Torsdagkväll

Då har det gått en vecka sen vi skrev huskontraktet :)
Det känns fortfarande lika bra! Vi ska dit en dag och kolla lite igen, mäta och sånt :)

Mamma och Mickan hade barnen medans vi var i Linköping och skrev kontraktet. När vi hade gjort det stannade vi till på Max och åt mat för att "fira" lite ;)

Barnen sov ju ändå när vi kom hem, annars hade vi ju köpt mat till dem också!!

I helgen var det snöstorm i lördags så det blev inget sim för Joline då. Dennis skulle egentligen ha åkt och lagat audion också men det fick bli en heldag inne med familjemys :)

I söndags åkte Dennis till Borghamn och fick klart på audin iaf och det känns toppenskönt!!!!
Så i måndags hade jag och Melanie fullt upp!

Mickan kom hit och passade Alvin och Joline. Melanie och jag åkte till Banken i Vadstena och fixade ordning Handpenningen på huset, kl 11 var vi där. Sen åkte jag till macken och fick lamporna som gått sönder bytta.
Sen in till Motala... bilprovningen hade naturligtvis lunchsstängt då så vi fick vänta en stund.
Sen besikta bilen som gick igenom så nu behöver man inte tänka på det på ett år till.... Skönt!! :)

Sen åkte vi direkt till Bvc när vi kom till Ödeshög för vi hade en tid där. Hann mata Melanie med innan vi fick komma in och väga och mäta. Hon har vuxit våran lilla tjej! Nu väger hon 3650 och är 53 lång :)

Sen var det skönt att komma hem till de andra busungarna :)
Dennis åkte på gympan med Joline för det ville Joline.

I tisdags var Gunni från ÖF här med en liten bok till Melanie.

Annars har det ju varit väldigt lugnt om dagarna.
Igår kom pappa hit med semlor som han hade gjort :) Mickan kom också hit så vi fikade med semlor allihopa.
Det var uppskattat, jättegoda var de!!! =)

Idag har vi inte gjort så mycket heller. Det har blåst och snöat idag så det har varit en heldag inne. Spelat spel och bakat hallongrottor....

Dennis kom hem men vände i dörren nästan för han stack och köpte en vagn till Melanie.
Ska sälja tvillingvagnen nu.  Den funkade kanon för Joline och Alvin. Men nu är det lite klumpigt.
Alvin är ju dels ett halvår äldre än Joline var, dessutom är han större. Och då hade jag den på sommaren. Nu i denna vargavinter med alla dessa tjocka vinterkläder, åkpåe, mjuklift, filtar och allt är det faktiskt ganska trångt. Funkar gör det ju iofs... men de är som packade sardiner...  så det blir bättre så här...
Ståplattan får duga :)

Fin var vagnen iaf så det ska nog bli bra. Får testa den imorgon om det är fint väder :)

Imorrn är det fredag igen. Och fredag = FREDAGSMYS!
Veckans höjdpunkt ;)

Dennis jobbarkompisar skulle tydligen ut men Dennis ville inte följa med för han vill inte missa fredagsmyset... ha ha...

Det man gör varje kväll nu när barnen somnat är att sitta i soffan och titta på tv med Melanie i famnen eller på bröstet... Mysigt så pass! Man är så tacksam för det blev så här. Vi var inte färdiga som vi trodde och tyckte då.
Tänk så underbart bra det kan bli :) jag får aldrig nog av att snosa bebis... Hon luktar så underbart gott!
Och hennes mjuka mörka lena hår... snosa henne i nacken.... pussa de små händerna och fötterna, den runda lilla magen, de små mjuka runda kinderna... den lilla lilla mjuka munnen som plutar så pass när hon fokuserar blicken och hon blir helt vindögd när hon fokuserar på oss...

Det är helt UNDERBART!

Hon har blivit mycket starkare i nacken nu också :) Hon sover ju nästan hela dagarna så hon "tränar" ju inte direkt mycket :)


Nu ska jag lägga mig och få en god natts sömn...


Natti Natti!

Förresten... idag är det EXAKT 3 månader kvar tills vi får nyckeln till VÅRAT hus...
Nedräkningen har börjat....

=)


Svar på kommentarer förresten:

Sofia- Tack så mycket!!!


Zara- Tack! Ja det ska bli jätteskönt och roligt att få flytta in till sommaren. Perfekt blir det. Det ligger i Mark om du vet vart det är? Åt Grännahållet! Ca 2,5 km från Ödeshög.


Vårat drömhus....

Vårat drömhus ligger avskilt, några kilometer utanför Ödeshög. På landet, för sig självt.
Inga grannar som har insyn i trädgården. Lagom stort hus, med riktigt stor trädgård med en liten damm och fiskar där i. Det är verkligen inte toppmodernt, men absolut inget renoveringsobjekt!!
Det viktigaste är gjort... såsom indraget kommunalt vatten, dränering m.m...
Det är lagom mycket rum och yta... och det bästa av allt:

DET ÄR VÅRAT!!!!!!

Vi fick det! Vi fick det verkligen!!
Vi har vetat om det sen i måndagskväll men det har känts som om det är för bra för att vara sant så man har inte vågat säga det till nån mer än de närmaste. Men igår skrev vi papper så nu är det klart :)


Om ca 3 månader är det dags att flytta in!!

Tänk att det kan bli så bra. vi som har letat hus så länge, kollat på så många hus och antingen har Dennis varit mer intresserad av huset är jag och tvärtom! Men det här klickade båda för på en enda gång!!! Jag kände det nästan direkt jag klev in i hallen på huset! Det kändes så bra!
Och tur som vi hade så fick vi en egen visning med husägaren eftersom Melanie hade bestämt sig för att komma ut på den riktiga husvisningsdagen och det var tur det för vi klickade väldigt bra med husets ägare också och det är tack vare det som vi fick det... vårat bud låg ändå 45000 lägre än det sista budet som kom in i tisdags... och vi hade redan nått vår smärtgräns där i vårt sista bud så vi kunde inte gå längre än så... och eftersom det var sånt lurpassande på de andra 3 budgivarna tyckte husägarna att nu hade det redan dragit ut på tiden så pass mycket så det var bra och de var nöjda och det blev ju vi med :) 5 var vi som slogs om det. Och VI fick det!

Tänk att man kan ha sån tur ibland och det är som Dennis sa i iblen igår på vägen hem:

- Det verkar ju som om huset var menat för oss från början.

Att det kom ut så lägligt nu när vi mer än nånsin kände att vi var tvugna att flytta!

Nu ska jag gosa bebis igen och titta på när de andra barnen leker!!!!

Tänk att man kan få vara så här lycklig!!!!!!


Forts....

Oj oj oj vad dagarna bara rusar fram!! Det har gått en hel vecka igen!
Inte klokt!
Melanie är helt underbar verkligen. Hon har fortfarande inte hållt oss vakna en enda natt! :)
Hon äter ju såklart men hon bara gnyr lite och jag vaknar ju så lätt så hon får ju maten snabbt serverad :)
Sen somnar hon om när hon är klar... jag med :)

Fortsätter med veckodagarna vad som hänt... måste vara väldigt ointressant för er men jag skriver som sagt mest för min skull och mitt dåliga minne :)

Måndag 8/2: Dennis åkte ner och höll på med audin...
Vi var här hemma och bara myste :) Mamma följde med Joline på barngympan eftersom jag var ensam med barnen. Melanie är lite mer vaken på dagarna och hon tittar "vindögt" på en när hon försöker fokusera blicken :)
Hon gillar att leka i babygymmet :)


Tisdag 9/2: Det var meningen att Dennis skulle åkt till Borghamn för att laga bilen men han mådde inte så bra så han låg på soffan mest hela dagen... han blir inte så ofta sjuk men när han blir det så blir han det :)
Bvc kom hit för att göra hembesök. Prata en massa och väga Melanie. Då vägde hon 3280. Stora tjejen!
På kvällen var det dags för minisim för barnen. Jag kan ju inte åka just nu och Dennis mådde inte alls bra. Så Mickan och min kusin åkte med Joline och Alvin så de fick bada. Det var ju avslutning också!! Joline tog sitt andra märke förra veckan!! :)
Det hade gått bra och de hade haft roligt.
Medans de var och badade så låg Dennis och jag i soffan och kollade på film... då kände jag mig inte heller helt hundra. Tog febern och jag hade över 38.. Dennis var däremot feberfri men karlar är ju alltid lite sämre ;)
Vi satte igång "Dirty Dancing" Höll på att somna ett par gånger... Melanie låg på mitt bröst och bara myste :)

Onsdag 10/2: Förmiddagen så var Dennis nere i Borghamn medans jag och barnen var hemma. På eftermiddagen kom Dennis hem och då åkte vi till Simon och Matilda och hälsade på. De fick ju en liten dotter två dagar efter att Melanie är född. En liten Alva :) Jättesöt var hon! Lite större än Melanie var hon :) Raija var där också oh så kom Kaj och Malin dit. Melanie fick presenter av Raija och dem. En jättesöt pyjamas, en tunika och leggings med Mimmi Pigg och så ett litet gosigt får som bräker :) Joline har ju varit lite "orolig" för att Melanie inte har ett eget gosedjur så när jag och Melanie åkte till Mjölby för att köpa presenter så fick Melanie låna Jolines rosa gosekatt för hon måste ju ha ett gosedjur att gosa med :)

Torsdag 11/2: Mamma kom hit på förmiddagen för att ha Alvin och Joline. Dennis, jag och Melanie åkte först till banken för att diskutera lån ifall vi skulle få huset. Kan ju vara bra så man inte står där utan pengar ifall det blir så! Efter det så åkte vi till Motala på hörselkontroll för Melanie. Allt var bra! Melanies hörsel är perfekt. Däremot kanske man skulle kolla upp Alvins hörsel ;) nejvars... han hör ju det han vill höra iaf! :)
Sen handlade vi på Willys innan vi åkte hem igen. Efter kvällsmaten så kom min morbror med familj för att kolla på Melanie. Vi fikade och pratade. De hade med sig presenter till Melanie också. Klänning, strumpor, mössa, body. Joline hade varit med och valt kläder den dagen de var i Nyköping :)

Fredag 12/2: Dennis och Alvin åkte till Gränna för att kolla på ett jobb. Alvin var så mallig för att han skulle åka med pappa. Sen kom Dennis och Alvin hem lagom till maten. :) Efter vi ätit mat så kom Tina och barnen hit och hälsade på :) Vi åt chokladpudding,lekte och pratade :) Melanie fick ännu mer fina presenter. En jättesöt goseNasse, En jättsnygg body med matchande byxor till :)

Sen åkte Dennis till Tranås på kvällen för han skulle ut med jobbet. Han var nykter så han var chaffis
När jag läst godnattsagor för barnen så frågade Alvin om han fick sova i Jolines säng och det fick han.
Så de sov tillsammans hela natten :) Mysungar!!!


Lördag 13/2 Dennis var i Borghamn ett tag. Sen på kvällen hade vi myskväll :)

Söndag 14/2: Jag och Melanie åkte till BVc för att väga och mäta. Ja på en söndag men hon var ledig resten av veckan så det fick bli så. Melanie vägde då 3370och var 51,5 cm lång :)
Efter det så handlade vi lite på Ica. Sen åkte vi hem och åt lite mat.
Efter maten så åkte Joline och Alvin på Disney On Ice med farmor och mormor :)
Dennis åkte ner till Borhamn. Ulrika och Tilda kom hit och hälsade på. De hade med sig ett goselejon till Melanie :)
Fikade och pratade. När de åkt la Melanie och jag oss på soffan och myste en stund :)
Efter ett tag kom barnen hem och pratade i munnen på varann. De hade haft det jättebra och det hade varit jättefint :) Alvin tyckte det häftigaste var när kapten Krok blev uppäten av en krokodil :) Joline hade tyckt att det var lite läskigt :) Grejer hade de med sig hem också! Joline hade en Ariel glassmugg och Alvin en Stitch glassmugg. Sen hade Joline fått en Ariel stav av nåt slag som blinkar, glittrar och spelar och Alvin hade valt en Musse Pigg :)

Måndag 15/2: Dennis började jobba igen. Jolines kompis och hennes mamma kom hit och hämtade Joline efter maten för de skulle leka med varann :) sen var Mickan med Joline på barngympan. Det var skönt när Joline kom hem därifrån för då hade man saknat henne mycket :) Jag, Alvin och Melanie tog en tupplur tillsammans i våran säng. Det kan man ju inte göra när Joline är hemma för hon sover ju inte på dagen längre :)


Tisdag 16/2: Hände inte så mycket då heller. Efter vi ätit mat så åkte jag och barnen till bibblan för vi var tvugna att lämna tillbaka böcker. Sen lånade vi naturligtvis en hel hög med nya böcker :)
Träffade på lite folk som ville se prinsessan också :) Joline och Alvin tittade i en massa böcker medans Melanie bara sov och sov :)

Onsdag 17/2: Igår så kom Anna och barnen hit och hälsade på! Åh vad jag saknat henne :) Har ju inte setts sen jag slutade jobba och gick på havandeskapspenning. Skrattade gjorde jag med så jag nästan grät! :)
Och barnen med! Vi åt cheesecake. Melanie fick en jättefin body och en hakklapp av dem :)
Jag saknar inte jobbet alls men vissa personer saknar man ju och Anna är en av dem. Men vi kan ju ses ändå! :)
Sen på kvällen kom Mickan hit. Jag färgade hennes hår medans Dennis nattade barnen och sen klippte Mickan Dennis hår medans jag gosade med Melanie :)


Melanie har fått lite mer kinder nu..  Hon äter ju väldigt mycket lilltjejen :)
Hon tycker om att bara ligga och kika på oss och vad vi har för oss. Och ligga i babygymmet och kolla på djuren och alla färger. Även mobilen på skötbordet är hon intresserad av. Och mobilen med djuren som spelar och snurrar över hennes säng :)

Alvin är torr på dagen nu och har varit det sen Melanie kom :) vi har ju försökt innan hon kom men han har inte varit så intresserad men när hon kom så var det han som helt plötsligt tvärvände och VILLE gå på potta och toaletten. Undrar om han vill visa att han är stor kille nu :)

Just nu sover Melanie som en stock och barnen leker med varann... Ska strax äta mat nu...
Hoppas ni inte somnat över tangentbordet av tristess ;)




Ha det bra!! :)

Melanies första vecka

Tänkte bara skriva ett inlägg om Melanies första vecka... Tiden har verkligen gått fort!


Lördag 30/1: Dagen då Melanie föddes. Hennes förlossning har ja ju redan skrivit om. Farmor och Mormor var ju henens första besökare för de var ju här när vi kom hem med henne :) och farmor hade redan presenter med sig, klänningar, hello Kitty dress m.m. Melanies första natt här hemma var iaf väldigt lugn. Hon bara åt och sov... Bytte blöjan en gång på natten då hon hade bajsat. Åt en gång på natten.

Söndag 31/1: Hon åt på morgonen och sen sov hon igen... Åt, sov, åt, sov :)
Pappa kom hit på förmiddagen och gosade med skruttan :)
Även mamma och Janne kom hit och hälsade på oss. Mamma gosade lite med henne också och sen fick Melanie en mysig babyfilt och ett par skor av henne :) På eftermiddagen kom Kaj och Malin och gosade lite bebis :)
Hela dagen så bara åt och sov hon, bajsades och kissades gjorde det en del också givetvis :)

Måndag 1/2:Dennis var tvungen att åka in till Pabkontoret för att hans arbetsgivare skulle skriva på papper för försäkringskassan. Han tog med sig Alvin och Joline till Tranås. De storhandlade även på Willys och var på fyndlagret och köpte lite leksaker :) Jag och Melanie hade mysigt för oss själva. Sen kom Dennis mormor och Seved med blommor och hälsade på :) Mickan kom också ungefär samtidigt. Hon hade ju varit på båtkryssning så hon hade ju ingen möjlighet att hälsa på tidigare, men hon kom så fort hon kom hem därifrån :) så det gosades en massa!!
Sen åkte Dennis mormor och Seved. Dennis och barnen kom hem. Åh vad jag hade saknat dem!!! De visade leksakerna de köpt. Joline hade vatl en hund med bur till och en massa tillbehör och en princess almanacka på väggen. Alvin hade valt en lastbil med en massa tillbehör och sen en  liten lastbil med helikopter på :)
Melanie sover och äter fortfarande mest... är något mer vaken men inte mycket... :)

Tisdag 2/2: Jag och Melanie åkte till Motala för att ta PKU-prov. Först gjorde läkaren en undersökning och allt var bra. Melanie vägde då 2920... sen när jag hade klätt på Melanie igen så somnade hon i min famn. Hon sov sig igenom Pku-provet... hon gjorde inte en min när hon stack henne och inget medans hon tog blod heller så det var skönt :)
Melanie är väldigt medgörlig. Det sa läkaren redan på BB :)
Sen åkte vi förbi gallerian och köpte lite sött rosa till Melanie ;) Mockasiner till Alvin som han önskat sig och ett nytt diadem till Joline för ett av hennes gick av häromdagen oc hon var så ledsen då.

Sen hem. Packade till simmet. Sen åkte Dennis, Mickan och barnen på sim medans jag och Melanie var hemma.
Så vi hade lite kvällsmys i soffan :) När barnen och Dennis kom hem nattade vi Alvin och Joline och sen fick Melanie sitt första bad :) och åhh vad hon tyckte om det :) bara låg och myste i vattnet!!

Onsdag 3/2: var vi hemma och myste hela familjen. Melanie bara fortsätter att äta och sova, både på dagen och natten :)

Torsdag 4/2: Natten till torsdagen så bytte jag blöja på Melanie efter att hon ammat. Då tappade hon sin navelstump som luktade ruttet :) På torsdagförmiddagen så åkte Dennis och barnen ner till Borghamn till farmor och farfar.
Jag och Melanie tog en tupplur tillsammans. Sen kom Mickan hit en sväng  och gosade lite :)
Sen vid fyratiden så åkte jag och Melanie ner till Borghamn också. När vi kom ner dit så hade barnen och Dennis badat :) Melanie fick träffa farfar första gången! Farmor hade köpt ännu mer kläder till barnen.Melanie fick en hello kitty pyjamas, kofta m.m... Alvin fick tröjor och Joline fick tröja och mystofflor :)
Åt kvällsmat där. Alvin och Dennis däckadepå soffan ihop. Melanie var ledsen och skrek för första gången ordenltligt. Det var en blandning mellan hunger och trötthet antae jag för hon hade varit vaken ovanligt länge :)
När vi fått liv i Dennis så åkte vi hem.

Fredag 5/2: Var det mys hela dagen. Jag och Melanie åkte in till Mjölby för att handla present till Wilma som skulle ha 6-års kalas på lördagen och vi skulle inte åkt egentligen för Melanie är så liten men min morbrors sambo ringde och frågade om Joline ville följa med dem till Nyköping på kalaset och det ville Joline jättegärna för hon och Wilma har ju så roligt ihop :)så vi fick fara in lite snabbt sådär :) köpte även presenter till lilla Alva, Simon och Matildas lilla dotter som är född två dagar efter Melanie :)  Blev lite kläder till Melanie också, en tunika till Joline och en tröja till Alvin ;) det är ju så svårt att låta bli!!!När vi kom hem så blev det kvällsmat och sen fredagsmys :)


Lördag 6/2: Dennis skulle stå i liften i Ombergsbacken. Han jobbar ju där ideelt varje vinter ett par dagar varje vinter.
Så han åkte vid niotiden.  Vid halv tio kom min morbror med sambo och min kusin och hämtade Joline. Joline hon skuttade runt här och var så glad. Hon var så fin :) Lite ont i magen fick jag när hon åkte iväg :( är ju så hönsig av mig! Men man måste ju låta henne få göra saker utan att mamma är med också men det är svårt att släppa taget sådär... Alvin, jag och Melanie tog en tupplur tillsammans i sängen efter maten :) sen kom pappa och hälsade på en sväng också :)
När Dennis kom hem så gick vi ut allihop. Melanie sov gott i vagnen medans jag, Dennis och Alvin busade i snön :)

Sen precis innan kvällsmaten kom Joline hem. Åhh vad vi saknat henne :) lilla gosjulla! Hon hade haft jättekul med Wilma :)


Söndag 7/2: Melanie har ju varit lite mer vaken de här dagarna men sover fortfarande väldigt mycket!
Mamma kom till oss efter maten med presenter till Melanie, hon fick tunika, skjorta, byxor m.m. Sen åkte jag, Dennis och Melanie på husvisning medans mamma hade barnen. Vi missade ju den riktig husvisningen för det var ju den dagen Melanie bestämde sig för att komma ut :) men vi fick träffa husägaren så han gick runt med oss och berättade om allt. Vi var nog där i 1½-2 timmar. Melanie sov under hela tiden... Vi blev kära i huset både Dennis och jag.... När vi kom hem så var Kaj och Malin här och hade avlöst mamma :) vi fikade med tårta som Kaj och Malin hade köpt med sig. Sen fick Melanie söta rosa kläder och mössa av dem :) Sen kom Mamma och Janne igen och mamma gosade lite med Melanie. Precis när mamma och Janne åkt så kom Mickan också och ville gosa. Melanie passade på att bajsa hela blöjan full när hon var hos Mickan ;)

Måndag 8/2: Dennis var tvungen att åka ner till garaget i Borghamn och fortsätta med audin som står där som ett dåligt samvete...  så jag var ensam med alla tre barnen för första gången :) det gick bra självklart. De är ju så underbara. vi var ute och lekte en liten stund men det var så kallt så det blev inte så länge... Melanie låg i sitt babygym för första gången och hon låg en bra stund och tittade på alla sakerna :)
Joline hade ju barngympa på kvällen så mamma åkte dit med henne. Vilken tur man har som har så fina ära och kära som ställer upp så mycket!! :)



Oj vad klockan blev mycket... dags att lägga sig strax.

Alvin var så söt förra veckan när barnen och Dennis skulle gå ut. Då sa Alvin.
- Men jag vill ha mina sardiner på mig!

Han menade mockasinerna :)

Melanie är vaken lite mera nu om dagarna men hon sover fortfarande väldigt mycket! Äter var fjärde timme ungefär. Äter ganska länge och står sig länge se. Hon har inte hållt oss vaken en enda natt än så länge :) Hon äter en gång på natten men somnar om direkt när hon är mätt :)
Precis som de andra barnen har gjort :)

Nähe... fortsätter att skriva imorrn.

Huset vet vi inget om än...
Jag hoppas verkligen att vi får det...
Jag kommer bli jättebesviken annars... Vi får hoppas på det bästa...

Natti Natti!




Så nära men ändå så långt borta....

Just nu har jag så mycket fjärilar i magen att jag mår illa...
Vi har hamnat i nåt som kan göra så att en av våra stora drömmar går i uppfyllelse...
Det är perfekt! ALLT som vi vill ha det!

Tyvärr... tycker fler så...

Och våran chans är väldigt liten... så hoppet är ju inte så stort.

Mitt hjärta kommer krossas lite för jag har blivit kär...

i ett hus.


SNÄLLA SNÄLLA ni... håll tummarna för oss!!

Förresten tack så jättemycket till Sofia och Zara som önskade oss grattis till Melanie!!!

Jag förväntar mig inte ett 30-tal grattis... verkligen inte för jag vet att mer än hälften är små snokar och jag bryr mig inte om det...  ssssnoka på ni ;)


Puss ändå!



De här dagarna kommer att bli tuffa...  ta det lugnt små fjärilar... ta det lugnt...

Melanies förlossning!

På lärdagsmorgonen vid strax efter kl 04:00 så vaknade jag av småvärkar... gick upp på toaletten och sen ja jag mig igen o tron om att det skulle gå över... men förstod snart att det inte skulle göra det.
Väckte en yrvaken Dennis, sen ringde jag till mamma och sen packade jag ner det sista i bb-väskan och kollade så allt det viktiga var med. Kamerorna bl.a ;)


När mamma kom hit  så pussade jag om barnen. Joline hade kommit in till oss så hon sov i våran säng. Alvin sov fortfarande i sin säng och medans jag pussade honom så kom en värk... snosade honom i nacken medans värken höll på och det lindrade lite :)

Kom iväg vid strax efter halv fem.... riktigt kallt var det den natten. Den kallaste natten den här vintern. I linköping var det -29 grader den morgonen! Dennis körde lugnt. Värkarna höll på men var inte så intensiva som de var med Alvin så bilresan var skaplig ändå :) Med Alvin avlöste värkarna varann hela tiden.
Kom in till Linköping ungefär halv sex. Fick ett rum och de kollade om jag var öppen. Var bara öppen 2cm då.
Fick in en massa dricka och sen lustgasen efter en stund.... Underbart :D

Dennis testade den med faktiskt ;)

Tiden gick... ställde mig upp strax innan klockan 8 och rörde lite på mig,

strax efter halv nio så ville de sätta en ctg på hennes huvud för henne hjärtslag var låga...
Både Dennis och jag började då att känna oro men de lugnade oss med att det inte var nån fara!
De tog hål på vattnet för att sätta nålen. Efter lite strul fick de dit nålen och sen försvann de ut ur rummet igen.

Fick en krystvärk så vi fick larma på dem. 08:58
Hade inte många krystvärka och det blev en paus mellan dem.
Mitt i en krystvärk så kände jag hur hon var halvt ute med huvudet. Vänta på nästa krystvärk...
Den kom... krystaaa... såg på deras min att nåt inte stämde.

De sa nåt som jag inte uppfattade. De drog (slet)ut henne mitt i den där värken och jag såg hur Melanie tumlade runt i sängen, helt blå (vilket de alltid är iofs), såg att de höll på att fara runt med henne men min hjärna uppfattade inte alls vad de gjorde och varfö, till slut skrek hon. Det var långa, låååånga sekunder.
Kände gråten i halsen och frågade Dennis varför jag inte fick henne och vad som var fel?
Dennis sa flera gånger att det inte var nån fara. Fick till slut upp henne på bröstet. och man kände hur tårarna ville tränga fram, av glädje. Våran lilla älskling mådde bra!

Hon hade navelsträngen hårt lindad runt halsen, och därför fick de slita ut henne sådär snabbt...
Lättnad... sån oerhörd lättnad!!

Dennis fick tillbaka färgen i ansiktet också efter en stund. Fy vad hon skrämdes! Och stackars henne som fick kämpa så med att komma ut när hon satt fast så och blev tillbakahållen av den där navelsträngen!


09:05 är hon född! Våran lilla Melanie. 49 cm lång och vägde 3060. Joline vägde också 3060 men hon var bara 47 lång :)


När de hade lagt henne på mitt bröst så böjde sig Dennis fram till mig och sa:
- Jag vet vad det blev, men jag säger inget och så log han.
- Vi säger inget heller sa de andra. Det får du titta efter själv sen!
Blev så nyfiken men kunde ju inte vända på henne och titta efter just då!

Efter lite annat prat så frågade jag vad det blev igen.
- ska jag säga? ,sa Dennis
-Ja, gör det! sa jag som höll på att spricka av nyfikenhet just då!
- Det blev en tjej, sa han och log igen!

Vår underbara lilla dotter!!



Min moderkaka ville inte komma ut alls... de tryckte och tryckte. Tills slut kom den ut.... men inte hela...
det fattades en stor bit...

Efter lite tryckande till så gick de ut... sen kom de in med en läkare som tittade allvarligt på mig.

- Det fattas en stor bit av moderkakan som vi måste få ut... sa hon.
- Okej... hur då?
- Då sover du, du måste sövas...
- När?
- Nu, direkt.

Nej skrek det i hela mitt huvud just då. Jag hade precis fått Melanie. Jag hade verligen ingen som helst lust att lämna henne ifrån mig!!

Medans läkaren  stod där och förklarade hur allt skulle gå till ser hag barnmorskan slänga sig på min mage och tryckte allt vad hon hade.

SMÄRTA!

Men ut kom den... den sista biten... Hon hade bara bestämt sig för att få ut den... och det var jag jättetacksam för fast just då hatade jag henne en smula... mitt i smärtan :)

min moderkaka blev tydligen ett studieobjekt för alla barnmorskor och läkare där. Alla ville pussla ihop den för att se så ingen mer bit fattades... tydligen händer det inte så ofta?!

När allt var lugnt så gick Dennis och ringde alla våra nära och kära...

Först hem... Joline svarade och när Dennis sa att det blev en tjej så skrek hon
- Va?? Blev det en flicka!?! Sen blev det glädjetjut :)


Både Alvin och Joline hade blivit så uppspelta :)

Efter att jag duschat så gick jag och ringde. Melanie hade låg temp och eftersom jag skulle duscha fick Dennis värma upp henne. När jag kom ut ur duschen så låg båda och sov så jag passade på att ringa då.

Pratade med min älsklingar :) och de ville så gärna se bebisen! Jag saknade dem så oerhört mycket just då!


Efter en tag så fick vi ett annat rum. Där la vi oss och sov i några timmar allihopa :)
Vi fick veta att det kanske kunde komma en läkare och undersöka Melanie så vi kunde åka hem på kvällen men det var inte säkert...


När vi sovit några timmar och fått mat så kom läkaren. Allt var bara bra så efter all rutinundersökning m.m så fick vi åka hemåt :)

I med Melanie i overallen som är sååå liten men ändå för stor till henne. Men det finns ju inte mindre storlek att köpa! :)

Vi köpte med oss Mc Donalds mat hem till oss allihopa. Vi kom väl hem vid halv sju eller nåt.

Barnen ville pyssla om henne och hålla henne direkt :)

Mamma var kvar här då och även svärmor hade kommit hit :)

Vi åt Mc Donalds och hade mysigt. Joline ville ge Melanie en morot och Alvin tyckte att hon skulle ha en pommefrites :) gosungar!




Nu blev klockan jättemycket igen så nu är det läggdags!


Natti Natti



Underbara lilla Melanie 30/1-10

Lyckorus!
Lukta på bebis är underbart... jag får aldrig nog... aldrig nog av våran underbara lilla bebis!
Hon luktar så gott!
Och hon är så söt! Så otroligt söt! Och vacker!
Hon är precis lika fin som sina storasyskon! Tre underbara barn har vi nu.
Joline och Alvin är båda så fina och underbara mot sin lillasyster.
De pysslar om henne, och de vill sitta med henne i sina knän... länge :)


Just nu lever vi i våran lilla lyckobubbla... Hela familjen är tillsammans och vi bara myser.

Livet är så underbart!
För en vecka sedan hade jag en stor, stooor mage och vi hade inte en aning om att på lördagmorgonen hade hon
minsann tänkt att komma ut :)

Hennes förlossning blev lite mer dramatisk än de andra två och hon höll verkligen på att skrämma livet ur både mig och Dennis. Men allt gick bra.

Det skriver jag om nästa gång...

Nu sova!

Natti natti!

RSS 2.0