själv en fet smäll! Jag har så fruktansvärt dåligt samvete!
Idag, när Alvin, jag och Joline var ute... Joline cyklade på sin prinsess cykel med stödhjul och så puttade jag på Alvin i hans cykel...  Alvin har blivit så lång så hans fötter släpar i backen om han inte har dem på tramporna. Hela rundan här så var Alvin och jag lite oense om det där med foten på trampan. Jag satte upp hans fot och sa "där!" Alvin tog ner foten så den släpade, jag upp med den och sa "där" Alvin härmades och sa "där". Efter halva rundan så gav han upp och hade foten på trampan hela tiden. Fick putta på båda barnen i uppförsbacken efter halva rundan eftersom den backen är både lång och barnt så Joline orkar inte cykla själv. Lite tungt var det så jag var rätt trött när vi kom fram här.  Skulle nerför slänten här för vi skulle hoppa studsmatta, när Alvin helt plötsligt blev jätteledsen. Det som tog emot i backen var Alvins lilla fot som han hade snällt på trampan men eftersom det är sån lutning på slänten så klämdes den mellan trampan och gräset, förstår ni? Jag som ville att han skulle ha foten på trampan för att han inte skulle göra sig illa, så gör han sig illa när han gör som jag säger... dumma dumma mamma! Jag borde ju fatta bättre, borde haft bättre koll när vi skulle nerför slänten! Jag hatar mig själv för det där! Kan ju inte skylla på att jag var trött för det är så dåligt iaf.

Så fort jag upptäckte vad som hänt så tog jag upp honom och tröstade, pussade och vyssjade... tog av skon och strumpan, ingen svullnade eller nånting. Han lugnade ner sig snabbt och ville hoppa studsmatta och han stod som vanligt och hoppade som vanligt och jag har klämt och kännt på foten och vristen men den är som vanligt. Och ont har han inte heller så det är jätteskönt. Men det kunde ju blivit nåt. Jag har så dåligt samvete... :(

Det har ju varit underbart väder idag! Så skönt så!
Har jobbat idag så barnen har varit på dagis. Slutade vid kvart i två. Hämtade barnen direkt och sen handlade vi en massa så båda barnen åkte kundvagn :) Alvin i vagnsitsen och Joline i själva kundvagnen.

När vi kom till kassan hjälpte Joline mig att packa upp på bandet som vanligt. Sen ska hon sitta och hjälpa mig att packa i varorna i kassarna. Alvin ville med hjälpa till. Han sträckte handen efter varorna så han fick av mig och då la han ner det han fick i kassen. Jätteduktig :) mina fina små barn!

Alvin vet var hans näsa, öron, mun, mage m.m  är. Det har han vetat ett tag iofs. Han vet var mina öron och det är med :)
Joline är så uppmärksam. När vi mötte en tjej för ett tag sen så sa Joline.
- Den flickan hade likadana skor som dig mamma!
Det stämde!
Idag när vi åkte i bilen förbi församlingshemmet så sa hon.
-Där var vi när vi var på theodors dop!
Det stämde :) att hon hann se det!
Efter vi handlat åkte vi hem och åt mat.
Sen gick vi ut. Cyklade då som ni nu vet, sen hoppade vi studsmatta, åkte elbil och sen rutschkana. Det var jätteskönt att vara ute så länge! När Bolibompa började så gick vi in.
Alvin var jättetrött idag för han sov bara en gång på förmiddagen idag. Han sovet två gånger annars...
Så han somnade snabbt nu ikväll.

Igår så jobbade jag till kvart över ett. Hämtade barnen och sen gick vi upp till fiket och fikade lite :)
sen handlade vi innan vi åkte hem... Åt pannkakor när barnen vaknat. Mickan var också med.
Sen gick vi ut och cyklad, åkte elbil m.m....

Hoppas vädret är lika fint imorgon med!


Är så trött nu... är fortfarande sjuk också... hostar, hostar och hostar.... har svårt att andas p.g.a astman som blir värre vid förkylningar... men jag ska inte klaga.... så länge barnen är friska är jag nöjd! Jag är hellre sjuk än att de är det.

Min Carrogumma tänker jag på med.... hoppas du mår bättre gumman! Lustig skit man kan få....







Alvin 15 Månader 15 September!

Det var ju en vecka sen. Och jag glömde det inte. Han fick en massa grattispussar :)


Sitter här och väntar på att tvättmaskinen ska bli färdig... sen ska jag lägga mig direkt.
ska jobba imorgon.. har ju varit ledig några dagar nu. :) Men konstigt nog så blev förkylningen värre igen i fredags när jag var ledig... så typiskt!!
Så i fredags var vi hemma hela dagen... När Dennis kom hem gick han och Joline över till kissungen.
I lördags var vi på dop. Det var lilla Theodor som döptes :) det var fint! Han var såå söt i sin lilla kostym!
Jätteduktig var han i kyrkan också. Det var mina barn med :) satt där i kyrkan och tänkte tillbaka på Alvins dop. Det är ett år sen snart som han döptes. Inte klokt vad tiden går fort!!!

De såg så stolta ut där framme i kyrkan :)
Efteråt fick vi god smörgåstårta och fika efter det :) Joline och de andra barnen fick godis också.
Efter dopet åkte vi hem. Dennis föräldrar hängde med oss också.
Jag fick världens bröstsmärtor under tiden vid åt efter dopet,men man vill ju inte visa nåt direkt. Visste ju att det berodde på en biverkan av hosttabletterna jag ätit hela veckan. Smärtan höll i sig hela kvällen så när vi kom hem efter dopet la jag mig på soffan ett bra tag. När Dennis föräldrar åkt så hade vi myskväll hela familjen. Smärtan kändes knappt av men efter vi nattat barnen så kom nästa grej. Fick världens allergichock. Kliade över hela kroppen, ögonen, munnen, halsen och min läpp svällde upp och blev jättestor :/  måste fått i mig nån nöt eller nåt. Nån liten godis som varit i kontakt med nån nöt kanske. Dennis tyckte synd om mig så jag fick massage hela kvällen. Han är så underbar han!
Sen sa han en sak som gjorde mig glad. Kanske kanske kanske :)

Nej vi ska inte gifta oss... inte än iaf. Det vet jag redan att han vill ;)


Igår var vi på sim på förmiddagen. Och sen grillade vi när vi kom hem. Mamma och Janne kom och åt med oss med.
Vi åt inne så själva grillkänslan är ju inte densamma då. Men gott är det ju iaf!

Idag har jag och barnen varit lediga med. Så skönt så!
Var ute på eftermiddagen och lekte. Skjutsade Alvin på hans lilla cykel medans Joline cyklade brevid. Sen hoppade vi studsmatta. Då kom Dennis hem. Då åkte barnen el-bilen en stund innan vi gick in.

Mickan kom under tiden vi var ute med. Gick in och spelade lite spel innan det var dags för kvällsmat.

Ska ut och kika om maskinen är klar än... inget roligt att vara uppe när resten av familjen ligger där upp och sussar sött.


Natti Natti!

"Snart blir det en ängel till...."

Hade jag varit lite mer andlig, eller vad kallar man det? När man tror på spöken, andar, änglar, väsen och allt vad det nu heter. Iaf hade jag varit mer sån hade jag nog varit lite rädd just nu....
I tisdags när jag skulle krypa ner i sängen brevid Joline som sovit i flera timmar, satte hon sig upp. Jag tyckte det såg ut som att hon höll på att ramla ur sängen så jag fick tag i henne. Hon blev nog lite rädd för hon började snyfta. Sen efter en kort stund mumlade hon nåt om en ängel och pekade ut i mörkret. Tog ut nappen och frågade vad hon sa.
"snart blir det en ängel till", sa hon och pekade in i väggen.

Vi la oss igen och jag killade henne i håret och hon somnade om snart igen. Orden hon sagt snurrade lite i huvudet måste jag erkänna men som Dennis sa när jag berättade det för honom så drömde hon säkert... yrade lite.
Man kollar för mycket på film ibland :)
Joline har fått vanan att sova i våran säng nu. Men oss stör det inte. Så länge hon är så liten får hon gärna sova hos oss. Det är bara mysigt!! Alvin sover oftast i sin säng den lilla vilden! Då vet man vart man har honom :) Men hans säng står ju precis intill min sängkant så han är ju bara en armsträckning bort :)

Vad har hänt annars då? Det var ju ett tag sen jag skrev nu. En hel vecka sen!


Jobbade iaf förra fredagen och sen var det ju dags för helg. Lördagen var Dennis tvungen att jobba.

Men jag ska inte klaga, han har hållt helgerna heliga från jobb jättelänge nu och eftersom han började på Peab i måndags var han tvungen att jobba lite med sitt företag eftersom han ska ha kvar det med.


Pappa, Riita, jag, Joline, Alvin och Mickan var i Hästholmens hamn och åt god buffé :) pappa bjöd oss allihop!

Jättetrevligt! Båda barnen åt jättemycket! Det var roligt att se! Sen var det ju god efterättmed. Chokladtårta till oss stora och glass till barnen :)


Efter maten åkte pappa och Riita för att hämta Ludvig. Mickan, jag och barnen gick och kollade på båtarna lite innan vi åkte hem. Sen åkte jag och barnen och handlade lite.


Sen kom Dennis hem med en stoor godispåse, Han hade varit på Godishuset och handlat en massa gott!!!

Så vi hade myskväll hela familjen! :)


I söndags när Dennis höll på att klä på sig och Joline låg i våran säng och kollade på så frågade Joline...

- Pappaaa?

- Ja?

- Ska du jobba idag?

- Näe jag ska vara med er hela dagen!

- Men varför har du en sån ful tröja på dig för då?



Ha ha! Hon är underbar! Hans arbetströjor brukar vara fula, skitiga (eftersom de aldrig blir riktigt rena) och t.o.m lite trasiga ibland. Den här tröjan var både ren och hel.... men tydligen var den ful... och lite kan jag hålla med henne :D

Farfar berättade i söndags att när han hade på sig en skjorta en gång hade Joline sagt
- Vilken fin skjorta du har farfar!
Hon är ju van vid att se honom arbetsklädd med. :)


Var på sim i söndags hela familjen igen. Mysigt så pass!!! Båda barnen somnade på vägen hem i bilen....
kom hem och hann precis packa upp när Dennis föräldrar kom. Kaj och Malin kom också. Grillade och åt. Sen tog vi det lugnt. Barnen är nöjda med så mycket uppmärksamhet från så många håll.

Mickan kom och hälsade på också. Jag hade jätteont i halsen i söndags och mådde sämre och sämre ju längre dagen gick...
I måndags var jag och barnen hemma hela dagen. Jag mådde jättedålig. Genomförkyld, hosta och halsont! Fy!
Dennis kom hem efter Peab så barnen fick lite underhållning, En sjuk, trött mamma är inte så aktiv...
Dennis och Joline gick in till Kissungen en stund med...
Missade mammagruppen och det var ju tråkigt :(



I tisdags mådde jag lite bättre... Gick och handlade potatis med barnen på förmiddagen. Alvin fick se två traktorer på vägen dit. De stod still men de var lika roliga för det :)
Konstigt det där. Visst leker han med Jolines my little pony och barbie nån minut då och då. Men han leker helst med bilar och leker även att annat är bilar.... brrrrrrrrrrrrrrrrmmmmm säger han och kör runt på hela golvet :)


Var inne hos kissungen och Stina en sväng i tisdags med. Alvin och Joline höll låda. Kissungen låg mest i mitt knä och spann.... så underbart söt och gosig :) Stina blev så glad för Joline hade gjort armband och halsband åt henne.

Igår jobbade jag. Som tur var hade jag tagit ledigt måndagen och tisdagen.
Alvin gnydde lite när jag pussade honom hejdå men det gick bra iaf. Trots att de hade varit ledig så länge.
efter jobbet så hämtade jag barnen och vi handlade lite. Sen åkte vi hem och åt lite.
Mickan kom och då drog vi till Mjölby för att köpa doppresent. Skulle egentligen ha gjort det i måndags men jag var ju sjuk då så det blev inte det jag hade tänkt från början. Men jag hoppas de blir glada. Jag skulle själv vilja ha det till Alvin :)
Efter att vi handlat så fikade vi och det var uppskattat :)

Idag gick det med bra att lämna på dagis. Lite snyft var det men inte alls farligt. Han lekte ute när jag kom idag och skulle hämta dem. Joline sov. Och hon var så trött så trött!
När vi väl kom iväg från dagis så handlade vi innan vi åkte hem...
Var inne hos kattungen en sväng förrut med. Annars har vi inte gjort så mycket.
Imorgon är jag ledig så då hoppas jag att det blir bra väder så vi kan leka ute!!!!

Min mormors bror Sivert dog för några dagar sen... så sorgligt... jag hade inte träffat honom på så länge. Men det blir ju så när de bor så långt borta. Pappa och han hade väldigt bra kontakt. Trots att mamma och pappa separerade för många år sen så har pappa och Sivert haft kontakt med varandra och ringt varann 1-2 gånger i veckan. Så pappa tyckte det var jobbigt. Pappa som förlorat sina två bröder på kort tid....

Usch... livet är så oförutsägbart.

Skrämmande....


Men varje kväll innan jag somnar och jag ligger i min säng, hör mina barns andetag och min sambo snarka tyst, hur katterna smyger runt eller somnar spinnandes...
så tänker jag att....

Livet är helt otroligt underbart!



"Då blir inte nyckelpigan mos"

Och här sitter man nu igen... barnen sover... Dennis jobbar... jag borde... borde fixa lite saker...
Vet inte om jag håller på att bli sjuk eller nåt för jag är jättetrött idag med. Eller så är det bara vädret.

Igår jobbade jag igen iaf. Dennis var hemma med barnen! Han åkte och jobbade sen på eftermiddagen istället.
Jag var på personalmöte med igår och det slutade inte förräns vid halv fyra. Kom hem här och gosade med barnen det första jag gjorde!! Alvin var så glad när han fick se mig att han hoppade där han satt på bilen han åkte på :)


Underbara underbara!!

Mickan passade dem en stund eftersom Dennis var tvungen att åka. Men det var bara en halvtimme typ :)
När Mickan åkt så gick vi över till kattungen så Joline fick busa med den en stund. Alvin "full av bus" undersöker allt. Han fick syn på en dörr som jag inte har nån aning om vart den går och kunde inte fråga heller eftersom Pelle och Stina inte va hemma. Alvin knackade på... och knackade på. Sötnosen :)  Sen träffade vi på våran hyresvärd här ute så jag stod och pratade me honom en stund. Joline kände på vattnet i poolen. Sen ropade hon.
"Mamma mamma!!! Titta en nyckelpiga! Så kom hon fram med den på fingret. Hon studerade den noga  där den satt på fingret. När hon skulle sätta ner den i gräset ville den inte släppa hennes finger.
- Akta så du inte mosar den. Jag kan hjälpa dig sa jag till henne och satte ner den i gräset.

Vi gick in igen och lekte innan det var dags för kvällsrutinen.




Idag var det dagisdags igen för barnen. Var lite orolig att Alvin skulle vara ledsen eftersom han inte gått på dagis sen i fredags. Men han gnydde lite efter vi pussats hejdå och jag skulle lämna över honom. Men så fort de vände ryggen mot mig och gick in till leksakerna och de andra barnen var han tyst. Skönt att han inte blev sådär jätteledsen så tårarna sprutar...

När jag kom för att hämta dem så sov Joline. Alvin var jättetrött men han ville inte sova just då. Han hade sovit på förmiddagen. Alvin kröp fram till Joline och gör som han alltid gör. Klappar henne. Trycker sin näsa mot hennes kind. Lägger sen huvudet på hennes huvud, kramar henne och säger mmmm! Fröknarna berättade att han gjort så flera gånger och att de tyckte att han var så söt när han gjorde så. Så gör han jämt! Flera gånger om dagen! Och har gjort det länge!
Ikväll när hon låg på en kudde på golver så gjorde han så och då sa Joline.
-Det är jättegosigt när han gör så! :) sen körde han en liten bil i ansiktet på henne vilket inte såg så skönt ut så jag sa till Alvin. Men då sa Joline:
-Han får göra så mamma,det är jätteskojigt!

Hon har börjat försvara honom. Idag när jag sa Ajaj till Alvin för att han tog Jolines pennor som ligger på hyllan till hennes
ritstativ eller vad det heter. Whiteboard på ena sidan och "svarta tavlan" på andra. Ni fattar va? Iaf... de pennorna får han inte ha eftersom jag inte vill att han ska rita både här och där. Att lägga de högre upp är inte så bra då Joline vill kunna nå dem. Det Joline når, når Alvin just nu. Det är ju ingen världskatastrof ifall han får tag på dem. Jag sa lugnt ajaj Alvin och gick fram för att lägga tillbaka pennan. Joline vänder sig irriterat mot mig och säger:
-Men mamma, han får leka med hästarna! Hon satt och ritade vid ritbordet med ryggen vänd från honom så hon trodde att han fortfarande lekte med My little ponysarna. :)
Man kan ju inte låta bli att le :)


Sen när vi åt kvällsmat så berättade hon hur man ska hålla nyckelpigor och avslutar med att:
"Då blir inte nyckelpigan mos"
Man får världens bästa råd av sina barn, eller hur? :)


Joline var på världens bushumör ikväll. Rättade till lakanen i våran säng för Joline ville sova hos oss ikväll. Alvin jagade henne och plöjde genom duplot i hennes rum. Joline tjöt av skratt. Genom hallen kom de och in i vårat sovrum.
Joline var för snabb när hon skulle ta sig upp i våran säng och fick inte grepp och jag hörde en duns i golvet och världens  "asgarv" Joline satt på rumpan på golvet och tjöt av skratt. Alvin skrattade lika mycket han med :)


Att se dem man älskar mest av allt älska varandra är bland det vackraste som finns

Imorgon är det dags att jobba igen....
Sen är det helg!!! :D


Gött!

Trött!

Båda barnen sover... och jag höll också på att somna med Alvin i famnen.
Jag är så trött så trött! Men jag kan inte lägga mig än. Det ska städas och fixas och förbereda för dagis imorgon.
För barnen ska till dagis imorgon. Alvin har varit feberfri idag. Jätteskönt!!
VI har väl inte gjort så mycket. Lekte inne på förmiddagen.
Båda barnen vaknade jättetidigt imorse, men vi låg kvar i sängen en bra stund.
Alvin sov på förmiddagen. Joline målade gipsfigurerna och limmade på magneter på en del :)
Jättefint!!! Sen medans jag fixade på försäkringskassans hemsida blev Joline gnällig och ville ha tutten och snutten.
Jag sa att det ligger där uppe så hon gick upp. Det var tyst där uppe och hon kom inte ner igen så jag gick upp för att kolla... då hade hon lagt sig i sin säng och hon sov :)

Bar ner henne och bäddade ner henne i bäddsoffan. Dennis kom hem och åt med oss.  Alvin vaknade lagom tills maten var färdig och Dennis väckte Joline som fortfarande var jättetrött!
Efter maten gick vi över till kattungen och busade med henne. Sen cyklade Joline på sin prinsesscykel med stödhjul en stund medans jag puttade på  Alvin i hans cykel.

Sen var vi ute en stund. Tills Joline fick rycket och tog av sig skorna och slängde upp dem på henne lilla lekstuga. Hon når dit upp själv så så farligt är det ju inte. Men det var jätteblött i gräset och Joline var jätteblöt om fötterna. Så då gick vi in :)

När vi satt och åt kvällsmat sa Joline
-Men vi skulle ju gå in till kissungen!

Hade glömt att jag lovat henne att vi skulle in en sväng innan kvällsmaten.
Men man försöker ju alltid att hålla det man lovar så vi gick in dit efter kvällsmaten och busade med kissungen :)

som sagt nu sover de båda och det har de gjort en stund... det är väl bara att ta tag i allt som ska fixas...
Men jag vil egentlígen sova jag med....


Feber

Det blev inget Hästholmen sen i lördags eftersom det regnade och regnade!
Vi fick sitta inne och titta på film och så. På eftermiddagen åkte vi ner till Borghamn.
Barnen badade och hade roligt och sen så blev det Bolibompa och efter det blev det jättegod kvällsmat :)
Jag och barnen åkte hem skapligt. Alvin somnade i bilen så honom var det bara att bära in. Nattade Joline...
Dennis satte drag på sin bil så hjan blev väldigt sen. Jag sov när han kom hem.
Igår var det min sovmorgon. Jag vaknade av en jättemysig kram av en nyvaken Joline som hade sovit brevid mig :)
Vi gick ner och då hade Alvin somnat i Dennis famn. Åt frukost och sen åkte vi på sim i Tranås.


Barnen har så roligt i vattnet! Det är jättemysigt!!
Båda barnen somnade i bilen på vägen hem så vi bar in dem och så fick de sova en stund. Sen åt vi mat.
På kvällen var vi på kalas hos min morbror som fyllde år.
Åt god smörgåstårta. Barnen fick korv :)

Barnen lekte och hade kul. Alvin var så trött hela tiden och ville bara sitta i knä..¨
Han somnade i min famn. Gick upp och la Alvin när vi kom hem och sen kände jag att han var jättevarm... 39,4...
Han fick panodil och sen drack han massa vatten. Låg hos honom och killade honom i håret. Han låg länge, länge och bara kikade... Sen somnade han intill mig. Dennis kom upp och la sig så då gick jag ner och gjorde mig iordning för sängen. Sen la jag mig och la Alvin hos mig. Jag vaknade lite då och då och kände på honom. Klockan halv sex var tempen på 39,6 så då fick han medicin igen... Och sådär har det hållt på hela dagen idag :( 
Febern kommer tillbaka så fort medicinen slutat verka.
Jag var ju ledig idag men imorgon får jag vara hemma från jobbet. Men jag är hellre hemma och tar hand om min lilla bebis!
Vi har inte gjort alls mycket idag. Alvin har bara velat sitta i knät. Så vi har mest suttit i soffan och myst och kollat på film.
Han sov tills tjugo över åtta imorse och sen sov han jättekorta stunder idag.

Efter maten gick vi över och klappade kissungen. Mickan kom då med. Hon och Joline hoppade studsmatta en stund.
Skönt att Joline fick göra det. Känns som om hon har varit väldigt underaktiverad idag....

Alvin somnade i min famn vid sex ikväll så det var bara att lägga honom i sängen... jag höll på att somna med. Känner mig inte riktigt bra heller....

Joline och jag gjorde gipsfigurer som vi ska måla imorgon :)

Hennes mage har funkat jättebra! Vi gav bara klyx i fredags. Laktulosen och kosten funkar bra! Skönt det :)

Hoppas lilla Alvin mår bättre imorgon. Konstigt att det bara är feber... han är inte förkyld eller nåt... konstigt.
Jag var uppe och kände på honom nyss och han har ingen feber just nu iaf.... men det är ju bara fyra timmar sen jag gav honom medicin iofs...

Aja...vill med lägga mig snart... är jätteseg....

Natti...

Early morning

Idag tyckte Alvin att vi skulle upp tidigt. Mellan sex-halv sju vaknade han och höll på att greja i sängen och efter en stund ville han komma upp till mig. Vi låg och myste i sängen en stund innan vi gick ner.
Han somnade vid kvart i sex igårkväll. Han var så trött efter dagis.
Så det var väl därför han vaknade så tidigt, han som annars har sovit till halv åtta-halv nio. Men denna veckan har det ju varit tidiga morgnar från tisdag tills igår. Och så kommer det se ut så det är ju kanske bra att inte rubba den rutinen allt för mycket. Dennis och Joline sover än... Tänkte väcka Joline vid halv nio.
Det blev lite sent för henne igår. Och igårnatt vaknade hon och behövde bajsa. Förstoppad IGEN!
Det kom ut lite men det var jättehårt. Så Dennis var hemma med henne igår och var på Bvc.

Där fick vi en massa information. Det är tydligt vanligt att de kan komma in i en ond cirkel när det hänt en gång. Och sen de går och håller sig och är rädda att det ska göra ont. Dessutom har hon fått en annan kost nu när hon börjat på dagis så det kan också ha medverkat. Hon ska inte dricka så mycket mjölk, eller äta för mycket pasta. Vi äter ju oftast potatis här hemma. Inte ljust bröd m.m....
Klyx ska vi ge nu med i några dagar. Och sen ska hon få laktulos en gång om dagen 3-6 mån...
Sen får vi ändra på kosten som sagt. Har pratat lite med dagis och ska ge mer information på tisdag.
Så efter Bvc så handlade Dennis och Joline och köpte en massa produkter som ska vara nyttiga och bra :)
En del söta saker ska vara bra med. Tur att det är lördag idag :)
Sen hade Dennis gjort fruktsallad här igår med konserverade päron och grejer så nu ska vi väl få fart på Jullans mage.

Alvin var iaf på dagis igår medans jag jobbade. Det gick bra att lämna! Han mmm'ade till en gång men sen var det inget emr med det. Skönt nu när det går så bra!
Efter jobbet hämtade jag honom och så skulle vi handla lite... Helt plötsligt kon världens skur!
Alvin satt skyddad i regnskyddet men jag blev genomblöt :/

När vi kom hem var Dennis mamma här med. Joline sov.
Alvin och jag åt lite mat och sen när Joline vaknade så fikade vi.

Sen åt vi fullkornsvåfflor.  :)

Alvin somnade till vällingen i Dennis famn vid kvart i sex.
Efter det gick Dennis och Joline ut och hoppade studsmatta en stund och svärmor åkte hem.

Sen blev det en mysfilm. Och efter deb var det dags för medicinen. Klyx... usch och fy...
Joline var jätteduktig. Fick en belöningspresent som hon själv valt. Glitterpennor och ritblock. Har köpt lite presenter nu när det är så mycket medicin. Det gav resultat iaf. Ut kom det och löst var det :)
Så klyx kanske hon slipper nu om vi lyckas hålla det bra med kosten och laktulosen. Det svåraste är nog att få Joline att inte knipa.....


Men det löser sig....


I torsdags gick det också bra att lämna Alvin på morgonen. Han sträckte till och med ut händerna mot sin fröken när jag skulle lämna över honom. :)

Sen att jag lämnar Joline och Alvin på samma avdelning på morgonen är ju en trygghet för honom. Avdelningarna samarbetar på morgonen och äter frukost ihop :)

Efter dagiset i torsdags så sov båda två en stund.
I onsdags var Alvin ledsen när jag gick men jag hörde att han var lugn när jag stängde dörren.

Jag har ringt varje dag och fått lite rapport också och de säger att han är en sån glad kille som sitter och leker.
De tycker att han pratar mycket med :) men att gå är han inte alls intresserad av än.... :)


Idag verkar vädret blir rätt tråkigt. Vi ska kanske till Hästholmen sen. Det var visst ponnyridning där idag :)

Ha en bra helg...!

Jobbat!

Då var den första arbetsdagen gjord då. Och jag måste faktiskt erkänna att det inte alls var så farligt, jobbigt och hemskt som jag hade föreställt mig. Det jobbigaste var Alvins ledsna lilla ansikte när jag gick. Han vet ju nu vad som ska hända när vi går in där. Jag klär av honom, kramar och pussar honom hejdå och då klänger han sig fast... det är fruktansvärt jobbigt att bara gå då.... men de sa att så fort jag gått ut genom dörren så blir han lugn igen och leker med sakerna.
Han hade ätit en massa frukost trots att han åt välling innan vi åkte till dagis :)

Joline var jättetrött imorse, hon hade somnat på dagis och sovit en stund tills de väckte henne.
Min arbetsdag flöt bra. Och jag hade faktiskt trevligt. Nya goa "brukare" (som det kallas) och jag hoppas det fortsätter som det gjort idag. Jag har varit hos tandläkaren idag med. Inget vidare :/ men det måste ju göras. Fick en komplimang av en brukare  att jag hade så snygga vita tänder. Det är bara att slicka i sig. Ha ha... jag som egentligen har komplex    för mina tänder för  det syns så tydligt att min käke är för kort... tänderna får helt enkelt inte plats som de ska utan "trängs".  Dennis säger att jag överdriver men jag har ju sett mig i spegeln... aja... det var kul att få en komplimang iaf :)

En annan grej som inte alls var rolig var att en brukare som jag haft innan som jag dessutom träffade för en vecka sen på Ica och vi stod och pratade om allt och livet har blivit jättedålig och ingen vet så mycket än... det är en del av mitt jobb, jag vet det, men man blir ledsen iaf. Och det är en av anledningarna till att jag inte kommer att fortsätta jobba inom vården...

På en sekund kan allt rasera, livet förändras och aldrig blir detsamma mer....


Det bästa på hela dagen var att få hämta mina barn, mina älsklingar, åhh... jag trodde jag skulle krama sönder dem!!
De var ute när jag kom och Joline kom springande mot mig med Alvins keps i handen. Hon la den under vagnen och så fick jag en jätte mysig kram. Sen visade hon mig att Alvin satt i sanden och lekte. Han blev jätteglad när han fick se mig! Och han gnydde för att han tyckte jag tog för långt tid på mig att ta upp honom. Men jag skyndade mig så snabbt jag kunde :) och när jag var framme hos honom så tog jag upp honom och han kramade mig och tryckte sitt ansikte mot mig och sa "mmmm..." jag smälte...
Det kanske är lite nyttigt att få sakna varandra lite. :)
Vi gick och handlade lite innan vi åkte hem och sen gick vi ut och lekte en stund efter att vi packat upp varorna.
Sen gick vi in och åt mat. Sen lekte vi inne tills kvällsmaten :) Joline ville inte gå ut mer.

Igår så var vi lediga jag och barnen så vi var hemma hela dagen. Var ute ett par timmar på förmiddagen. Barnen åkte elbil och lekte i trädgården. Sen var vi inne hos grannen och klappade kissungen. Sen var det mat och sen gick vi ut igen och lekte. In och klappa kissungen igen. Joline skulle nog kunna vara där inne jämt :)

Båda barnen sover nu så sött så sött.
 Nu ska jag fixa lite här och sen hoppa i säng, för imorgon är det en ny arbetsdag och vet ni...
Jag har ingen ångest! :)


Tschöss!

RSS 2.0