Bloggnörd

Nu blev ni väl riktigt chockade va?! ;)
Jag kanske har gått och blivit en riktig bloggnörd =)
 Eller så har jag verkligen ingenting att göra...
Barnen sover självklart. Dennis spelar tv-spel med Kaj och Dennis...
Så de är ju allmänt osociala =)

Idag blev ju inte vädret alls som jag hade hoppats på :(

Vi låg i sängen imorse och hörde hur regnet öste ner...
-" Neej, det regnar, då vill jag inte vara ute!" sa Joline besviket.

Det var ju uppehåll under förmiddagen, Dennis cyklade medans barnen åkte elbil ner till hästarna och hälsade på dem medans jag städade. Sen gick jag ut med dem också. Sen var det dags för mig att fixa mat.
Gick ut en sväng efter maten också.
Satte upp Crocket banan men vi hann inte spela så länge för barnen tröttnade snabbt och hade ingen lust... och när Alvin kastade klubban så den svischade förbi Jolines huvud så la vi av. Lekte i lekstugan en stund innan också.
Alvin var så trött så han ville åka vagnen. Joline följde också med på en kort promenad. Hon sitter också på vagnen framför Alvins fötter och bara tittar på utsikten =)


Annars har det blivit mycket innelek idag. Joline har pärlat idag igen.
Bertil och Raija var här i söndags med paket till Joline eftersom de inte kunde komma på hennes födelsedag.
Hon fick en massa nya pärlor. Sen en stor Hello Kitty planch. Alvin fick en lampa som kan lysa i flera olika färger! =)

Så de var så glada så barnen. Så så fort Joline öppnat paketen med pärlorna ville hon pärla så då satte vi oss med det. Alvin pärlade också med lite hjälp ifrån mig =)

Jag tror Joline har pärlat minst ett halsband eller armband per dag sen hon fick det. Lilla pysseltjejen =)


Nähe... kanske ska lägga mig då.... kollade väderprognosen för imorgon och tydligen ska det regna hela dagen imorgon också... ge mig sooooooool!!!

Natti Natti!


 

Underbar dag!

Titta! Jag kan om jag vill! Nu tar jag mig tid att sätta mig här fast sängen lockar mer egentligen =)
Jag har haft fullt upp de här dagarna och som sagt mitt på dagen har jag noll lust att sitta här när man kan göra så mycket annat =)

Vad har hänt sen sist då?! Jo i fredags släpade jag med mig mina två små bustroll till Linköping. Först stannade vi till vid Rusta och köpte nytt poolskydd, IGEN! Det bara blåser sönder för oss! Men nu köpte jag en annan modell och än så länge håller den =) efter det så åkte vi till Ikano-huset och där lämnade vi in min mobil som varit sönder ett bra tag nu så det var skönt att få det gjort!
Sen gick vi till Ikea. Ställde oss i den låååånga matkön! Är stolt över mina barn som ahde sånt tålamod och väntade så länge. Lyssnar väldigt bra gör de också och det underlättar ju en hel del när man är iväg med dem själv sådär =)
Satte oss och åt mat och efter det fick de ju självklart glass =)
Sen köpte vi en juniorstol åt Joline på Ikea innan vi åkte hem igen.
Alvin fick ju hennes tripp-trapp för ett par månader sen. Joline har haft en dyna att sitta på men hon gillar den inte alls. och sitta på vanlig stol är inte lätt det heller men hon blev så glad för sin nya stol och hon fick välja själv så hon är jättenöjd =)


Sen på kvällen var det så härligt väder så vi struntade i Bolibompa och var ute och lekte istället. Barnen valde det alltså, det var inte jag som tvingade ut dem =)

I lördags så var det  ÄNTLIGEN dags för Jolines barnkalas! Som hon har väntat! =)
Hon frågade om och om igen när kompisarna skulle komma och lyssnade om det kom nån och påpekade för mig flera gånger att om det kommer nån så skulle hon öppna dörren =)

Vid tolv var det dags! Då kom de äntligen =) 8 barn blev det sammanlagt med Joline och Alvin. Tyvärr var det ett par tjejer som inte kunde komma men det får man ju räkna med när det är semestertider =)

Joline var jättenöjd efter kalaset! Hon hade haft så roligt sa hon och sen fick hon ju så mycket fina presenter också =)


I söndags så var Dennis tvungen att jobba så barnen och jag var hemma. Vi skulle gå en promenad. Joline fick stå på plattan eftersom vi skulle gå en ganska långa sväng. Joline stod och killade Alvin i håret. Han försökte somna. Det blev plötsligt jättevarmt så Joline ville ta av sig strumporna. Hon satte sig ner i diket för att ta av sig sandalerna, tappade balansen men tog emot sig med högerhanden. Hon tog sig för den som om hon fick ont, jag tittade men såg inget just då! Hon sa inget om det,utan satte sig på plattan ch tog av sig strumporna och på med sandalerna igen och vi gick vidare.
- Joline, killa mig i håret, sa Alvin.
- Jag kan inte nu Alvin, för jag har så ont i min arm, sa hon.
Då tittade jag på armen igen och då såg vi!
Förmodligen hade hon fått hela armen på en brännässla för det var sådana utslag på hela hennes arm runtom. Hon blev ledsen när hon fick se det. Vi skyndade oss hem och jag smörjde in henne med gel som kyler och tar bort svedan. Sen lindade vi om armen med en handduk som jag dränkt i kallt vatten och det tyckte hon var jätteskönt!
Sen satt hon i mitt knä på altantrappan och bara myste medans handduken låg lindad om armen. Alvin sov då.
Stackars min lilla tjej :(  men det dröjde inte såå länge förräns hon var igång och lekte igen =)

I måndags var det Dennis första riktiga semesterdag och han ville bara vara hemma och leka med barnen så det var det vi gjorde den dagen =)  när Alvin hade sin sovstund så vilade vi hela familjen och vi somnade allihopa =) Alla fyra!
Men skönt var det! =)

Igår så var vi på första ultraljudet! Det här extra som man fick erbjudande om som de har börjat med nu för att se vilka riskerna är för att få ett barn med Downs syndrom. Blodprov tog jag förra veckan.
Barnen var hos farmor och farfar så länge och de vinkade glatt hejdå när Dennis och jag åkte så det kändes skönt att de inte blev ledsna!!

Precis innan vi fick komma in fick jag världens obehagligaste känslor. Tänk om det var nåt som var fel! Tänk om barnet inte levde... tänk om det inte fanns nåt barn där inne! Fick världens ångest men Dennis lugnade mig och sa att allt kommer vara jättebra.
Vi fick komma in och jag kände mig jättenervös! Fick det kalla kletet på magen och på med apparaten...
- "Där har vi en liten bebis!" sa hon glatt.
- Och hjärtat slår... sa Dennis och log mot mig.. och det såg jag då med när han sa det =)

Jag blev så glad! Våran lilla bebis! Det var verkligen en bebis där inne! Och hjärtat det slog och h*n rörde sig och grejade med händerna i ansiktet. Drack lite fostervatten och bökade runt =)
Det var inte planerat... jag fick en chock när jag fick veta det. Men jag är så otroligt glad att det blev så här!
H*n är så välkommen och vi längtar tills den dagen det är dags för honom/henne att komma ut! =)
Det tog ett bra tag innan sköterskan fick mått som hon var nöj med. En hel timme fick vi se våran lilla bebis =)
Sen fick vi veta att jag inte är i v. 12. Jag är i vecka 14!!

Då var jag i vecka 13+6 och det var på gränsen man kunde göra den här undersökningen för det var bara fram till just v.14 så nu är BF datum den 27 Januari istället för 9 februari =)

Iaf, enligt den här undersökningen så har jag 1 på typ 12000 och få ett barn med Downs syndrom. Hade det varit 1 på 300 hade man fått genomgå fostervattensprov m.m men nu hade jag en sån väldigt liten risk så det är inte nödvändigt =)

Får göra ett UL v.19 nästa gång =) då ser man ju bebisen ännu tydligare! Mysigt =)

När vi var färdiga där så åkte Dennis och jag och åt mat där vi alltid ätit mat när vi varit på UL och så när jag varit gravid =) våran tradition. Plankstek och sitta ute och äta =) jättemysigt. Och jättegod mat!!
Sen åkte vi ner till stan. Köpte regnskydd till ena vagnen. Kollade på nya vagnar. Och det är inte jag som tycker vi ska köpa en annan... det är Dennis... sen säger han att det är JAG som är vagngalen... men han kan ju gärna få skylla på mig då =)
Sen var det skönt att få åka till barnen igen. Dennis och barnen badade innan vi åt kvällsmat och åkte hem =)

Idag har det varit fint väder också. Så på förmiddagen så tog vi cyklarna och cyklade till Hästholmen. Joline satt i cykelsitsen på vägen dit och Alvin i cykelkärran.
Blev världens omväg eftersom Dennis ville testa cykelvägen men det gjorde inget. Barnen tycker det är jättekul =)
När vi kom ner till hamnen så hittade vi en ankmamma med tio små ankungar =) så då matade vi dem ett bra tag.
Sen åt vi god mat där =) satt ute och åt. Jättemysigt!!
Sen åkte vi upp till glassbaren men den hade inte öppnat än och så kunde de inte ta kort så vi cyklade tillbaka till hamnen igen. Gick uupp till fyren och tittade en sväng innan vi köpte glass och tittade på båtarna samtidigt som vi åt =)

Sen ville båda sitta i cykelkärran, men det dröjde inte länge förräns Alvin somnade så då stannade vi till så Joline fick leka i lekparken. Dennis och Alvin tog en tupplur på gräset så länge =)

Sen trampade vi hemåt... kom hem här och vilade oss i soffan... =)

Dennis klagar på att han har ont i rumpan =) hans sadel är inte av det bekväma slaget. Min är mycket bättre!
Men några mil på cykel känns iaf =)

Men det är det  värt! Jättemysigt har vi haft det!

Hoppas vädret är lika fint imorgon!
Nu ska jag sova!
Natti natti!

Joline 4 år

Nämen titta!! Hon lever!! =)

Jodå, visst lever jag... jag är verkligen kass på det här med bloggande...
Det är 2 veckor sen sist!

Konstigt nog blir ni fler och fler som läser och några eller någon klickar visst hit sig flera gånger om dagen enligt min statistik =) så nu blev ni väl lite förvånade att jag faktiskt är här!

Jag har haft fullt upp med annat och ärligt talat så har man ju ingen lust att sätta sig här så ofta... speciellt inte nu när det är sommar och man är ledig!

Vad har hänt sen sist då?!
Jo, våran älskade, underbara lilla prinsessa fyllde 4 år i fredags den 17!
Jag kan inte förstå att det är fyra år sen jag fick henne. Man minns tiden väldigt väl! Hur lycklig man var och man kunde inte förstå att man var mamma till en sån underbar liten tjej. Jag är fortfarande lika lycklig! Det går så fort... min lilla tjej är stor tjej nu! Och åh vad hon har sett fram emot att fylla 4. Hon var så förväntansfull! Speciellt kvällen innan =)
På morgonen så åkte Dennis iväg för att förbereda hennes ena present.

Jag och barnen åt frukost och klädde oss så länge... när Dennis kom hem igen fick hon öppna några av sina presenter.
Hon belv jätteglad över prinsessväskan hon fick =) det var den bästa presenten sa hon.
Sen gick vi ut och lekte... Kaj kom också för han ville se hennes min... fortsatte att leka... sen hörde vi hur något brummade... Vi tog barnen och ställde oss och väntade... lastbilen kom körandes försiktigt... vi sa till Joline att där på är din present. Världens största leende och man såg hur lycklig hon var. En lekstuga!!! sa hon och skrattade =)

Vi satte oss i gräset och tittade på när den blev avlastad och när allt var färdigt så fick hon gå in i den. Alvin med. Den är lika mycket till honom också och det vet hon om men hon är ju den som kommer nyttja den mest, iaf nu =)

Tyvärr så hann vi inta alls bli klara med den :( men det verkade inte bekymra barnen något för de lekte i den hela dagen sen. Ingen inredning alls... bara skivor på väggarna och golvet... sen är det lite på utsidan med som måste fixas... men det är sånt vi kommer pyssla med nu den närmsta tiden... vi har ju allt till den... det var bara tiden som fattades....
Jag var nere och hjälpte till och målade flera kvällar förra veckan, även min lillebror släpade jag med mig. Mamma passade barnen så länge. Tack underbar mamma! =)



Det första Joline sa på lördagen så hon vaknade var att hon ville leka i lekstugan =) den är jätteuppskattad!! Trots att det inte finns något i den än...

Sen på lördagen var det kalas med släkten för Jullan =) vädret var ju inte så roligt direkt men barnen hande skoj ute iaf!
Joline fick mycket fina saker, kläder, pengar m.m så hon var helnöjd =)

På söndagen var vi bortbjudna på kalas hos lilla Astrid. Cornelia följde med oss hem och sov här i två nätter. I måndags var vi på biblioteket och lånade böcker och fick Alvins 2-års bok också.
I tisdags vaknade jag upp och mådde skit... ont i halsen, ont i huvudet, ont i kroppen, hostade och var genomförkyld... Dennis som skulle åkt iväg stannade hemma. Jag sov nästan hela förmiddagen. Åt mat med de andra. Var uppe en timme. Somnade vid två igen och sov till halv sex... var med vid nattningen av barnen. Sen kollade vi på film... Sen la jag mig för natten och sov ännu mer.
Igår mådde jag väldigt mycket bättre när jag vaknade. Hostan och förkylningen är kvar men värken var borta och det kändes som en otrolig skillnad. Åkte in till Motala och tog blodprov och pratade. Handlade och sen hem igen. Efter maten så åkte Dennis till Kaj. Barnen och jag var ute en stund på eftermiddagen också men det var inte lika skönt som det var på förmiddagen när vi var ute så det blev bara nån timme.
Dessutom mådde jag fortfarande inte helt bra. Det gör jag fortfarande inte!

Förkyld, och hostar, hostar och HOSTAR. T.o.m tills jag spydde här ikväll.... har jobbigt med andningen också :(
Men imorrn är jag säkert ytterligare lite bättre... förhoppningsvis....

Idag var det ju Johannamarken!! =)

Barnens farmor kom hit på förmiddagen så då åkte vi in till bynn och gick en sväng. Mötte upp Malin som också kom.
Joline fick åka sin vagn. Just för att det är så mycket folk som inte tittar var de trampar och kör med sina vagnar. Men hon var nöjd med att åka vagn så det gick ju bra =)
Barnen åkte två karuseller var. Först den som bara gick runt. Joline satt på en häst och Alvin i bilen.
Sen ville de åka tåget också så då fick de det med =)

Sen blev det varsin ballong. Joline valde Hello Kitty och Alvin valde en Helikopter =)

Sen gick vi in på Fenicia och åt mat. Gott var det. Det tyckte barnen med =)

Sen gick vi en sväng till. Köpte godis och sen fick de välja varsin grej. Alvin valde sig en dinosaurie. Joline valde sig en boll som blinkar med en massa spretiga strån.? Hon fastnade för den direkt =)

Sen åkte vi hem. Alvin somnade och farmor lekte med Joline en stund. Sen fikade vi innan farmor åkte hem igen.

Alvin börjar hitta på mer och mer bus. Förra lördagen så sprang jag upp för att lämna något.
När jag kom ner så hörde jag Alvin mumla något. Gick ut i köket och där stod Alvin som öpnnat skafferiet, rev i godisskålen, med munnen full sa han: "det är inte lördag idag" =)

Numera är godisskålen ännu högre upp =)

Igår gjorde han en vurpa från soffan, som tur var landade han i deras lilla "bäddsoffa" så det var ju åtminstone mjukt...


Min omtänksamma lilla Joline såg en fluga i fönstret och öppnade ena haspen och försökte släppa ut den.
- Mmm! Jag måste hjälpa den! Sa hon...
Jag öppnade fönstret och släppte ut den.
-Tack mamma, sa hon, nu mår den bättre igen!

Nähe... klockan blev alldeles för mycket... men det tar tid att uppdatera sig... iaf för mig!


Natti Natti på er!


Målat

Helluu everybody!
Jag kom hem för en stund sen. Jag har varit i Borghamn och målat på Jolines födelsedagspresent. Hann en del men det är en hel del kvar också så vi får väl se om det hinns i helgen =)
Min älskade lillasyster var här hemma hos barnen så länge medans jag var där och målade. Dennis är kvar än och kämpar. Han börjar få lite panik at vi inte ska hinna färdigt. Tyvärr kan ju jag inte mera än att måla... skulle jag försöka med nåt annat skulle det bara ta längre tid då Dennis skulle få stå och förklara för mig varenda detalj och kanske dessuton göra om det efter mig :)

Helg snart igen... usch vad tiden går fort!!!
I söndags så åkte jag och barnen och mamma till Nyköping och firade Wilfred som fyllde 3. Joline och Wilma leker ju så bra... så Joline ville inte åka hem sen... inte Alvin heller... efter det så åkte vi hemåt... stannade och åt kvällsmat på vägen ifall de skulle somna i bilen... Alvin somnade men Joline höll sig vaken.
I måndags var ingen bra dag... det regnade i stort sett hela dagen och jag mådde inte alls bra... yr, illamående och trött, trött, trött!!! Vi lekte inne hela dagen och en del film blev det. Tycker inte om såna dagar! Får dåligt samvete av det!
I tisdags var jag fortfarande supertrött men mådde iaf bättre.


Lämnade av barnen hos mamma och åkte och klippte mig på förmiddagen. Håret var ju vääääldigt långt, men inte nu längre, skönt! Fast jag skulle nog klippt av det en bit till....
Sen åkte jag hem till mamma. De höll på att äta mat då så då gjorde jag det med... sen lekte vi och sen blev Alvin så trött så jag gick in i sovrummet med honom för att få honom att somna.... det gjorde jag med! Joline lekte med mormor så hon brydde sig inte om det. Sov en timme innan jag masade mig upp... Alvin sov en timme till :)
sen fikade vi och sen åkte vi hemåt .

Igår så var det ju åtminstone sol på förmiddagen. Ulrika och Tilda var här och hälsade på en sväng. Trevligt :)
Barnen badade en kortis och sen gick vi in.... sen efter maten både åskade det och regnade det. Joline och jag planterade om hennes paprika på altanen medans Alvin sov. Men Joline tyckte det var lite otäckt eftersom det åskade så.
"Vi kan ju bränna oss mamma!"
Farmor hade ju förklarat det så när vi skulle badat vid udden. :)
Men vi gick in sen och då kom Mickan på besök :)


Idag så har det regnat hela dagen också.... tog på barnen regnställen och stövlarna och gick ut. De hade jättekul iaf!
Alvin var superglad för han fick hoppa i vattenpölarna :) lekte ute en timme drygt och sen gick vi in. Båda barnen var både smutsiga och blöta. Det hade t.o.m gått igenom så vi var tvugna att gå in. Tvättade av oss, bytte om och värmde oss och myste i soffan :) annars har vi inte gjort så mycket. Lekt doktor och lekt i gungan m..m :)

Efter fem kom Mickan hit så då åkte jag till Borghamn så hon har fixat med kvällsmat och allt kvällsbestyr ikväll :) tack underbara syster!!!

Joline är så duktig. Hon skriver sitt namn själv nu utan att titta på "fusklapp" Hon visade mormor i tisdags :) innan har hon ju skrivit av det vi skrivit!


Nähe... sova lite kanske... jag vet ju att ett blont rufstroll kommer väcka mig med ett glatt "gomorron!!" imorrn vid sjutiden :) Våran lilla Alvin är hur morgonpigg som helst! Alltid lika glad varje morgon :)


Gunatt!

Heda Marknad!

Just nu siiter jag och äter nougat och har det gött. Har vikt tvätt och satt igång en ny för Alvins tröja blev inte ren och den SKA bli ren. Envisa j-kla fläck! Tyvärr missade jag ju den innan... men nu har jag förbehandlat den och även slängt in vanish i maskin så nu kan man ju hoppas att den blir ren. Tråkigt när det blir så med kläder som man speciellt tycker om!
Vi har som rubriken låter varit i Heda på marknad idag.
Tyvärr så kom vi inte iväg så tidigt som vi skulle, men Alvin sov så länge och sen när han vaknat så åt vi och det tar ju en stund det med =) sen när vi var färdiga med det och jag hade precis bytt blöja på Alvin så packade jag ner lite som vi skulle ha med. Barnen lekte i tv-rummet och jag hör Joline säga.
-Titta på din fot Alvin. Alviiin! Titta på din fot!
Jag ser det också för han kommer ut från tv-rummet då och mot mig. Bajs... bajs på hela benet och under foten! =)
Förstår inte alls hur det har kunnat tränga sig ut ur blöjan för den satt på som den skulle... det har aldrig hänt förrut. Och så mycket bajs var det inte heller... man ja ja... gjorde rent Alvin och tv-rum. Mickan kom och sen åkte vi. Vid fyra kom vi dit. Gick en stund och när vi kom till ponnyridning skulle de gå hem... då tänkte jag att vi åker med hästen och vagnen istället då. Men då la de också av för dagen. Trist! Läste ju på internet att marknaden skulle hålla på till sex och då tror man ju inte att folk lägger ned hälften två timmar innan... men barnen blev inte så besvikna. Vi fikade lite, sen fick de klappa kaninerna och det var populärt! och sen fick de fiska i fiskedamm där de fick godis.
- Fiska en gång till! Sa Alvin direkt =)
Så barnen var nöjda iaf! När vi kom hem var det dags för kvällsmat och sen bolibompa med lördagsmys =)
Sen blev det ett bad innan läggdags. Idag kunde jag läsa bok lite bättre. Joline tyckte det var jättejobbigt att lyssna på mitt kraxande förrut... jag är fortfarande hes men är mycket bättre nu!
Joline var så söt ikväll!Vi satt i soffan och kollade på Bolibompa när hon klappade mig på magen och sa:

- Kommer bebisen snart eller?!

Hon längtar redan =)

- Bebisen måste ju växa färdigt först vet du så det kommer ta lång tid.
- Men mamma, när bebisen växer och magen blir så stor och bebisen ska komma ut, går din mage sönder då?
Förklarade så gott jag kunde var bebisen kommer ut och då säger hon:
- Men kommer det att gå sönder där då?
Tänk va mycket tankar som snurrar i hennes huvud... hon var ju faktsikt orolig för mig! =)
Jag förklarade att det inte är nån fara och att både hon och Alvin har kommit ut på samma sätt och det har ju inte varit nån fara då =)
Sen pussade hon magen och sa:
-Vet du varför jag pussar på din mage?
- Näe..
- För jag vill ge bebisen en puss!

Hon kände väl att hon behövde förklara sig för i onsdags när vi tittade på tv så pussade hon mig på magen bara sådär och jag skrattade och frågade vad hon gjorde.
-Jag pussar bebisen! Sa hon då.
Det tänkte jag inte på då för vi hade inte ens nämt nåt om bebisen på ett bra tag då =)

Även efter vi läst ikväll så började de prata om bebisen. Sen hörde jag Alvin viska...
- Mamma, har en bebis i magen...
-Ja, du ska ju bli storebror, sa jag. Och oj vad han skrattade då =)
- Och jag ska bli storasyster igen! Sa Joline glatt
Nu sover de sen länge... jag är trött jag med men kan ju inte lägga mig än...


Igår så handlade jag och barnen på förmiddagen lite och sen åkte vi till Borghamn till Dennis föräldrar.
Åt mat och lekte och sen skulle vi ner till udden och bada. Vädret slog hastigt om och åskan började mullra precis när vi var där cå vi vågade ju inte bada då utan åkte hem till dem och fikade istället. Sen öste regnet ner...
Barnen fick bada i bubbelpoolen istället och de var nöjda och glada. Sen lekte vi en stund tills Dennis ringde och sa att han var på väg hem och ville att vi skulle komma hem med, eftersom han knappt sett barnen den här veckan.
När vi kom hem så åt vi jordgubbar och hade myskväll =)


Jaha... bäst å ta tag i lite....


VARMT!!!!!!

Jag vill verkligen inte att det ska låta som om jag klagar på värmen men det är VÄLDIGT varmt! =)
Nu har det gått några dagar igen... man har ju varken tid eller lust att sitta framför datorn på dagarna när solen strålar som den gör =)
I söndags så grejjade Dennis med våran stora pool och han hade ju lovat barnen att bada där i med dem.
Jolione kom i... Dennis tog mycket längre tid på sig... Alvin tyckte t.o.m att det var för kallt... man han är ju van vid att gå i från en strandkant och det är skillnad =)
Sen åkte Dennis till Borghamn och fixade med Jolines födelsedagspresent!! =)


I måndags så var vi hemma hela dagen... var ute till och från... jag packade med lite picknick och sen kopplade jag på cykelkärran och trampade iväg med barnen tjoandes där i =) cyklade inte jättelångt... stannade vid en lagom stor gräsplätt och dukade upp... brevid där vi satt var en fallfärdig ladugård... Joline tittade misstänksamt mot där och frågade om någon bodde där och ifall de skulle bli arga på oss om vi satt där =) hon är för söt! När vi mumsat och suttit där ett tag så trampade jag hemåt... jag trodde jag skulle dö! Mycket uppför hem! Hjärtat höll på att dunka ur bröstet på mig och astman kändes av kraftigare än på länge... när vi väl kom hem här fyllde jag upp lilla poolen så barnen fick bada... sen la jag mig brevid på en filt helt utslagen och genomsvett =P

I tisdags efter vi hade ätit mat så åkte vi ner till Gränna lagunen, jag och barnen och Mickan och Zara. Tina med familj var där med. Det var mysigt så pass =) barnen vill knappt komma upp sen... Joline är lite lättare att övertala men Alvin är så envis =) men till slut tog jag upp honom iaf för han höll på att bli kall =)


Joline somnade i bilen på vägen hem och vaknade lagom när vi kom hem här... då var det dags för kvällsmat och Bolibompa. SEn kvällsbestyren och några böcker... Alvin somnade ganska snart men Joline var vaken. Gick ner och fixade lite här och när jag kollade till henne var hon fortfarande vaken.... gav henna lite böcker att läsa och gick ner igen...
Sen gick det en bra stund och det var tyst där uppe men när jag gick upp för att kolla till henne så låg hon där klarvaken... så då fick hon komma ner till mig och dricka lite mjölk och titta på film =) hon var ju så duktig som låg jättelänge och försökte utan ett enda gnäll!

Sen kom Dennis hem med pizzan som jag beställt...  blev plötsligt jättesugen på pizza och han var på väg hem så han svängde förbi en pizzeria i Tranås =) gött var det! Vi delade på den alla tre... medans vi satt där så bestämde vi oss för att berätta för Joline... först pratade vi lite allmänt om bebisar och så... och sen sa vi...
- Joline... vet du en sak... mamma har en bebis i magen.
Joline tittade förvånat med världens leende och sen la hon handen på min mage och sa.
- Näe?! På riktigt??
Hon blev glad! Åh vad det kändes skönt!
Sen berättade vi att min mage kommer bli jättestor och sen kommer bebisen.
- Jaa, och då måste vi hjälpa mamma, pappa!!
Underbara, underbara Joline!! Hon är så fruktansvärt förståndig och omtänksam! =)

Hon säger att det är en lillasyster =) men vi får väl se. Hon blir nog inte besviken om det visar sig att det är en lillebror till =)


Sen gick vi och la oss ihop... 

Igår var det så fruktansvärt kvavt ute och jag hade det besvärligare med astman än vad jag kan minnas att jag haft någon gång!! Så vi var knappt ute något... barnen fick cykla en sväng och vi köpte jordgubbar i gårdsbutiken... har dåligt samvete för att barnen fick vara inne så mycket men mina lungor satte stopp. Dessutom var Alvin inte sig själv heller. Han var så trött och bara la sig överallt på golvet med snutte och tutte. Trodde nästan att han skulle bli sjuk för han brukar bete sig så då. Men idag var han sig själv igen så det var säkert värmen... jag veknade upp igår och lät som en kråka. Jag kan fortfarande knappt prata... jag är jättehes! Jättejobbigt!! Ont i halsen och t.om. i öronen men det går la över...

Igår berättade jag även för Alvin om bebisen... han tittade på mig och sa:
- Det är min mamma!
- Ja gubben, jag kommer alltid att vara din och Jolines mamma.
Då var han nöjd och när Joline berättade för honom att magen kommer växa och sen kommer bebisen och vi måste hjälpa mamma då m.m... så var han också glad =) men jag tror inte riktigt att han vet vad som väntar!
Han som är en liten mammagris... men iofs leker han hellre med Joline är med mig nu så han kommer kanske inte att var så jättesvartis!
Sen frågade Joline mig om hur bebisen KAN växa där inne m.m... det var roligt att sitta och diskutera med henne.
Igår ringde jag och beställde klipptid till Joline och fick en idag kl 9 på morgonen så det var ju snabbt =)

Så imorse var vi hos frisören klockan nio och frisören frågade hur Joline ville klippa sig. Till axlarna sa Joline. Och så vill jag klippa luggen!!
Hon visste minsann vad hon ville och fint blev det!! Och det sa jag till henne flera gånger när hon satt där. Att hon blev så fin så.
När hon kom ner så tittade Alvin på henne och sa:
- Du är jättefin!!
Joline blev så glad så hon strålade =) Sen berättade Joline för personalde på kiosken att hon klippt sig!
- Jaså, va fin du blev sa de.
Joline var så glad så =)

Sen gick vi till Ica och handlade lite. Träffade på Mickan =)
Sen till apoteket... och sen hem igen... Alvin låg i mitt knä i soffan och somnade... han vaknade lagon när Joline och jag höll på att äta mat =)

Jag tog järntabletter och folsyra och Joline frågade vad det var för medicin för hon såg att det var en annan mot de nadra olika jag brukar ta.
- Det är för att bebisen ska mår bra.
- Får hon inget annat att äta? sa Joline lite tveksamt.
- Jo kassler och ris sa jag med eftsrom det var det vi satt och åt då, och då skrattade hon =)

Sen åkte vi och plockade upp mamma och åkte till Visjön.
Barnen blev så glada och sprang i vattnet så fort de fick chansen. 
Det var faktiskt skönt... säkert 22 grader =)
De hoppade, lekte, busade och skvätte =)

Sen fikade vi lite och sen blev det bad igen! Sen åkte vi hem och då var det lagom för kvällsmat och sen Bolibompa!
Jag somnade med barnen direkt. De somnade på en minut... och jag på en och en halv =)



Blir inte så väldans mycket gjort när det blirså men det är ju egentligen inget som stör mig! =)
Jag har flera anledningar av att vara trött nu....


Nähe... nu ska jag krypa ner i sängen med ina älsklingar som ligger och sussar så sött!
Natti!
 



RSS 2.0