Älskar Spotify!!

Jag undrar vad det är för en smart och underbar person som har skapat och kommit på något så fantastiskt som SPOTIFY!!!!!!!  Och tack underbara lillebror för att du fixade det åt oss!! Stor puss till dig!!

Det var nog det enda jag orkar skriva ikväll/natt... jag har precis hängt upp en maskin tvätt... var tvungen att vänta tills den var färdig.... Dennis är ute och partar runt ikväll så det dröjer nog innan han stapplar in här hemma =)

Nu ska jag krypa ner bredvid mina underbara älsklingar... de absolut finaste i hela stora världen!

Natti!!

Vabbar igen.

Nu är det dags att skriva en halv novell igen då, och åhh vad ni har saknat mig, visst?! =)
De här dagarna har bara flutit på, och jag har blivit så veckovill att jag knappt vet vad det är för dag.
Det är onsdag.
Jag har varit hemma med sjukt barn hela veckan... Ovanligt va?? Näee...
Jag jobbade ju iaf i fredags sen. På kvällen när barnen och jag satt och kollade på tv'n och myste med lite godis så kände jag att Alvin var jättevarm! Han hade 39,7. Medicin och sitta och mysa i knä´t. Dricka massor av vatten. Han svepte två muggar vatten bara sådär!
Kaj och Dennis kom in mellan jobben och sa hej. Det blev en orolig natt. Vaknade till och från och kände på Alvin. Gav äppeljuice då och då för det ville han ha =) sen medicin...  på lördagsmorgonen vaknade han tidigt. Ögonen sved men det är ju bara att hoppa upp. Vi gick ner i köket och då var klockan inte ens halv sex. Gjorde välling. Milt och bra för magen eftersom han sa att han hade ont i magen och dessutom var han lös i magen igen! Vi satte oss i soffan och tittade på barnprogram  medans han drack vällingen. Sen efter ett tag så somnade vi båda två på soffan en stund...
*Pet Pet* Kände mig yrvaken. Alvin sov på mig fortfarande. Tittade upp och där stod Joline med världens leende.
- Jag vill ha frukost mamma!
Ut i köket... klockan var nästan halv åtta... åt frukost ihop med Joline. Alvin vaknade då så han åt frukost med oss då också =)
Alvin var inte sig själv på hela dagen. Ville bara sitta och mysa. Dennis satt med honom sen när han vaknat. Då passade jag på att tvättabilen och städa den invändigt m.m...

sen var det dags för cirkus vid fem.... vi åkte hela familjen. Från början var det meningen att Mickan skulle haft Alvin eftersom han hade feber. Men han blev så ledsen när han såg att vi skulle åka så vi bestämde oss för att han skulle få följa med. Det är ju ändå så lugnt. Han satt bara i knäet hela tiden och tittade. Vi hade gett medicin innan också så febern hade gått ner. Barnen åt godis, popcorn, drack festis och tittade nyfiket på allt som hände. Det var jättebra!! Roligt =) Barnen tyckte att det var lite långt för de pratade om att åka hem efter pausen =) Joline somnade t.o.m mot Dennis och satt och sov hos honom sen de sista tio minutrarna =) Alvin ville rida kamel sa han när vi var ute och tittade på dem i pausen =) han får göra det nästa gång! "Jiiida på kamelen!!!"

När vi kom hem så blev det en snabb kvällsmat och sen nattade vi barnen... låg båda två hos dem när de skulle somna... sen är det svart..... vaknade upp och det var kolsvart! Både Dennis och jag hade somnat och sovit i flera timmar. Gick upp och borstade tänderna, klädde av mig. Tempade Alvin och gav honom juice och medicin och sen somnade vi båda två igen =) Dennis fick jag inte liv i så han fick sova där med kläderna på. SOm tur var så hade han ju åtminstonde spottat ut snusen =) han är helt hopplös. Vill han inte vakna så vaknar han inte. Lika bra att ge upp då =)


I söndags så gick vi upp allihopa vid sju och åt frukost. Senare på förmiddagen så åkte vi hem till Kaj och Malin och hälsade på. Dennis föräldrar kom dit också och de hade med sig korv och potatissallad m.m så vi grillade och åt där. Jag och barnen lekte lite lugnt i trädgården. Alvin var mycket piggare då fast fortfarande lös i magen och febern gick upp och ner men den var inte så hög så vi behövde ge medicin.

Sen vid fyra var vi hos mamma och firade henne. Trevligt. Åt god mat och tårta sen =)
Alvin var lite slöare då och satt i knät och lekte omvartannat. Man kan ju inte tvinga honom att sitta still heller. När jag får feber blir jag son en klubbad säl! Barnen påverkas knappt förräns den närmar sig 39...
Joline och Walle roade sig med att spruta med vattenpistoler på oss andra och de tjöt av skratt =)
 
I måndags var jag som sagt hemma med barnen. Åkte till VC med barnen så en läkare fick titta på Alvin. Iofs så anande jag svaret... Virus... måste läka ut av sig självt....  det konstiga är ju att han hade exakt samma för en vecka sedan!! Trodde inte man kunde få om samma virus... men vad vet jag?! =)

Det var toppenfint väder i måndags... solen sken... men var inte ute knappt nåt.  Han hade varit feberfri hela dagen men han var väldigt slö... och han skulle bara sitta i knä och mysa. Så det var vad vi gjorde den dagen.
Han sov i två timmar ute i vagnen iaf medans Joline och jag var ute lite =)

Igår så var vi ute en stund på förmiddagen och lekte. HD kom och pratade med barnen och mig också. Alvin som på nåt konstigt sätt är galen i Pelle kollade efter honom =) När pappa hade honom förra onsdagen så hade Alvin sett Pelle gå utanför fönstret och sen gick de ute strax efter det och då hade Alvin gått åt det hållet han hade sett Pelle och kikat om hörnet och sagt "Vart är Pelle??" Gulligt =)

Vi träffade både Pelle och Stina när vi lämnade soporna. Sen lekte vi ute lite till men sen gick vi in, barnen hade blaskat ner sig så pass när de lekt med vatten så vi fick gå in och byta om på dem. dessutom var Alvin så trött så inget passade....

Sen kom Mickan och hälsade på. Vädret hade slagit om och det var regnigt och blåsigt....


Idag har det varit ännu blåsigare!!! Rena stormen! Pappa kom hit på förmiddagen. Då hade Alvin precis somnat i min famn. La honom ute i vagnen. Sen lekte pappa och Joline ute en stund. Pappa hoppade t.o.m studsmatta med Joline.
Kul att morfar engagerar sig så pass =) han tyckte till och med att det var roligt =) det tyckte Joline med!!!
Fick låna en mobil av pappa för min display har lagt av. Den fungerar att ringa och svara med men jag ser inte ett skit! Bara svart. Så hör man att det piper ett sms... men man kan inte läsa. Så blev glad när pappa kom med en annan. Ska lämna in min för den är ju inte ens ett halvår! Tänkte jag skulle läsa mina sms men jag, mitt pucko tänkte ju inte på att de sparas på telefonen.... inte på kortet... så har ni skickat nåt sms och inte fått svar så är jag inte ohövlig. Jag har bara inte kunnat läsa det...

Pappa var och köpte bakelser som vi fikade med. Jättegoda. Choklad med en massa gott... klet i =)

Barnen fick även varsin marsipangrod chokladboll =) men den fick de sen på eftermiddagen. Joline frågade om det inte var nån fara med att äta den.. sen vågade hon inte äta ögonen utan dem gav hon till Alvin som glatt mumsade i sig =)
Hon vågade äta munnen när jag flera gånger förklarade att det verkligen var sylt!
Joline sa till Alvin idag.
- Nej, Alvin, tryck inte där för då får jag känslor. Vet du.. jag får ont i tummen då!
Sötnos =)


Jag upptäckte idag att Alvin har fått en av sina 2-års tänder som de kallas för. Alla andra har han ju fått för längesen!
Nere till vänster sitter den... och det var då jag tänkte att undrar om det är därför han har haft feber och varit lös i magen??? Då har han ju inte kunnat smitta nån... men hur lätt är det att veta... det går ju nån (vinter)kräksjuka på dagis... ja ja...


imorrn ska jag jobba iaf...  och nu ska jag sova... ringa stackars Dennis också... men snart är det slut på företagsjobben! Yes!

Natti


Torsdagkväll....

Jag ska alldeles strax lägga mig... iofs är jag inte jättetrött eftersom jag somnade en stund med barnen när jag nattade dem förrut... det är skönt att bara ligga där och mysa med dem... känna deras doft, höra deras andetag... och sen bara... somna.... och sen vakna helt yrvaken efter ca en halvtimme och undra vad klockan är =)

Idag har det varit underbart väder!! På förmiddagen var vi inne det mesta... Alvin sov ute i vagnen och Joline och jag var ute en stund. Sen kom Mickan. Jag lagade maten medans hon och Joline lekte. Alvin vaknade lagom när maten var färdig =) så då åt vi allihopa.
Efter maten så åt vi upp de sista chokladbollarna som vi bakade häromdagen.
Sen gick vi ut. Lekte och gjorde allt möjligt. Mickan åkte vid tre-halv fyra nånting... vi fortsatte med våran utelek.
Sen kom Morfar vid halv femtiden och hälsade på =D han fick väl mersmak igår när han umgicks med dem så mycket!!
Man får ett visst starkt beroende av mina älsklingar =)
Var ute en liten stund till, sen gick vi in så barnen fick bada, sen blev det kvällsmat
Morfar drack kaffe medans barnen och jag åt kvällsmat, han hade precis ätit när han kom så han ville inget annat ha.
Barnen var lagom färdiga med kvällsmaten när Bolibompat började. Då åkte morfar hem. Jättekul att han kommer och hälsar på bara sådär. Lite oftare nu t.o.m =)

Idag berättade jag för Joline om de nya dagisplanerna. Vi satt och diskuterade det. Vi satt vid köksbordet och hon hade armbågarna i bordet och höll sitt lilla ansikte i sina händer och man riktigt såg hur hon funderade. Helt plötsligt säger hon:
-"Tänk om ingen tycker om mig där då"
-Det är klart de gör! sa  jag
- Ingen kanske vill leka med mig... (kändes som mitt hjärta gick sönder lite)
- Jodå du kommer få många nya kompisar där som du kan leka med, och du har ju dina gamla kompisar kvar och får leka med dem när du vill också!

Det här ger mig ganska mycket ångest.... speciellt nu INNAN man vet nånting om hur allt blir!! Tänk om hon inte trivs?!?!?
Hon som ändå trivs så jättebra på sitt nuvarande dagis! Men vi måste ju tänka framåt.... de barnen som går på det nya dagiset är ju dom som hon kommer gå i samma klass som sen och då är det ju lika bra hon får lära känna dem nu och komma in i gänget när det är två år kvar. Än att bli ensam nästa sommar när alla hennes kompisar börjar 6-års och få gå kvar ett år till och sen börja med de nya barnen.... försöker hela tiden intala mig själv att det kommer att bli bra. Men klart man är orolig. Man vill ju att barnen ska trivas och må bra.Det är ju det man vill helst av allt! De är ju de viktigaste i mitt liv!!

Alvin ääälskar uppmärksamhet! "Tiita på mig då" säger han ofta. Och han härmar efter Joline i allt hon gör och säger! Hon råkade snubbla över fiskespelet igår, och som vanligt gör han likadant =) de har börjat gadda ihop sig nu med =)
Igår hade morfar sagt till Alvin att "det är min tutte", nej det är min tutte sa Alvin, nej det är min tutte.
Då tittade Alvin menande på honom och sa "det är faktikt bådas tutte!"
Han är ju för go! Så säger vi när barnen ska komma överens om leksakerna och vägra låna ut fastän det är bådas.
Men det har ändrats. Båda är givmilda. Alvin är ju t.o.m väldigt givmild när han delar med sig av sin tutte t.o.m =)

Imorgon ska jag jobba. Alvin har varit symtomfri i två dagar nu. Känns lite konstigt att jobba en dag denna veckan och sen vara ledig igen. Men gött är det!!!!
Dessutom ska Dennis vara ledig i helgen! Han har jobbat som ett svin för det, så vi ska väl hitta på nåt mysigt allihopa =)




Natti Natti på er!!


Svåra beslut!

Ibland känns det som att hur man än gör så blir något fel!
Man vänder in och ut på tankarna och försöker komma på alla möjliga lösningar...
Men nu har vi tagit det beslutet som vi tror, hoppas och önskar blir bäst för Joline.

Jolines fröken ringde idag och hon hade pratat med Evelyn om Jolines "situation" och vi har fått våran önskan beviljad.
Det är så att efter sommaren så blir Joline ensam -05a, den andra 05:an flyttar till en annan stad så när hennes kompisar som alla är -04:or börjar på 6-års efter nästa sommar blir hon ensam kvar! Och när det är dags för henne att börja 6-års så är hon helt ensam. Och det känns INTE bra alls! Ju tidigare de skapar sina kompisarrelationer desto bättre!
Joline kommer att bli överflyttad till ett annat dagis där det finns flera stycken 05-or efter sommaren. Hon får gå kvar där hon är nu. Sen midsommarveckan börjar min semester, sen är barnen lediga tills augusti. Så då blir det som ett avslut där hon går nu och som en ny början på det nya stället. Inte mitt i en "period". det kan bli rörigt. Det kommer bli rörigt för henne ändå! Det som känns tungt är ju att Alvin blir kvar så det kanske blir rörigt för dem båda och oss och de har inte varandra i närheten längre! Vi trivs ju jättebra med det dagiset de går på! Det är toppen och kan inte bli bättre och personalen är underbar så på det sättet tar det emot att flytta henne.... men för Jolines bästa (på sikt) så kommer det bli så. Men allt det här ligger som en stor tung sten på mitt bröst nu. Och idag när vi pratade om det blev det så definitivt....
Det kommer bli tufft för Joline i början kanske men jag tror att hon snart kommer att komma in i gänget. Det är ju lättare när man är sådär liten. Så det kommer bli bra! Visst?!  =)


Det är mycket förändringar för Joline just nu... ännu en grej är att vi fick veta idag att hon behöver glasögon och för en liten tjej kan det nog bli tufft och ovant i början!

Jag har ju tyckt att Joline skelar lite med ena ögat så för ett halv år sen pratade jag med BVC och fick en remiss. Förra veckan fick jag en tid som var idag. Så idag fick vi gå upp tidigt och åka in till Motala, bara Joline och jag =)
Pappa passade Alvin så länge. Alvin var glad och nöjd trots att vi åkte så han såg fram emot att få vara med morfar =)

Joline var jätteduktig hela tiden! Min modiga och duktiga lilla tjej!
Ögonläkaren gjorde olika tester. Joline fick titta på pinnen fram och tillbaka, hit och dit. Sen fick hon två-färgade glasögon och fick se på en "grillig" bild men hon hittade alla djuren som fanns. Sen fick hon en tavla i knät med bokstäver och sen pekade läkaren på et bokstav och Joline fick peka på sin tavla vilken bokstav det var och det fixade Joline också galant. Även när hon lappade för ett öga i taget. Och när alla de där testerna var gjorda så sa hon att nu har vi gjort den vanliga fyra-års kontrollen. Och att allt var bra med hennes ögon. Men vi kunde få en ny tid innan jul ifall det fortsatte med skelandet och att hon då kunde droppa droppar i ögonen för att testa ytterligare...
Vi pratade lite till och hon märkte nog att jag inte var riktigt nöjd så hon frågade om vi hade tid att ta de där dropparna idag och kolla det också. Och det var ju precis det jag ville! Joline satt i mitt knä och fick in dropparna. Det blev lite snyftande men det gick bra och hon var så duktig så!

Sen skulle vi låta det verka i 45minuter så vi gick ut och lekte och läste böcker i väntrummet så länge. Joline fick jättestora puppiller av de där dropparna. Efter 45 minuter fick vi komma in i ett annat rum och där satt Joline i mitt knä och tittade in i en "kikare" på nån bild medans hon kollade och testade.
- Oj, sa hon efter att ha sett resultatet. "Hon har ju faktiskt synfel"
 Joline är översynt på båda ögonen. Mer på höger ögat.
Så då blev allt ändrat! Vi fick följa med in igen och fick ordination och testresultatet med alla siffror på ögonen.
Fick även rabatt från Landstinget på glasögonen så det var ju bra =)

Det som är positivt är att vi har upptäckt det så tidigt så om hon använder glasögon flitigt nu så behöver hon nog bara ha dem tills hon är 7-9 år. Men tänk. En vanlig 4-årskontroll av ögonen hade missat hennes synfel eftersom hon ändå såg bra. Det hade kanske dröjt annars innan vi fått reda på det. Och eftersom hon är så liten nu så går det ju att rätta till så hon förmodligen inte behöver ha glasögon i så många år. Det är ju lite känsligt med det i tonåren =)

Så när vi var klara där åkte vi till Maxi och handlade lite. Joline fick välja lite belöningar för att hon var så duktig. Sen hittade jag sandaler till båda barnen. Hello Kitty till Joline och Blixten Mcqueen till Alvin. Sen åkte vi även förbi M-blommor så Joline fick köpa en ank-pinne och en fjärils-pinne till sin paprika planta som jag hade lovat =)

Efter det åkte vi till Synsam och provade bågar. Biträdet var förvånda över att Joline var så villig på att prova.
Hon tog ett par och tog på sig och gick till spegeln och tittade och så log hon och testade nya. Det märktes att hon tyckte att hon var fin i dem. Hon var jättefin i allihopa! Jättesöt =)
Hon provade flera stycken, en del om och om igen. Hon velade lite fram och tillbaka men valde till slut ett par rosa fina bågar.  Jag tittade inte ens på prislapparna och jag påverkade inte henne mer än att ta fram de i hennes storlek. Jag ville att det skulle vara hennes eget val eftersom det är hon som ska stå ut med dem! Jag tycker att hon valde rätt! Hon passar jättebra i dem! Hon är så vacker min lilla gumma. Min lilla prinsessa =)
Eftersom det inte är bågar runt hela glaset så beställde jag ett mer tåligt specialglas eftersom de inte är lika skyddade. Det skulle dessutom vara lite tunnare i glaset. Dyrare var de men det är det värt. Bara Julla-Gulla är nöjd =) Om en vecka ska glasögonen vara klara för att hämtas.

Joline somnade i bilen på vägen hem. Hon var jättetrött!
När vi kom hem höll pappa och Alvin på att leka ute.
Lagade mat lite snabbt så vi åt allihop.  Sen åt vi lite tårta som Joline och jag köpt med oss =)
Sen åkte pappa och jag och barnen tog det väldigt lugnt resten av eftermiddagen. Alvin var jättetrött och skulle bara sitta hos mig. Vädret var inget vidare så det blev lite film innan kvällsmaten =)



Jaha.... kanske ska hoppa i säng nu då... jag är jättetrött och barnen lär ju vakna tidigt imorgon =)

Det är skönt med röda dagar mitt i veckorna så här. Iofs har jag ju varit hemma hela veckan med sjukt barn men det känns ju bättre när man är ledig på schemat =)


Natti Natti!


Varning för lååååångt inlägg!

Som vanligt är jag skitdålig på att hålla mig uppdaterad här så som vanligt kommer ett jäääättelångt inlägg från mig eftersom jag har väldigt svårt att korta ner det jag vill säga, sååå om du inte vill slösa bort din tid kan du klicka dig härifrån nu på direkten,  =)

Som ni säkert märkt är min blogg väldigt vit och ren och har en väldans tråkig design men det ska bli bättre, jag lovar!!
 Vad har hänt sen sist då? Jo massor... förmodligen...
Sist jag skrev förra söndagen så glömde jag ju att skriva att Alvins "myss" har kommit till rätta! Alvins lilla grå mus som försvann spårlöst när han och jag åkte trädgårdstraktor helgen innan påsk.
Men förra helgen kom den fram, den låg där i gräset, genomblött och tufsig men den torkade den med och ser ut som den ska igen. Konstigt att jag inte sett den innan för jag letade ju som en tokig på hela gräsmattan! vi trodde skatorna hade tagit den och byggt bo. Alvin blev jätteglad när han fick tillbaka den iaf =)

 Förra veckan så hade jag utvecklingssamtal om Joline på dagis. Allt var bara bra och positivt. Lite kul att läsa en del frågor som Joline svarat på två veckor innan. Hon var helt klar med varför hon var där. För att mamma jobbar. Tydligen så har inte en del utav de äldsta barnen nån aning om varför de är där. De bara är där. Sen talade vi om lite annat... svårt beslut att ta. Men är det för Jullans bästa får det bli så... vill inte skriva nåt om det förräns det är klart.... skulle fått svar denna veckan men eftersom jag vabbar så har jag inte pratat så mycket med dem.
 
Sen hade jag kompledigt på torsdagen. Det var förskolans dag och barnen var utklädda till troll! Alla var så söta! Det blev parad från dagis till hembygdsgården och sen var det teater där. Det var mina barns förskollärare som höll i det i år. Det var sååå bra. Jätteroligt =)  Pappa, Karin, Malin och hennes kompis var där och kollade också. Mickan kom dit en snabbis.
Sen blev det fika också. Mysigt mysigt!
Joline och hennes kompis S bestämde att de skulle leka så då fick det bli så =)
När vi skulle tillbaka till dagis vägrade Alvin sitta på rumpan i vagnen ... han skulle gå "sjävv" och dessutom INTE hålla mamma i handen! Så då bar jag honom en bra bit. Han var ARG!! Dumma mamma! Till slut gick han med på om han fick gå själv så fhöll han mig i handen. Och han gick... och gick... mitt lilla troll med svansen släpandes efter sig. Folk de log och pratade med honom när vi gick förbi =)
Han var jättenöjd. Det tog sin lilla tid innan vi kom fram men det gör ju inget. Han brukar ju aldrig vara så där sur men det var nog för mycket som var annorlunda den dagen =) men han var glad och nöjd när han fick gå själv iaf!

Sen när vi var framme så åkte vi till Mickan så hon  fick se barnen ordentligt. Sen hem... Joline och S lekte jättebra och hade jättekul. Det dröjde ett bra tag innan Alvin somnade. Övertrött... men inte arg eller ledsen.... bara svårt att somna ...
Sen åt vi mat och efter det fick flickorna glass. När Alvin vaknade så fick han också mat och sen glass.

Sen skjutsade vi hem S och sen handlade vi innan vi åkte hem igen. Packade det sista och sen kom Mickan så då drog vi iväg på simmet =) Joline ville bada med Mickan så jag badade med Alvin... Kommer sakna det över sommaren nu...
På torsdag är det inget eftersom det är röd dag och nästa gång är sista gången. Sen drar det inte igång förräns efter sommaren =( men me..  får hoppas det är fint väder så det blir mycket bad ute!
Helgen var bra med... förutom att Dennis fick jobba som en galning... men det är bara för ett tag.... sen ska han bara satsa på Peab... inget mer med sitt företag... förhoppningsvis.... det blir på tok för mycket!

I lördags åkte Dennis på morgonen och jobbade skapligt. Jag och barnen åkte till borghamn till barnens farmor och farfar. Grillade och åt gott =) barnen och jag gick till lekparken en sväng och lekte. Jag råkade sätta mig i ett myrbo vid sandlådan med fullt av ettriga stora skogsmyror. De kan också bitas! Det trodde jag inte... Men nu VET jag... aj!
Tur att det var jag och inte barnen iaf!Sen tillbaka till farmor och farfar och lekte mera där.

Sen ringde Dennis och sa att han var på väg hem så då åkte jag och barnen till ICA och handlade en massa gott och sen hem igen lagom precis när Dennis kommit hem. Åt kvällsmat och sen blev det godis och chips och dipp. Jättemysigt!!! =) Sen var det läggdags för barnen vid åtta. Läste bok och låg där hos dem båda två... sen svart!
Vaknade av att Dennis väckte mig och sa att klockan var tio. Vi som skulle se Eurovision klockan nio. Men ja ja, vi såg på det vi hann =)


I söndags så ville Joline och S leka så det blev inte stall då. Skjutsade dit Joline vid halv tio. sen hem igen... Alvin och jag lekte med bondgårrden. Gick en sväng i vagnen m.m... sen hämtade jag Joline vid ett och då åkte vi hem till mamma och åt mat... på altanen =) gött! Sen fika och glass som Joline "beställt" =)
Alvin som hade somnat i bilen sov i nästan tre timmar. Jag skulle väcka honom efter två timmar tänkte jag men somnade visst brevid honom också. Sov en timme med honom i mammas säng medans Joline och mamma lekte =)
Sen när vi vaknade så fick han också mat och sen fika =)

Sen gick vi bort till Dennis och Kaj eftersom de jobbade precis i närheten. Gick hem till mamma igen.Barnen åt kvällsmat och jag stack och handlade blåbärssoppa eftersom Alvin helt plötsligt blivit lös i magen och fått feber =(
Åkte hem efter kvällsmaten. På natten sov Alvin oroligt. Han var törstig sa han så jag hämtade vatten åt honom. Det vände och kom upp lika snabbt. Tvätta och byta pyjamas och bädda om i sängen.... han drack lite till och fick behålla det.
Sov ett tag till... sen höra jag att det höll på att komma en omgång till. Han fånga upp det i en mugg, det var inte så mycket som kom då, bara slem.

Så jag jobbade varken igår eller idag. Igår var han slö och orkade inte göra så mycket... dåligt väder var det med så vi gick endast ut för att köpa potatis. Tur att gårdsbutiken finns!! Den är guld värd! Barnen hade varsitt paraply. Alvin satt med sitt i vagnen och Joline skuttade runt med sitt. Tog den längre vägen hem för att hon skulle få gå längre med sitt paraply. Det är ju sååå roligt =)


Idag har Alvin varit lite piggare men han är fortfarande inte bra i magen. På förmiddagen gjorde vi chokladbollar, barnen och jag... mest barnen =)
Sen somnade Alvin. Joline målade med fingerfärg och sen spelade vi spel. Sen åt vi när Alvin vaknade.
Efter maten blev det chokladbollar och de var jättegoda =) sen gick vi ut och lekte. Härligt!! Efter det fick barnen ta ett välbehövligt bad =)
Dennis kom hem mitt i kvällsmaten med en tårta som ha köpt för att fira =)
Han har fått fast jobb på Peab!!!! Det är jätteroligt!! SÅ glad för det!

Mumsade i oss en massa tårta innan han åkte igen och då satte vi oss framför Bolibompa. Mickan kom då också och höll oss sällskap =)

Joline slog i sin tå igår och sa "fasen!" Och det är inte första gången hon säger det.Det kan jag inte skylla på nån annan för det är från mig... men det låter väl inte så illa va? Jag menar det finns ju värre ord än så!
Hon fick världens ryck igår när jag läste bok så då skojad jag med henne och la boken över ansiktet.
Alvin suckade och sa "Men mamma läs då!" Han ville läsa bok och inte att vi skulle fjanta oss inte =)

Barnen leker så väldigt bra ihop. Helt otroligt bra. Och vilka diskussioner de har. Gaddar ihop sig gör de med. Ryker ihop ibland men inte så ofta =)

Oj vad klockan är mycket. Ska ringa och se vad Dennis har för sig. Har svårt att somna om han inte är hemma. Men han BORDE ju vara på väg hem nu. Usch... jag är inte van vid att vara uppe så här sent längre =)


Natti Natti på er!



Söndagkväll

Jaha... då var det sen kväll igen och det är helt tyst här i huset. Barnen sover sen länge och Dennis är på väg hem.
Han har varit i garaget i Borghamn och slitit lite. Så är det när man har två jobb. Men man ska ju inte klaga. Det finns ju de som inte får jobba nåt i denna lågkonjuktur, men han har ett heltidsjobb han förmodligen blir fastanställd på snart, inget skrivet än men de har sagt att det förmodligen blir så nu =) sen har han ju sitt eget företag som han har flera jobb som han håller på med nu. Ändå har han sagt nej till flera kunder som har ringt...

Såg att halva mitt förra inlägg inte kommit med... konstigt... irriterande! Här sitter man och knapprar på de tangenterna så de nästan ryker och så kommer det inte med! Arg!
Jag vet inte riktigt vad för hög-intressanta saker jag skrev så jag hoppas ni överlever ändå ;)
Jag skrev ju om Alvins språk och  om hur medveten han är... det här emd "varför" brukar komma mycket senare och dessutom rimmar han... mamma-pamma... Alvin-palvin.... Theo-peo... just P kommer ofta med i hans rimmande!

Det är mycket roliga saker som händer nu... idag höll Joline och Alvin på att leka med toalettdörren och skulle stänga och öppna och höll på att klämma sig... leka med dörrar är STRÄNGT förbjudet och det vet de. När jag hade lyft bort Alvin blev han arg på mig och slog mig på knät och sa "det där är dumheter!!!" och menade på att det var jag som hade gjort fel... Ibland är det svårt att hålla sig för skratt!!
När han inte vill ha byxor på sig så säger han: "Inte byxoj... ha benen!"

Joline var ju också tidig med sitt språk och jag tror att en del utav det är p.g.a att vi läser väldigt mycket böcker! Flera stycken om dagen blir det.

Vad har hänt annars då...

I onsdags hade vi personalmöte så då var barnen ända till klockan vart i fyra på dagis. Men det hade gått bra det med =) såklart! Hann inte så mycket när vi kom hem bara... kvällen kom fort då...
I torsdags var det sim igen iaf =) Dennis, jag och barnen. Dennis badade med Joline. Och jag med Alvin.
I fredags så handlade vi efter dagis... först på Ica och sen blommor... så strax efter att vi kommit hem kom Dennis hem. Och han var faktiskt hemma hela kvällen! Inget jobbande =)
Däremot i lördags åkte han iväg på morgonen redan efter frukost... jag och barnen åkte till farmor och farfar vid tolv-tiden. Åt god mat och tillbringade lördagen hos farmor och farfar. Var i lekparken en stund. Jag körde dem i farfars cykelkärra. Utan cykel... det går det med =) de tycker det är jättekul!!
Två av tre rutchkanor var blöta. I den ena låg det till och med en mask och simmade. Det var jätteintressant tyckte Alvin! "klappa den?"  

Sen kom Dennis efter sextiden när vi kollade på Bolibompat... Efter det skulle vi åka hem... men då fick Joline för sig att hon ville sova där.. så då fick hon det. Dennis som skulle fortsätta jobba i garaget till sent sov där också. Lika bar det. Dumt att åka bil så sent när man jobbat hela dagen och är trött. Så jag och Palvin åkte hem själva... han lyckade konstigt nog hålla sig vaken hela vägen hem... vi satte oss i soffan och myste medans vi kollade på tv'n.
Sen sa han... "ligga kudden... och la sig på kudden i soffan... sen pekade han brevid sig... "lägg dig där!" Bestämd herre!
"mamma sitta där!" hör man också ofta =)

Alvin tog sovmorgon imorse och jag blev rätt chockad när jag tittade på klockan och den var tjugo i nio! Sen det blev sån rutin på morgnarna med dagis brukar de vakna allt mellan halv sju och halv åtta. Men det var skönt och sova =)
Vi låg och myste lite i sängen också innan vi gick ner och åt frukost. Vid halv tio ringde Joline och sa till mig vad jag skulle ta med mig för kläder till henn eftersom vi skulle på 50-årskalas.
-"Ta med mitt linne... det gråa, med mimmi med rosa rosett. Och sen kjolen! Och målarboken! Och sen snus till pappa"
Det sista var ju inte hennes önskan =) sötnosen! När man hör hennes röst sådär så blir ju saknaden ännu större!!
Packade och fixade med allt... Dennis skulle ju också ha kläder till kalaset... Såg att linnet Joline hade önskat nog var i minsta laget så jag packade ner en klänning också ifall att den kunde passa lilla fröken =)

Precis när vi skulle åka kom pappa på besök så vi var hemma en stund till. Sen åkte vi till farmor och farfar och älskade Joline =) de satt och åt när vi kom. Joline hade ätit tre korvar. Hon som har petat i maten har helt plötsligt blivit en riktig storätare. Fick en efterlängtad puss och kram. Förstår inte de som klarar sig en vecka utan sina barn, jag vet ju att det är många som inte har nåt val. Jag tycker det är skitjobbigt med att vara ifrån dem en natt. Mickan kom dit en sväng med och lekte med barnen =) När Joline fick se klänningen jag packat med ville hon ha den direkt så hon var inte helt inställd på linnet iaf =)
Vid två var det kalas. Åt gott... barnen lekte och hade roligt... men Alvin får man hålla ögonen på hela tiden. Joline har aldrig varit sådan att hon ger sig iväg. Hon har alltid velat vara i närheten. Inte Alvin. Han ger sig gärna ut på äventyr och struntar blankt i om vi är med eller inte! Dessutom får han med sig Joline på sina påhitt. Men vi är ju som hökar så vi sabbar deras planer direkt =)

De leker ju väldigt bra och har jätteroligt. Sen kan de ju ryka ihop rätt var det är. Alvin har blivit en liten retsticka  nu med.
I fredagsmorse tror jag det var så sa Joline nåt (minns inte vad) och Alvin sa "näe" (att så var det inte.)
Joline sa "Jooåå" och sådär höll de på... Näe... joå... näe.... joå...
Till slut blev Joline arg och skrek " Jooooååååååååååå!!!!!!!!"
Alvin bara flinade och sa lugnt: "näe!"
Då såg Joline rött och var på väg mot honom så då var det bara att rycka in =)

Efter kalaset åkte vi hem till farmor och farfar en liten stund innan jag och barnen åkte hem och åt kvällsmat och sen var det Bolibompa dags =) höll på att somna mellan barnen efter att vi läst böckerna... det är så mysigt att ha dem på varsin arm... tätt intill sig och bara höra hur de andas.... jag sov nog en liten stund... tror jag =)

Det är jobbigt att se nån må dåligt... jag har inte skrivit om det här... men barnens farfar är allvarligt sjuk... sen har farmor sitt.... så de har det kämpigt nu.... man önskar att man kunde hjälpa dem... det ska inte vara så här!
Olle är 50 och Karin är 47... de är alldeles för unga för sånt här.... det är så overkligt... åt helvete fel! Och INGET kan man göra... inte ett skit. Bara se på och finnas här... det är så frustrerande! Orättvist!
Och allt det här har fått en att öppna ögonen på ett annat sätt. Man har blivit j-vligt rädd för allt som kan hända!
Och man bara väntar på nästa "smäll" .För kan så här mycket drabba en familj på en gång så kan det ju hända mer...


Som människa är man så liten egentligen... man kan inte skydda dem man älskar från allt hemskt. Men en del. Därför är jag ännu mer hönsmamma nu än vad jag var förrut.

Men just nu är ju allt som det är... men vi hoppas på det bästa och önskar så hårt man bara kan. och visst finns det ett hopp. Man känner ett hopp! Och allt kan bli bra, det kommer bli bra igen.  Och allt blir som det var förrut. Precis som det ska vara. Det måste bli så.

Nu är klockan mycket så nu ska jag lägga mig... hoppas Dennis kommer snart. Kan inte somna förräns han är hemma.

Natti Natti!

Tisdag

Jaha... då sitter man här igen då... barnen snusar och sover så gott sen länge!
Vi har inte gjort nåt efter dagis direkt. Spelat spel och lekt lite....
Åt kvällsmat, borstade tänder och på med pyjamasen tidigare ikväll. Sen läste vi bok och sen kollade vi på film i sängen och hade det mysigt =) tills filmen började hacka... sen ville den inte sluta med det så då stände vi av och la oss till rätta i sängen... Alvin ville inte sova... han ville "gå och leka" som han sa... men det kändes som om klockan var lite för mycket för det och eftersom vi redan låg i sängen så vill man ju inte att det ska bli nån vana att de kan få springa upp ur sängen och leka på kvällarna. Innan klockan sju sov båda trollen =)
Pappa och Mickan kom hit då på lite fika... men de missade ju barnen tyvärr!
När jag skulle hämta barnen på dagis satt Alvin och åt. HAn hade missat maten för han hade sovit i 2½ timme på förmiddagen. Han satt och åt soppa med god aptit =)
- Det ser gott ut, vad duktigt du äter, sa jag.
Alvin tog soppa på skeden och sträckte fram till mig.
-Vill du smaka?? sa han.
- Nej tack, gubben.
-Vajföj? sa han
- Jag är redan mätt, ät du.

Då diskuterade vi igen om hans språk. Och det där med varför och varför om allt brukar tydligen komma mycket senare.
Jag vet at alla barn är olika och utvecklas olika. Men jag blir ÄNDÅ stolt så jag nästan spricker när jag får höra att han är VÄLDIGT tidig med sitt språk. Och att han är så medveten


Nämen hejsan!

Okej okej... jag är verkligen en velig person... jag hoppar hit och dit och hit igen och dit igen... men nu är jag här... får se hur länge den här gången =)
Måste berätta att jag faktiskt är liiiiite stolt över mig själv!
Förra onsdagen så smet jag ifrån jobbet en stund (med tillåtelse) och hoppade in i blodbussen och där pumpade de ur mig en halv liter blod. Jag ångrar det inte en sekund och jag kommer att gå dit nästa gång också!
Förra gången testade de mig bara och tydligen blev jag godkänd =)
Tjejen som skulle sticka mig frågade om jag ville se när hon stack in nålen och jag som kände mig lite kaxig där jag låg sa ja men när jag fick se nålen ångrade jag mig. Den var mycket tjockare än de som de sticker med på VC!!
Jag är fortfarande blå =P efter allt blev jag ombandagerad och fick lite att äta och dricka och sen var det bara att jobba på igen. Mådde inget dåligt efteråt. Kände mig bara lite stolt =) just för att jag i vanliga fall har lite ångest över att bli stucken.

I torsdags var det valborg. Hela familjen åkte ner till Borghamn när Dennis kommit hem. Vi har alltid firat Valborg där, det är tradition!! Men det blev ingen brasa i år. Det blåste för mycket och var för torrt i backen. Men vi grillade och hade trevligt iaf. Barnen fick åka traktor. Sen grävdes det en del i högen och annat bus.

I fredags var det en röd dag och det innebär ju LEDIGHET!! Iaf för mig och barnen =)
Dennis åkte till Kaj tidigt som attan och hjälpte honom i huset. Jag och barnen var hemma hela förmiddagen. Efter maten så åkte vi till lekparken och där träffade vi Ulrika och Tilda. Lekte där en stund, sen följde vi med dem hem och fick bulle =)
Sen blev det bråttom. Klockan var tjugo i sex när vi kom därifrån och Ica stängde sex. Så barnen och jag rusade in där och handlade det vi skulle och hann precis ut när de började släcka ner. Det var lite retligt!

Hem och äta kvällsmat och sen i säng.
I lördags på morgonen åkte Dennis och köpte frallor på fiket och lite annat gott.
Sen packade vi lite och gjorde oss iordning. Sen kopplade vi på cykelvagnen och trampade iväg. Barnen satt i cykelkärran och hade det mysigt medans Dennis och jag trampade på på våra cyklar. Åkte landsvägarna till Hästholmen. Cyklade till Janne där även mamma var. De satt där i solen och hade det gött. Vi satte oss i gräset på en filt och fikade med det vi hade med oss, festis, kex och bakelser som Dennis köpte på fiket när han köpte frallorna =) gott gott!!
När vi varit där ett tag så cyklade vi ner till hamnen och tittade lite. Kände på vattnet och tittade på djuren som rörde sig där.
Joline kände sig lite osäker när vi gick på bryggan. Hon höll hårt i min hand och tittade på vattnet.
- Finns det hajar här mamma?
Hon är så söt! Sen pekade hon på några stenar längre bort och sa:
-Titta mamma, en krokodil!!
Njaa... men tittade man på stenarna och kisade lite med ögonen och med en gnutta fantasi så såg det faktiskt ut som en krokodil som låg där =)

Sen trampade vi hemåt... det var kämpigare hemåt! När vi kom hem så sussade barnen sött i cykelkärran. Vi la oss i gräset en stund och hämtade andan och hade lite mysigt =)
La över Alvin i vagnen och väckte Joline och åt lite mat. Alvin åt när han vaknade sen.
Sen lekte vi ute resten av dagen. Underbara sol!!
Vid sextiden kom mamma och Janne hit så vi grillade och hade trevligt. Efter maten blev det godis och vindjuvo som mormor hade med sig. Barnen älskar ju vindruvor =) Ska köpa en ny förpackning imorgon igen =) de går åt som smör här hemma!
Igår så var vi i stallet på förmiddagen så barnen fick rida. Den här gången så diskuterade jag och Alvin om att han skulle rida på lilla hästen och det gick han med på... tills vi kom dit och han fick se den större hästen.
-"jiiida toooa hätten!!"
Joline red sin Prince och Alvin red på den större och båda var så nöjda såå =)

Efter det åkte vi hem och fixade mat. Sen på eftermiddagen kom Dennis föräldrar hit. Vi var ute då. När det blev kvällsmatdags så gick vi in och de stannade kvar och åt kvällsmat med oss =)
Sen blev det bad för barnen och de var lagom klara till Bolibompa.
Idag har det varit jobb igen och dagis för barnen. Jolines avdelning var å utflykt idag och de hade haft jätteroligt. Åkt traktor och vagn och ridit häst m.m... en heldag =)
Alvin hade också haft roligt fast de var kvar på förskolan. Skönt att de trivs så bra=)

Det var ju längesen jag skrev här... och oj oj oj vad mycket det har hänt med barnen.
Alvin har ett fullt förståeligt flytande språk med långa meningar! En av hans fröknar sa för ett tag sen att hon aldrig varit med om att en sån liten pratar mycket och bra =) Man blir ju stolt! Han är ju inte ens två år. Fast Joline var också väldigt tidig med sitt språk.

Joline är en hjälpsam storasyster. När det är dags för frukost eller kvällsmat så hjälper hon Alvin.
Hon häller först upp t.ex fil till sig själv och sen ger Alvin sin skål till henne och hon häller upp till honom. Sen ger hon honom flingor i måttet så han kan hälla upp det själv.
Idag när jag höll på  att skruva upp lampor i sovrummet och de lekte i lekrummet utanför så hörde jag dem.
Alvin sa
-"Kan du hjälpa mig"
Och Joline fixar det direkt =)
Nu förklarar Alvin mycket vad han tänker också... t.ex när han spiller ut på sin bricka så säger han "inte plaska" förrut så har han ju hållt på och plaska runt det han har spillt så det skvätter om det =)
När han får vindruvor eller nåt annat så säger han " en i taget" för det har vi ju alltid sagt =)
Munnen går i ett. Långa meningar pratar han.
Och sjunger. Han är såå duktig på att sjunga. "Ja må han leva" "imse Vimse" "Blinka lilla stjärna" och ånga fler t.om ABC... han kan alfabetet sjungande =)
Joline kan hoppa på att ben nu. Ordningsam och hjälpsam. Hjälper till att laga mat och plocka iordning. Hon odlar en paprikaplanta som hon tar god hand om med lite hjälp ;)
De leker väldigt bra ihop och de vill alltid vara med varandra. Sen händer det både nu och då att de ryker ihop om något men det hör ju till =)


Nähe... nu har jag suttit här alldeles för länge...
Natti Natti!!



RSS 2.0